Produkterna

[Den här sidan håller på att byggas upp. Så småningom kommer här att finnas ett register över alla produkter, med bild och utförlig beskrivning och tillagnings- och serveringsförslag, enligt exempel längst ned. Ursäkta röran.]

Min produktion fokuserar framför allt på lufttorkade produkter från många delar av djuret och olika färskkorvar. Dessutom tillverkar jag mer oregelbundet andra charkuteriprodukter som pastejer, terriner, värmebehandlade korvar, roulader, istersmör, rillettes, pulled pork, och dessutom tillbehör som senap och inlagd rödlök. Sortimentet utvecklas ständigt, men det här är exempel på vad jag gör eller kommer att göra:

  • Färskkorvar
    • Salsiccia
      • med fänkål och vitt vin
      • med salvia
      • med chili
      • med salt och peppar
    • Nürnberger Rostbratwürstel
    • Thüringer Rostbratwurst
    • Toulouse-korv
    • Fläskmerguez
    • Citron-kummin-mejram
    • Timjan/rödvin/vitlök
    • Bangers
    • Ramslöksbratwurst
    • Novemberbratwiurst
    • Chorizo
    • Kapriskorv
    • Lisas korv
    • Apelsinkorv
    • Korv nr. 28
    • Coppakorv
    • Korvkorv
  • Värmebehandlade korvar
    • Boudin blanc
      • med trädgårdsgrönt
      • med bacon
    • Fleischkäse/Leberkäse
  • Torkade korvar
    • Isterband
    • Fänkålssalami
    • Salsiccia secca
    • Smal rökt korv
    • Pfefferbeiser
    • Landjäger
  • Lufttorkat kött
    • Lätt kallrökt och hängmognat bacon
    • Lufttorkad karré
    • Lufttorkad kotlettrad
    • Lufttorkat ytterlår
    • Lufttorkat skinkhjärta
    • Lufttorkad skinka på ben
    • Lufttorkad sida
    • Lufttorkad rulle
    • Lardo
    • Lätt kallrökt och lufttorkad sida av linderödssvin.Lätt kallrökt lufttorkad sida av linderödssvin

 

 

  • Kött
    • Filé
    • Tunna revben
    • Grisens hemlighet
  • Övrigt
    • Höstflott

      Höstflott

    • Rent flott
    • Rulad
    • Terrine på lägg
Share
Färskkorv
Färskkorv

Färska korvar ska tillagas innan de äts. Om inget annat sägs så bör de grillas över träkol eller stekas i stekpanna eller i ugn. Tillaga dem inte för länge för då blir de torra och tråkiga.

Lufttorkade produkter
Lufttorkade produkter

Lufttorkade produkter kan ätas som de är och har lång hållbarhet. Färdigskivade produkter kan dock förlora i arom efter en tid.

Urbenad lufttorkad skinka – culatello
Urbenad lufttorkad skinka – culatello

Den här skinkan, som italienarna skulle kalla culatello, är bara kryddad med salt och svartpeppar innan jag tränger in den i en urinblåsa från en kossa och binder upp den. Sedan får den hänga och mogna i 1-2 år. Smaken blir underbart nötaktig [...]

Lufttorkad karré
Lufttorkad karré

Lufttorkad karré (kallas coppa i Italien). Jag gör två olika varianter - klassisk - som är kryddad på italienskt vis med vitpeppar, nejlika och kanel, och modern, som är kryddad bara med salt och svartpeppar. Luttorkad i minst fyra månader. [...]

Lufttorkad kotlettrad
Lufttorkad kotlettrad

Lufttorkad kotlettrad med bred fettkappa, kryddad med salt, svartpeppar, rosmarin och fänkålsfrö. Lufttorkad i minst 5 månader.

Lufttorkat ytterlår
Lufttorkat ytterlår

Lufttorkat ytterlår som har hängt minst sex månader, ibland betydligt längre, är kryddad med bland annat enbär, rosmarin och ingefära.

Fänkålssalsiccia
Fänkålssalsiccia

En grovmalen korv av fläskkött stoppad i svinfjälster kryddad med fänkålsfrö, svartpeppar och vitt vin.