Här beställer du varor för leverans till Uppsala, Upplands Väsby och Stockholm lördag den 16 mars. Och för upphämtning i gårdsbutiken 15/3-17/3. Beställningar efter 14:00 den 15/3 hanteras inte.

Varorna levereras till något av följande utlämningsplatser vid den tid som anges. Glöm inte att ange på vilken av följande platser som du kommer att hämta upp din påse!

Det går också bra att hämta din påse i gårdsbutiken. Ange då detta som utlämningsplats och skriv också när du kommer att hämta påsen ungefär.

Här är en länk till en karta med alla utlämningsplatser och deras utlämningstider, som du kan spara i mobilen.

Jag packar vanligtvis beställningarna dagen före leverans och först då räknar jag ihop totalsumman och skickar ett sms med summan och betalningsalternativ. Du kan få en uppfattning om vad det kommer att kosta genom att summera cirkapriserna. Du betalar med Swish eller kontant (räkna inte med att jag har växel) när du hämtar upp varorna, eller dagen innan om du fått ett mejl/sms med summan, till bankgiro eller med Swish.

Beställ genom att lägga till valfritt antal förpackningar av en vara i din varukorg. Vill du ha mer information om en vara så klickar du på dess text. Din varukorg hittar du genom att klicka på länken Gå till varukorgen eller genom att klicka på Varukorgen under menyn Beställningsformulär. Slutför din bokning genom att fylla i de uppgifter som krävs där, glöm inte att meddela på vilken utlämningsplats du hämtar din beställning, klicka sedan på “Boka!”. Om allt fungerar som det ska och du har fyllt i rätt e-postadress, så kommer du att få en beställningsbekräftelse. Kolla i din skräppostfolder först om du inte har fått någon bekräftelse. Om du får ytterligare bekräftelser på 0 beställda varor så beror det förmodligen på att din webbläsare är öppen och laddar om sidan. Jag ignorerar beställningar på 0 varor och packar din ursprungliga beställning.

(Glöm inte att ladda om sidan så att du får det senaste utbudet.)


Korv

Bild: Pfefferbeisser

Namn: Pfefferbeisser

Beskrivning:

En klassisk smal lufttorkad och kallrökt korv från Tyskland och Österrike. Lufttorkad och kallrökt en natt, med mild smak av de tre pepparsorterna som ingår i kryddningen – svartpeppar, vitpeppar och grönpeppar – samt vitlök och ädelpaprikapulver.

Fryst: Nej

Kilopris:

Cirkapris: 45 kr/st

Lagerantal: 12

Bild: Münchener Leberkäse

Namn: Münchener Leberkäse

Beskrivning:

Den sydtyska varianten av Fleischkäse, som inte innehåller vare sig lever eller ost. Bakad i form i ugnen. En sofistikerad emulsionskorv som kan ätas som den är eller stekas först.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 130-170 kr/frp

Lagerantal: 11

Bild: Gårdens minisalami

Namn: Gårdens minisalami

Beskrivning:

Gårdens salami är ganska smal den här gången och smaksatt med fänkålsfrö och svartpeppar.

Fryst: Nej

Kilopris: 1200 kr/kg

Cirkapris: 100-120 kr/st

Lagerantal: 4

Bild: Thüringer Rostbratwurst

Namn: Thüringer Rostbratwurst

Beskrivning:

Rå klassisk mild bratwurst med smak av kummin och mejram.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 90-130 kr/frp

Lagerantal: 22

Bild: Nürnberger Rostbratwürstchen

Namn: Nürnberger Rostbratwürstchen

Beskrivning:

Klassisk tysk rå korv med medeltida anor. OBS. Innehåller mjölk.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 100-140 kr/frp

Lagerantal: 53

Bild: Toulouse-korv, 2-pack

Namn: Toulouse-korv, 2-pack

Beskrivning:

Franskinspirerad grovmalen råkorv smaksatt med vitpeppar och muskot. Enkel men balanserad och delikat.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 100-130 kr/frp

Lagerantal: 37

Bild: Typ Falukorv

Namn: Typ Falukorv

Beskrivning:

Min falukorv utan nitrit, baserad på ett recept från 1940.

