Henry, skogsgrisen

Igår slaktades en av grisarna som har gått i skogen och bökat upp vad som ska bli en fruktträdgård uppe hos grannarna i Gissle. Han var en mycket vacker gris med osedvanligt stora och öppna ögon, men också mycket skygg och egen. På kvällen kom slaktaren och levererade (vanligtvis hämtar jag själv, men han ville se charkuteriet) och nu på morgonen börjar vi stycka. I morgon fredag tillverkar vi Nürnberger Rostbratwürstel och fänkålssalsiccia som vi packar och etiketterar på lördag morgon. Finns i butiken från lördag förmiddag.

Stockholmsleverans lördag 1 mars 14:00 Drakenbergsgatan

Det har fungerat så bra med att leverera till Stockholm så Li kör in till stan igen på lördag, om vi får in tillräckligt med beställningar. Den vita skåpbilen HSO 745 står som vanligt på parkeringen på Drakensbergsgatan mellan 14:00 och 14:30. För att göra en beställning, kopiera nedanstående formulär och skicka tillbaka till mig innan kl. 18:00 på fredag. Tillgången är begränsad, beställningarna expedieras i den ordning de anländer i min brevlåda.

Beställning

Namn:

……. förpackning(ar) färsk Nürnberger Rostbratwürstel. Pris 80 – 110 kr beroende på vikt. 300 kr/kg. Ca 9 små korvar i varje paket. Innehåller mjölk.

……. förpackning(ar) färsk fänkålssalsiccia. Pris 80 – 110 kr beroende på vikt. 300 kr/kg.

……. förpackning(ar) fryst merguez på fläskkött. Pris kring 100 kr. 300 kr/kg.

……. förpackning(ar) fryst chorizo. Pris kring 100 kr. 300 kr/kg.

 ……. förpackning(ar) frysta bangers. Pris kring 100 kr. 300 kr/kg. Innehåller ströbröd.……. st fryst bredbar leverpastej i form av leberwurst. Kring 40 kr/st.

En bit kryddat, kallrökt, mognat fett bacon/sidfläsk à ca ……… gram. 450 kr/kg. Oskivat.
En bit kallrökt, lufttorkad kotlettrad à ca ……… gram. 800 kr/kg. Oskivat.

Gårdbutiken är öppen som vanligt mellan 11 och 17 under helgen. Ring mig om ni vill ha något ur frysen. Jag är hemma på gården.

6 svar på ”Henry, skogsgrisen

  1. Jag hittade din korvkokbok på bokrean! Nu finns den här hemma! Och i Äkta Mat hittade jag ju till min glädje citron-kummin-mejramkorven redan för nån månad sen. Den blev helt okej även om jag inte följde receptet, men din är bättre. Folk tror inte jag är klok men det är ju buskul att göra sin egen korv!

  2. Man kanske kan reservera en påse fryst Merguez och en påse Chorizo här för upphämtning hemma hos er på gården imorgon? Chorizon är jag riktigt nyfiken på för den har jag inte prövat tidigare.

  3. Jag vet att chorizon redan är fullbokad, tyvärr. Ska snart göra ny för den är god. Jag ska gå ut nu och packa beställningarna, så jag vet inte förrän senare om det finns tillräckligt med merguez.

    • Typiskt att jag alltid är ute försent :). Men färsk fänkålssalsiccia är inte fy skam det heller.

Kommentarer är stängda.