Notera DEN SLUTGILTIGA REALISATIONEN på frysta styckdetaljer.
Varorna levereras till något av följande utlämningsplatser vid den tid som anges. Glöm inte att ange på vilken av följande platser som du kommer att hämta upp din påse!
Det går också bra att hämta din påse i gårdsbutiken. Ange då detta som utlämningsplats och skriv också när du kommer att hämta påsen ungefär.
- 11:30-11:45 Uppsala bakom stationen på korttidsparkeringen.
- 12:25-12:35 OKQ8 Glädjens trafikplats.
- 13:10-13:20 Stockholm, Kungsholmen, Bergsgatan, så nära Scheelegatan det finns plats att parkera. Spana efter den vita skåpbilen.
- 13:45-13:55 Stockholm, Gärdet, Erik Dahlbergsgatan ungefär vid korsningen Strindbergsgatan. Håll utkik efter den vita skåpbilen med loggan.
- 14:20-14:35 Stockholm, Hornstull, Drakenbergsgatan. Ungefär mitt på.
- 14:55-15:10 Stockholm, Östra Södermalm, Södermannagatan 46 ungefär.
- 15:30-15:40 Tulpanvägen 4 i Herrängen, Stockholm.
- 16:00-16:10 Mälarhöjdens tunnelbana på Hägerstensvägen på parkeringen nedanför återvinningsstationen bakom Coop.
- 16:30-16:40 Brommaplan på lastplatsen vid infarten till parkeringen vid ICA.
Här är en länk till en karta med alla utlämningsplatser och deras utlämningstider, som du kan spara i mobilen.
Jag packar vanligtvis beställningarna dagen före leverans och först då räknar jag ihop totalsumman och skickar ett sms med summan och betalningsalternativ. Du kan få en uppfattning om vad det kommer att kosta genom att summera cirkapriserna. Du betalar med Swish eller kontant (räkna inte med att jag har växel) när du hämtar upp varorna, eller dagen innan om du fått ett mejl/sms med summan, till bankgiro eller med Swish.
Beställ genom att lägga till valfritt antal förpackningar av en vara i din varukorg. Vill du ha mer information om en vara så klickar du på dess text. Din varukorg hittar du genom att klicka på länken Gå till varukorgen eller genom att klicka på Varukorgen under menyn Beställningsformulär. Slutför din bokning genom att fylla i de uppgifter som krävs där, glöm inte att meddela på vilken utlämningsplats du hämtar din beställning, klicka sedan på “Boka!”. Om allt fungerar som det ska och du har fyllt i rätt e-postadress, så kommer du att få en beställningsbekräftelse. Kolla i din skräppostfolder först om du inte har fått någon bekräftelse. Om du får ytterligare bekräftelser på 0 beställda varor så beror det förmodligen på att din webbläsare är öppen och laddar om sidan. Jag ignorerar beställningar på 0 varor och packar din ursprungliga beställning.
(Glöm inte att ladda om sidan så att du får det senaste utbudet.)
Styckdetaljer - framdel
Namn: Fryst luffarbiff
Beskrivning:
REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! Kallas också ‘flat iron steak’. Muskel från grisens bog att steka eller grilla och sedan skäras tvärs över fibrerna.
Fryst: Ja
Kilopris: 540 kr/kg
Cirkapris: 100-300 kr/frp
I lager: 28
Namn: Bogstek
Beskrivning:
Bogstek, kallas också picknickbog, av uppländsk utegris. Bra som stek, eller som grytbitar, men fungerar också utmärkt i utbankade skivor till schnitzel.
Fryst: Nej
Kilopris: 264 kr/kg
Cirkapris: 180-465 kr/frp
I lager: 4
Namn: Färsk skivad karré
Beskrivning:
Urbenad skivad karré av uppländsk utegris. En skiva per förpackning. En bit av det ljuvliga ryggspäcket sitter kvar.
Fryst: Nej
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 72-170 kr/frp
I lager: 20
Namn: Fläsklägg
Beskrivning:
Framlägg av uppländsk utegris. Rakt sågat, ej vinkellägg.
Fryst: Nej
Kilopris: 132 kr/kg
Cirkapris: 145-240 kr/frp
I lager: 4
Namn: Fryst bogstek
Beskrivning:
REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! Bogstek, kallas också picknickbog, av uppländsk utegris. Bra som stek, eller som grytbitar, men fungerar också bra i utbankade skivor till schnitzel.
Fryst: Ja
Kilopris: 264 kr/kg
Cirkapris: 180-300 kr/st
I lager: 7
Namn: Fryst grisfot
Beskrivning:
REA 25% dras av när Kristofer räknar ihop! Framfossing från uppländsk utegris.
Fryst: Ja
Cirkapris: 20 kr/st
I lager: 1
Namn: Fryst karré i bit
Beskrivning:
REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! En bit urbenad karré av uppländsk utegris.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 360-720 kr/st
I lager: 2
Namn: Fryst Latissimus dorsi
Beskrivning:
REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! Platt, mör, marmorerad, solfjäderformad muskel från bogen.
Fryst: Ja
Kilopris: 540 kr/kg
Cirkapris: 200-380 kr/st
I lager: 10
Namn: Fryst skivad karré
Beskrivning:
REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! Urbenad skivad karré av uppländsk utegris. En skiva per förpackning. En bit av det ljuvliga ryggspäcket sitter kvar.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 70-170 kr/frp
I lager: 17
Namn: Fryst grisöra
Beskrivning:
REA 30% dras av när Kristofer räknar ihop! Öra från uppländsk utegris. Till dig eller din bästa kompis.
Fryst: Ja
Cirkapris: 15 kr/st
I lager: 7
Namn: Fryst fläsklägg
Beskrivning:
REA 30% dras av när Kristofer räknar ihop! Framlägg av uppländsk utegris. Rakt sågat, ej vinkellägg.
Fryst: Ja
Kilopris: 132 kr/kg
Cirkapris: 145-240 kr/frp
I lager: 14
Namn: Grillben
Beskrivning:
Ett alternativ till revben om man vill ha något smaskigt att gnaga på. Grillbenen sitter vid bröstbenet och revbenen på bogen. Stek långsamt i ugnen och ät med händerna.
Fryst: Nej
Kilopris: 180 kr/kg
Cirkapris: 70-150 kr/st
I lager: 2
Namn: Grisens hemlighet
Beskrivning:
Grisens hemlighet är en ganska tunn muskel som löper från bogen ut i kinden. Den är oftast mycket marmorerad och skärs tvärs över muskelfibrerna efter att ha stekts eller grillats. Det är inte en extremt mör muskel. En populär styckningsdetalj i Spanien.
Fryst: Nej
Kilopris: 540 kr/kg
Cirkapris: 50-170 kr/st
I lager: 4
Namn: Griskind
Beskrivning:
Tuggmuskeln från uppländsk utegris.
Fryst: Nej
Kilopris: 240 kr/kg
Cirkapris: 30-60 kr/st
I lager: 4
Namn: Karré i bit
Beskrivning:
En bit urbenad karré av uppländsk utegris. Använd till pulled pork, som stek, eller till korvkött, till exempel.
Fryst: Nej
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: Cirka 280-750 kr/frp
I lager: 4
Namn: Latissimus dorsi
Beskrivning:
Platt, mör, marmorerad, solfjäderformad muskel från bogen.
Fryst: Nej
Kilopris: 540 kr/kg
Cirkapris: 200-380 kr/st
I lager: 4
Namn: Luffarbiff
Beskrivning:
Kallas också ‘flat iron steak’. Muskel från grisens bog att steka eller grilla och sedan skäras tvärs över fibrerna.
Fryst: Nej
Kilopris: 540 kr/kg
Cirkapris: 100-270 kr/frp
I lager: 8
Namn: Tjockare revben
Beskrivning:
Revben från bogen med ett extra lager kött på. Inte som tjocka revben, men tjockare än tunna revben.
Fryst: Nej
Kilopris: 192 kr/kg
Cirkapris: 200-336 kr/frp
I lager: 4
Styckdetaljer - mittdel
Namn: Frysta broskben
Beskrivning:
REA 30% dras av när Kristofer räknar ihop! Broskbenen sitter i anslutning till revbenen på fläsksidan. Stek långsamt i ugnen och gnag på.
Fryst: Ja
Kilopris: 180 kr/kg
Cirkapris: 40-66 kr/st
I lager: 4
Namn: Frysta tunna revben
Beskrivning:
REA 25% dras av när Kristofer räknar ihop! Tunna revben från grisens sida. Spare ribs på engelska.
Fryst: Ja
Kilopris: 180 kr/kg
Cirkapris: 84-240 kr/st
I lager: 3
Namn: Broskben
Beskrivning:
Ett alternativ till revben om man vill ha något smaskigt att gnaga på. Broskbenen sitter i anslutning till revbenen på fläsksidan. Stek långsamt i ugnen och ät med händerna.
Fryst: Nej
Kilopris: 180 kr/kg
Cirkapris: 40-150 kr/st
I lager: 4
Namn: Fläskfilé
Beskrivning:
Filé från uppländsk utegris.
Fryst: Nej
Kilopris: 540 kr/kg
Cirkapris: 300-540 kr/st
I lager: 4
Namn: Fläskflap
Beskrivning:
Det här är den styckdetalj som hos nöt kallas “flap steak” på engelska – en mycket smakrik, ganska mager, grovfibrig muskel som sitter i buken. Liksom flanksteken ska den stekas eller brynas ganska snabbt och sedan skäras upp tvärs över fibrerna. En av mina favoriter.
Fryst: Nej
Kilopris: 480 kr/kg
Cirkapris: 240-480 kr/st
I lager: 4
Namn: Fläsksida i bit
Beskrivning:
Bit av sidfläsk från uppländsk utegris. Svålen kvar.
Fryst: Nej
Kilopris: 300 kr/kg
Cirkapris: 200-450 kr
I lager: 4
Namn: Fryst fläskfilé
Beskrivning:
REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! Filé från uppländsk utegris.
Fryst: Ja
Kilopris: 540 kr/kg
Cirkapris: 300-540 kr/st
I lager: 1
Namn: Fryst fläskflap
Beskrivning:
REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! Det här är den styckdetalj som hos nöt kallas “flap steak” på engelska – en mycket smakrik, ganska mager, grovfibrig muskel som sitter i buken. Liksom flanksteken ska den stekas eller brynas ganska snabbt och sedan skäras upp tvärs över fibrerna.
Fryst: Ja
Kilopris: 480 kr/kg
Cirkapris: 70-200 kr/st
I lager: 6
Namn: Fryst fläsksida i bit
Beskrivning:
REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! Bit av sidfläsk från uppländsk utegris.
Fryst: Ja
Kilopris: 300 kr/kg
Cirkapris: 150-450 kr
I lager: 1
Namn: Fryst fläskytterfilé
Beskrivning:
REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! Hjärtat på kotlettraden. Kallas ibland fläskhare.
Fryst: Ja
Kilopris: 400 kr/kg
Cirkapris: cirka 250 kr/frp
I lager: 9
Namn: Fryst skivad urbenad kotlett
Beskrivning:
REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! En skiva urbenad kotlett från uppländsk utegris.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 50-180 kr/frp
I lager: 8
Namn: Kamben
Beskrivning:
Kamben från uppländsk utegris. Baby back ribs på amärikanska.
Fryst: Nej
Kilopris: 240 kr/kg
Cirkapris: 90-250 kr/st
I lager: 4
Namn: Skivad urbenad kotlett
Beskrivning:
En skiva urbenad kotlett från uppländsk utegris.
Fryst: Nej
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 50-180 kr/frp
I lager: 20
Namn: Tunna revben
Beskrivning:
Tunna revben från grisens sida. Spare ribs på engelska.
Fryst: Nej
Kilopris: 180 kr/kg
Cirkapris: 84-240 kr/st
I lager: 4
Styckdetaljer - bakdel
Namn:
Fryst skivad rostbiff
Beskrivning:
REA 25% dras av när Kristofer räknar ihop! Skivad rostbiff att grilla eller steka. (Mångas favorit på grillen faktiskt.)
Fryst
Ja
Kilopris:
360 kr/kg
Cirkapris:
84-144
I lager:
20
Namn:
Fryst fläskflank
Beskrivning:
REA 25% dras av när Kristofer räknar ihop! Flankstek från uppländsk utegris.
Fryst
Ja
Kilopris:
540 kr/kg
Cirkapris:
84-144 kr/st
I lager:
18
Namn:
Fryst fläskduva
Beskrivning:
REA 30% dras av när Kristofer räknar ihop! Vadmuskel på ben från bakbenet. (D.v.s avsvålad baklägg.)
Fryst
Ja
Kilopris:
115 kr/kg
Cirkapris:
140-240
I lager:
5
Namn:
Fryst ostron
Beskrivning:
REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! Liten köttslamsa som sitter på höftbenet. Många styckares favorit.
Fryst
Ja
Kilopris:
540 kr/kg
Cirkapris:
30-54 kr/st
I lager:
2
Namn:
Fläskflank
Beskrivning:
Flankstek från uppländsk utegris.
Fryst
Nej
Kilopris:
480 kr/kg
Cirkapris:
84-291 kr/st
I lager:
4
Namn:
Frysta skinkmedaljonger
Beskrivning:
REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! Tournedos-liknande skivor av rullen. Mört och gott att steka snabbt i pannan. 2 skivor/frp.
Fryst
Ja
Kilopris:
360 kr/kg
Cirkapris:
60-80 kr/frp
I lager:
6
Namn:
Ostronet
Beskrivning:
Liten köttslamsa som sitter på höftbenet. Många styckares favorit.
Fryst
Nej
Kilopris:
540 kr/kg
Cirkapris:
30-54 kr/st
I lager:
4
Namn:
Skinkmedaljonger
Beskrivning:
Tournedos-liknande skivor av rullen. Mört och gott att steka snabbt i pannan. 2 skivor/frp.
Fryst
Nej
Kilopris:
360 kr/kg
Cirkapris:
60-80 kr/frp
I lager:
10
Korv
Namn: Pfefferbeisser
Beskrivning:
En klassisk smal lufttorkad och kallrökt korv från Tyskland och Österrike. Lufttorkad och kallrökt en natt, med mild smak av de tre pepparsorterna som ingår i kryddningen – svartpeppar, vitpeppar och grönpeppar – samt vitlök och ädelpaprikapulver.
Fryst: Nej
Cirkapris: 45 kr/st
Lagerantal: 54
Namn: Citron/kummin/mejram-korv
Beskrivning:
Rå, grovmalen, mild bratwurst, med frisk smak av citron.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 100-140 kr/frp
Lagerantal: 28
Namn: Merguez på fläskkött
Beskrivning:
Rå nordafrikansk korv med bra chilibett.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 110-130 kr/frp
Lagerantal: 33
Namn: Frankfurter
Beskrivning:
Klassisk “varmkorv” enligt tyskt recept. Försiktigt kallrökt och ångad. Knäpp i skinnet. Mild delikat smak.
Fryst: Nej
Kilopris: 420 kr/kg
Cirkapris: 110-135 kr/frp
Lagerantal: 34
Namn: Prinskorv
Beskrivning:
Min tolkning av två prinskorvsrecept från Carl Frisks Handbok för charkuterister från1940. Försiktigt kallrökt och ångad. OBS. innehåller grädde.
Fryst: Nej
Kilopris: 420 kr/kg
Cirkapris: 110-160 kr/frp
Lagerantal: 38
Namn: Toulouse-korv, 2-pack
Beskrivning:
Franskinspirerad grovmalen råkorv smaksatt med vitpeppar och muskot. Enkel men balanserad och delikat.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 100-130 kr/frp
Lagerantal: 15
Namn: Biala kielbasa
Beskrivning:
Grovmalen korv efter polskt recept med vitlök, mejram och timjan som dominerande kryddor.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 115-135 kr/frp
Lagerantal: 34
Lufttorkat
Namn: Kallrökt lardo
Beskrivning:
Tunna skivor av saltat ryggspäck som mognat och kallrökts.
I lager: 3
Kilopris: 1080 kr/kg
Cirkapris: 40-70 kr/frp
Namn: Lufttorkad karré
Beskrivning:
Skivor av lufttorkad karré kryddad som italienarna traditionellt kryddar sin coppa. Lufttorkat i minst 4 månader, oftast betydligt längre.
I lager: 5
Kilopris: 1680 kr/kg
Cirkapris: ca 60-100 kr/frp
Namn: Lufttorkat ytterlår
Beskrivning:
Skivor av lufttorkat ytterlår kryddat med bland annat enbär och rosmarin, inspirerat av sydtyskt/norditalienskt speck. Lufttorkat i minst 6 månader, oftast betydligt längre. Om skivorna har vita prickar så är det ett kvalitetstecken, eftersom det är kristaller av aminosyran tyrosin som utvecklas först efter ca ett års mognad.
I lager: 8
Kilopris: 1680 kr/kg
Cirkapris: 60-100 kr/frp
Namn: Lufttorkad kotlettrad
Beskrivning:
Skivor av lufttorkad kotlettrad kryddad med bland annat fänkålsfrö och rosmarin.
I lager: 4
Kilopris: 1680 kr/kg
Cirkapris: ca 100 kr/frp
Rimmat/rökt
Namn: Kallrökt kassler
Beskrivning:
- Torrsaltad och kallrökt ganska mager kotlettrad. Ska tillagas innan förtäring.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 105-250 kr/st
I lager: 2
Namn: Bacon i bit
Beskrivning:
Torrsaltad, kallrökt sidfläsk av uppländsk utegris, i bit. Ofta ganska fett. Rökt över bokspån och hängmognat. Ska tillagas.
Fryst: Nej
Kilopris: 420 kr/kg
Cirkapris: 70-150 kr/frp
I lager: 24
Övrigt
Namn: Salt
Beskrivning:
Det salt som jag använder i all min produktion, och som jag importerar direkt från producenten i Tavira, Portugal. Handskördat, oraffinerat, otvättat och helt utan tillsatser, är det här ett av de finaste salt som finns.
Cirkapris: 60 kr
I lager: 8
Vikt: 500 g
Kilopris: 120 kr/kg
Fryst: Nej
Namn: Fläskduva tillagad sousvide
Beskrivning:
Fläskduva, det vill säga avsvålad baklägg med vadmuskeln på ben, som jag har kört sous vide i 16 timmar på 72 grader för att spara din tid. Skär loss köttet från benen och kuba, strimla eller skiva det och använd i grytor, röror, wokar eller vad du vill. Köttet är inte saltat eller kryddat, det får du göra själv. I påsen finns också ett gelatinrikt spad som du kan använda i såser eller grytor.
Cirkapris: 240 - 440 kr/frp
I lager: 1
Vikt: ca 1,2-2 kg
Kilopris: 200 kr/kg
Fryst: Nej
Namn: Fågelgodis "Fettgrevar"
Beskrivning:
Fettgrevar i nät för fåglarna att snaska på.
Cirkapris: 45 kr/st
I lager: 2
Fryst: Ja
Namn: Fågelgodis "Svål"
Beskrivning:
En bit svål i snöre för fåglarna att snaska på.
Cirkapris: 15 kr/st
I lager: 5
Fryst: Ja
Namn: Buljongkit
Beskrivning:
Några ben med lite kött på och ibland en bakfot eller köttiga broskben, att koka buljong på, kanske till ramen?
Cirkapris: 15 kr/frp
I lager: 4
Fryst: Ja