Fryst: Ja

Kilopris: 390 kr/kg

Cirkapris: 70-110 kr/frp

Lagerantal: 33

Bild: Merguez på fläskkött

Namn: Merguez på fläskkött

Beskrivning:

Rå nordafrikansk korv med litet chilibett.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 110-140 kr/frp

Lagerantal: 38

Bild: Stormkorv

Namn: Stormkorv

Beskrivning:

En mellangrovt mald korv smaksatt med sichuanpeppar med sin blommiga, tungkittlande smak, och en dos svartpeppar. Stoppad i svinfjälster 30/32.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 100-130 kr/frp

Lagerantal: 24

Bild: Salsiccia med salvia och vitlök

Namn: Salsiccia med salvia och vitlök

Beskrivning:

Rå korv av italiensk typ smaksatt med salvia, vitlök och svartpeppar.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 100-130 kr

Lagerantal: 13

Bild: Loukaniko

Namn: Loukaniko

Beskrivning:

Rå, ganska grovmalen, kryddig korv av grekisk typ med smak av bland annat apelsinzest, korianderfrö och rödvin.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 80-100 kr/frp

Lagerantal: 41

Bild: Kovbasa

Namn: Kovbasa

Beskrivning:

Rå grovmald korv med mycket vitlök, inspirerad av ukrainsk kovbasa.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 120-140 kr/frp

Lagerantal: 41

Bild: Salsiccia med rostat fänkålsfrö och vitt vin

Namn: Salsiccia med rostat fänkålsfrö och vitt vin

Beskrivning:

Grovmalen rå korv av italiensk typ smaksatt med rostade fänkålsfrön, svartpeppar och vitt (ekologiskt) vin.

Fryst: Nej

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 90-130 kr/frp

Lagerantal: 50

Bild: Prinskorv

Namn: Prinskorv

Beskrivning:

Min tolkning av två prinskorvsrecept från Carl Frisks Handbok för charkuterister från1940. Försiktigt kallrökt och ångad. OBS. innehåller grädde.

Fryst: Nej

Kilopris: 420 kr/kg

Cirkapris: 110-160 kr/frp

Lagerantal: 50

Bild: Frankfurter

Namn: Frankfurter

Beskrivning:

Klassisk “varmkorv” enligt tyskt recept. Försiktigt kallrökt och ångad. Knäpp i skinnet. Mild delikat smak.

Fryst: Nej

Kilopris: 420 kr/kg

Cirkapris: 110-135 kr/frp

Lagerantal: 50

Showing 1 - 15 of 15 items1

Lufttorkat

Image: Lufttorkat ytterlår

Namn: Lufttorkat ytterlår

Beskrivning:

Skivor av lufttorkat ytterlår kryddat med bland annat enbär och rosmarin, inspirerat av sydtyskt/norditalienskt speck. Lufttorkat i minst 6 månader, oftast betydligt längre. Om skivorna har vita prickar så är det ett kvalitetstecken, eftersom det är kristaller av aminosyran tyrosin som utvecklas först efter ca ett års mognad.

I lager: 8

Kilopris: 1680 kr/kg

Cirkapris: 60-100 kr/frp

Image: Lufttorkad karré

Namn: Lufttorkad karré

Beskrivning:

Skivor av lufttorkad karré kryddad som italienarna traditionellt kryddar sin coppa. Lufttorkat i 1 år ungefär.

I lager: 4

Kilopris: 1680 kr/kg

Cirkapris: ca 60-100 kr/frp

Showing 1 - 2 of 2 items1

Rimmat/rökt

No Inventory Items

Övrigt

Bild: Senap 1777

Namn: Senap 1777

Beskrivning:

Min farmors farfars farfar Linné-lärljungen Pehr Holmberger Hade idéer om hur man skulle kunna imitera dijonsenap. Här är min senap efter hans anvisning från 14 januari 1777. Den är grovmalen, ganska stark och lite “torr” i strukturen.

Cirkapris: 80 kr/burk

I lager: 9

Vikt: ca 190 ml

Kilopris:

Fryst: Nej

Bild: Buljongkit

Namn: Buljongkit

Beskrivning:

Några ben med lite kött på och oftast en bakfot eller köttiga broskben, att koka buljong på, kanske till ramen?

Cirkapris: 5 kr/frp

I lager: 3

Vikt:

Kilopris:

Fryst: Nej

Showing 1 - 2 of 2 items1

Styckdetaljer - framdel

Bild: Fryst luffarbiff

Namn: Fryst luffarbiff

Beskrivning:

Kallas också ‘flat iron steak’. Muskel från grisens bog att steka eller grilla och sedan skäras tvärs över fibrerna.

Fryst: Ja

Kilopris: 540 kr/kg

Cirkapris: 100-300 kr/frp

I lager: 25

Bild: Fryst bogstek

Namn: Fryst bogstek

Beskrivning:

Bogstek, kallas också picknickbog, av uppländsk utegris. Bra som stek, eller som grytbitar, men fungerar också bra i utbankade skivor till schnitzel.

Fryst: Ja

Kilopris: 264 kr/kg

Cirkapris: 180-300 kr/st

I lager: 6

Bild: Fryst grisens hemlighet, liten

Namn: Fryst grisens hemlighet, liten

Beskrivning:

Grisens hemlighet är en ganska tunn muskel som löper från bogen ut i kinden. Den är oftast mycket marmorerad och skärs tvärs över muskelfibrerna efter att ha stekts eller grillats. Det är inte en extremt mör muskel så den bör genomstekas så att fettet mjukar upp den. En populär styckningsdetalj i Spanien.

Fryst: Ja

Kilopris: 540 kr/kg

Cirkapris: 50-130 kr/st

I lager: 2

Bild: Fryst grisöra

Namn: Fryst grisöra

Beskrivning:

Öra från uppländsk utegris. Till dig eller din bästa kompis.

Fryst: Ja

Kilopris:

Cirkapris: 15 kr/st

I lager: 10

Bild: Fryst Latissimus dorsi

Namn: Fryst Latissimus dorsi

Beskrivning:

Platt, mör, marmorerad, solfjäderformad muskel från bogen.

Fryst: Ja

Kilopris: 540 kr/kg

Cirkapris: 200-380 kr/st

I lager: 4

Bild: Latissimus dorsi

Namn: Latissimus dorsi

Beskrivning:

Platt, mör, marmorerad, solfjäderformad muskel från bogen.

Fryst: Nej

Kilopris: 540 kr/kg

Cirkapris: 200-380 kr/st

I lager: 4

Bild: Frysta grillben

Namn: Frysta grillben

Beskrivning:

Ett alternativ till revben om man vill ha något smaskigt att gnaga på. Grillbenen sitter mellan bröstbenet och revbenen på bogen. Storleken varierar ganska mycket. Stek långsamt i ugnen och ät med händerna.

Fryst: Ja

Kilopris: 100 kr/kg

Cirkapris: 40-130 kr/st

I lager: 2

Bild: Bogstek

Namn: Bogstek

Beskrivning:

Bogstek, kallas också picknickbog, av uppländsk utegris. Bra som stek, eller som grytbitar, men fungerar också utmärkt i utbankade skivor till schnitzel.

Fryst: Nej

Kilopris: 264 kr/kg

Cirkapris: 180-465 kr/frp

I lager: 2

Bild: Fryst grisens hemlighet

Namn: Fryst grisens hemlighet

Beskrivning:

Grisens hemlighet är en ganska tunn muskel som löper från bogen ut i kinden. Den är oftast mycket marmorerad och skärs tvärs över muskelfibrerna efter att ha stekts eller grillats. Det är inte en extremt mör muskel så den bör genomstekas så att fettet mjukar upp den. En populär styckningsdetalj i Spanien.

Fryst: Ja

Kilopris: 540 kr/kg

Cirkapris: 50-170 kr/st

I lager: 6

Bild: Fryst skivad karré

Namn: Fryst skivad karré

Beskrivning:

Urbenad skivad karré av uppländsk utegris. En skiva per förpackning. En bit av det ljuvliga ryggspäcket sitter kvar.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 70-170 kr/frp

I lager: 8

Bild: Grillben

Namn: Grillben

Beskrivning:

Ett alternativ till revben om man vill ha något smaskigt att gnaga på. Grillbenen sitter vid bröstbenet och revbenen på bogen. Stek långsamt i ugnen och ät med händerna.

Fryst: Nej

Kilopris: 180 kr/kg

Cirkapris: 70-150 kr/st

I lager: 2

Bild: Tjockare revben

Namn: Tjockare revben

Beskrivning:

Revben från bogen med ett extra lager kött på. Inte som tjocka revben, men tjockare än tunna revben.

Fryst: Nej

Kilopris: 192 kr/kg

Cirkapris: 200-336 kr/frp

I lager: 3

Bild: Fläsklägg

Namn: Fläsklägg

Beskrivning:

Framlägg av uppländsk utegris. Rakt sågat, ej vinkellägg.

Fryst: Nej

Kilopris: 132 kr/kg

Cirkapris: 145-240 kr/frp

I lager: 1

Bild: Fryst fläsklägg

Namn: Fryst fläsklägg

Beskrivning:

Framlägg av uppländsk utegris. Rakt sågat, ej vinkellägg.

Fryst: Ja

Kilopris: 132 kr/kg

Cirkapris: 145-240 kr/frp

I lager: 7

Bild: Frysta tjockare revben

Namn: Frysta tjockare revben

Beskrivning:

Revben från bogen med ett extra lager kött på. Inte som tjocka revben, men tjockare än tunna revben.

Fryst: Ja

Kilopris: 192 kr/kg

Cirkapris: 200-356 kr/frp

I lager: 5

Bild:

Namn: Grisens hemlighet

Beskrivning:

Grisens hemlighet är en ganska tunn muskel som löper från bogen ut i kinden. Den är oftast mycket marmorerad och skärs tvärs över muskelfibrerna efter att ha stekts eller grillats. Det är inte en extremt mör muskel. En populär styckningsdetalj i Spanien.

Fryst: Nej

Kilopris: 540 kr/kg

Cirkapris: 50-170 kr/st

I lager: 3

Bild: Färsk skivad karré

Namn: Färsk skivad karré

Beskrivning:

Urbenad skivad karré av uppländsk utegris. En skiva per förpackning. En bit av det ljuvliga ryggspäcket sitter kvar.

Fryst: Nej

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 72-170 kr/frp

I lager: 9

Bild: Karré i bit

Namn: Karré i bit

Beskrivning:

En bit urbenad karré av uppländsk utegris. Använd till pulled pork, som stek, eller till korvkött, till exempel.

Fryst: Nej

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: Cirka 280-750 kr/frp

I lager: 1

Showing 1 - 18 of 18 items1

Styckdetaljer - mittdel

Bild: Fryst fläskytterfilé

Namn: Fryst fläskytterfilé

Beskrivning:

Hjärtat på kotlettraden. Kallas ibland fläskhare.

Fryst: Ja

Kilopris: 400 kr/kg

Cirkapris: cirka 250 kr/frp

I lager: 6

Bild: Fryst fläskfilé

Namn: Fryst fläskfilé

Beskrivning:

Filé från uppländsk utegris.

Fryst: Ja

Kilopris: 540 kr/kg

Cirkapris: 300-540 kr/st

I lager: 1

Bild: Fryst skivad urbenad kotlett

Namn: Fryst skivad urbenad kotlett

Beskrivning:

En skiva urbenad kotlett från uppländsk utegris.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 50-180 kr/frp

I lager: 12

Bild: Fläskfilé

Namn: Fläskfilé

Beskrivning:

Filé från uppländsk utegris.

Fryst: Nej

Kilopris: 540 kr/kg

Cirkapris: 300-540 kr/st

I lager: 4

Bild: Tunna revben

Namn: Tunna revben

Beskrivning:

Tunna revben från grisens sida. Spare ribs på engelska.

Fryst: Nej

Kilopris: 180 kr/kg

Cirkapris: 84-240 kr/st

I lager: 3

Bild: Fläskflap

Namn: Fläskflap

Beskrivning:

Det här är den styckdetalj som hos nöt kallas “flap steak” på engelska – en mycket smakrik, ganska mager, grovfibrig muskel som sitter i buken. Liksom flanksteken ska den stekas eller brynas ganska snabbt och sedan skäras upp tvärs över fibrerna. En av mina favoriter.

Fryst: Nej

Kilopris: 480 kr/kg

Cirkapris: 130-200 kr/st

I lager: 3

Bild: Fläsksida i bit

Namn: Fläsksida i bit

Beskrivning:

Bit av sidfläsk från uppländsk utegris. Svålen kvar.

Fryst: Nej

Kilopris: 300 kr/kg

Cirkapris: 200-450 kr

I lager: 2

Bild: Kamben

Namn: Kamben

Beskrivning:

Kamben från uppländsk utegris. Baby back ribs på amärikanska.

Fryst: Nej

Kilopris: 240 kr/kg

Cirkapris: 90-250 kr/st

I lager: 4

Bild: Skivad urbenad kotlett

Namn: Skivad urbenad kotlett

Beskrivning:

En skiva urbenad kotlett från uppländsk utegris.

Fryst: Nej

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 50-180 kr/frp

I lager: 12

Bild: Frysta kamben

Namn: Frysta kamben

Beskrivning:

Kamben från uppländsk utegris. Baby back ribs på amärikanska.

Fryst: Ja

Kilopris: 240 kr/kg

Cirkapris: 90-250 kr/st

I lager: 3

Bild: Frysta tunna revben

Namn: Frysta tunna revben

Beskrivning:

Tunna revben från grisens sida. Spare ribs på engelska.

Fryst: Ja

Kilopris: 180 kr/kg

Cirkapris: 84-240 kr/st

I lager: 6

Showing 1 - 11 of 11 items1

Styckdetaljer - bakdel