Rökt bog, ny Landjäger och porchetta-sida

Det blir leverans nu på lördag, trots att min rostvita Toyota slutligen bangade ur under förra leveransen med en trasig diffklump som gör den okörbar. Eftersom det är kallt ute och jag förmodligen inte får så många beställningar så kör jag leveransen i SAAB:en. Skyltarna med loggan sitter på så att ni fattar vilken bil som är jag. Jag tror att jag har en ny begagnad kylbil på gång.

I går provsmakade jag den kallrökta bogen som har hängt i rökskåpet sedan i november. Först tyckte jag att den var en aning för lite salt, men efter en stund så ändrade jag mig och tyckte att den var riktigt lyckad. Underbart med en skiva på det danska rågbrödet som jag har börjat baka. Ni får testa själva och berätta vad ni tycker. För övrigt så har jag mina två första danska volontärer på gården. Killen säger att mitt rågbröd är det godaste han ätit. Då förstår jag vad han säger.

Jag har gjort en ny omgång Landjäger med ett förändrat recept (NY FORMULA!) där jag har ökat alla kryddor för att få lite mer tryck i smakerna. Jag har också satt priset till 42 kr/st.

Eftersom de senaste grisarna som jag tog till slakt var betydligt mindre, så passade jag på att göra ”porchetta-sidor”, sidor som är förberedda för att fylla med kryddor och binda ihop för att köra i ugnen eller på grillen. Det kan vara bra att ha i frysen i väntan på en spontan 6-timmars grillning när våren kommer. Jag har också några små hela karréer och lite filéer som inte är större än lammfiléer.

För övrigt är jag trött på att försöka marknadsföra mina korvkurser och ändå inte få tillräckligt antal deltagare för att genomföra dem, med besvikna kunder som följd. 3/3 och 17/3 är sista möjligheten att gå kurs på ett tag.

Har ni tänkt på en sak? Det blir inte mörkt förrän 17:30 nu.

Vi ses!