Företaget

Franzéns Charkuterier ska tillverka Sveriges bästa charkuterier. Produktionen sker för hand i liten skala för att uppnå en kompromisslös kvalitet. En stor del av produkterna är lufttorkade, både korvar och hela köttbitar. Inspirationen kommer från bland annat italienska, tyska, franska och ungerska korvar av salamityp och och lufttorkade produkter som till exempel prosciutto, culatello, coppa, bresaola, cecina och speck.

Men målet är inte att kopiera utländska charkuterier utan att utveckla egna produkter utifrån kunskap om metoderna som används för att framställa världens bästa charkuterier. En annan förutsättning för att produkterna ska hålla absolut högsta kvalitet är att de tillverkas av de bästa råvaror som går att få tag på. Därför föder vi upp egna linderödssvin med mycket omtanke och giftfritt odlat foder.

En grundläggande tanke med Franzéns Charkuterier är genomskinlighet; hela produktionen, från djurhållningen till den färdiga korven ska vara helt öppen för insyn. Jag berättar gärna om hur grisarna lever och vad de äter, hur och var de slaktas och hur jag sedan styckar dem, hur jag tillverkar korven och exakt vad som finns i den. Produktionslokalen har ett stort fönster där den som tittar förbi kan se vad som försiggår därinne. Det enda som kommer att döljas för omvärlden är proportionerna i vissa kryddblandningar, ingenting annat.

Affärsidén bygger på att ha full kontroll över hela produktionen från grisuppfödningen till de förädlade produkterna. På så sätt kan jag uppnå en kvalitet att vara stolt över och ha kontroll över utgifter och inkomster.

Inom företaget ryms också skrivande – av bloggar, krönikor och böcker – kursverksamhet och korvkonsulteri. Behöver din restaurang eller ditt företag en specialdesignad korv eller charkuteriprodukt så kan vi tillsammans utarbeta ett recept helt och hållet efter dina önskemål med min rådgivning och expertkunskap.

Franzén’s Charkuterier from Conor Leggott on Vimeo.

 

Share

2 reaktion på “Företaget

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

5 189Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress