Här beställer du varor för leverans lördagen den 28 maj.
Varorna levereras till något av följande utlämningsplatser vid den tid som anges. Glöm inte att ange på vilken av följande platser som du kommer att hämta upp din påse!
Det går också bra att hämta din påse i gårdsbutiken. Ange då detta som utlämningsplats och skriv också när du kommer att hämta påsen ungefär (tidigast fredag efter 16, senast påföljande måndag innan 20, men varor från Ängsholmen och Pekoe kan hämtas först på lördag efter 18).
- 11:30-11:45 Uppsala bakom stationen på korttidsparkeringen.
- 12:25-12:35 OKQ8 Glädjens trafikplats.
- 13:10-13:20 Stockholm, Kungsholmen, Bergsgatan, så nära Scheelegatan det finns plats att parkera. Spana efter den vita skåpbilen.
- 13:45-13:55 Stockholm, Gärdet, Erik Dahlbergsgatan ungefär vid korsningen Strindbergsgatan. Håll utkik efter den vita skåpbilen med loggan.
- 14:20-14:35 Stockholm, Hornstull, Drakenbergsgatan. Ungefär mitt på.
- 14:55-15:10 Stockholm, Östra Södermalm, Södermannagatan 46 ungefär.
- 15:30-15:40 Tulpanvägen 4 i Herrängen, Stockholm.
- 16:00-16:15 Mälarhöjdens tunnelbana på Hägerstensvägen på parkeringen nedanför återvinningsstationen bakom Coop.
- 16:45-16:55 Brommaplan på lastplatsen vid infarten till parkeringen vid ICA.
Jag packar vanligtvis beställningarna dagen före leverans och först då räknar jag ihop totalsumman och skickar ett sms med summan och betalningsalternativ. Du kan få en uppfattning om vad det kommer att kosta genom att summera cirkapriserna. Du betalar med Swish eller kontant (räkna inte med att jag har växel) när du hämtar upp varorna, eller dagen innan om du fått ett mejl/sms med summan, till bankgiro eller med Swish.
Beställ genom att lägga till valfritt antal förpackningar av en vara i din varukorg. Vill du ha mer information om en vara så klickar du på dess text. Din varukorg hittar du genom att klicka på länken Gå till varukorgen eller genom att klicka på Varukorgen under menyn Beställningsformulär. Slutför din bokning genom att fylla i de uppgifter som krävs där, glöm inte att meddela på vilken utlämningsplats du hämtar din beställning, klicka sedan på “Boka!”. Om allt fungerar som det ska och du har fyllt i rätt e-postadress, så kommer du att få en beställningsbekräftelse. Kolla i din skräppostfolder först om du inte har fått någon bekräftelse. Om du får ytterligare bekräftelser på 0 beställda varor så beror det förmodligen på att din webläsare är öppen och laddar om sidan. Jag ignorerar beställningar på 0 varor och packar din ursprungliga beställning.
Denna gång kan du även få utkört ekologiskt te från Pekoe, som har sin teimportsfirma inte långt härifrån.
Så här gör du för att beställa från Pekoe:
- Gå in på pekoe.se och välj de teer du vill ha, och lägg i varukorgen
- I kassan, välj “Avhämtning” som leveransalternativ
- Skriv “Franzéns” i meddelanderutan (“ORDERNOTERINGAR”), och på vilken utlämningsplats du vill hämta din beställning
- Lägg beställningen och betala.
Produkter som finns att beställa till den 21 maj:
Framdelskött
Namn: Fryst fläsklägg
Beskrivning:
Framlägg av uppländsk utegris. Rakt sågat, ej vinkellägg.
Fryst: Ja
Kilopris: 132 kr/kg
Cirkapris: 145-240 kr/frp
I lager: 15
Namn: Fryst skivad karré
Beskrivning:
Urbenad skivad karré av uppländsk utegris. En skiva per förpackning. En bit av det ljuvliga ryggspäcket sitter kvar.
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 70-170 kr/frp
I lager: 18
Namn: Fryst grisens hemlighet
Beskrivning:
Grisens hemlighet är en ganska tunn muskel som löper från bogen ut i kinden. Den är oftast mycket marmorerad och skärs tvärs över muskelfibrerna efter att ha stekts eller grillats. Det är inte en extremt mör muskel så den bör genomstekas så att fettet mjukar upp den. En populär styckningsdetalj i Spanien.
Fryst: Ja
Kilopris: 540 kr/kg
Cirkapris: 50-170 kr/st
I lager: 2
Namn: Fryst luffarbiff
Beskrivning:
Kallas också ‘flat iron steak’. Muskel från grisens bog att steka eller grilla och sedan skäras tvärs över fibrerna.
Fryst: Ja
Kilopris: 540 kr/kg
Cirkapris: 100-300 kr/frp
I lager: 12
Namn: Fryst Latissimus dorsi
Beskrivning:
Platt, mör, marmorerad, solfjäderformad muskel från bogen.
Fryst: Ja
Kilopris: 540 kr/kg
Cirkapris: 200-380 kr/st
I lager: 9
Namn: Frysta grillben
Beskrivning:
Ett alternativ till revben om man vill ha något smaskigt att gnaga på. Grillbenen sitter mellan bröstbenet och revbenen på bogen. Storleken varierar ganska mycket. Stek långsamt i ugnen och ät med händerna.
Fryst: Ja
Kilopris: 180 kr/kg
Cirkapris: 50-150 kr/st
I lager: 1
Namn: Fryst grisöra
Beskrivning:
Öra från uppländsk utegris. Till dig eller din bästa kompis.
Fryst: Ja
Cirkapris: 15 kr/st
I lager: 6
Namn: Fryst karré i bit
Beskrivning:
En bit urbenad karré av uppländsk utegris.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 360-720 kr/st
I lager: 5
Namn: Fryst bogstek
Beskrivning:
Bogstek, kallas också picknickbog, av uppländsk utegris. Bra som stek, eller som grytbitar, men fungerar också bra i utbankade skivor till schnitzel.
Fryst: Ja
Kilopris: 264 kr/kg
Cirkapris: 180-300 kr/st
I lager: 3
Namn: Färsk skivad karré
Beskrivning:
Urbenad skivad karré av uppländsk utegris. En skiva per förpackning. En bit av det ljuvliga ryggspäcket sitter kvar.
Fryst: Nej
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 72-170 kr/frp
I lager: 13
Namn: Latissimus dorsi
Beskrivning:
Platt, mör, marmorerad, solfjäderformad muskel från bogen.
Fryst: Nej
Kilopris: 540 kr/kg
Cirkapris: 200-380 kr/st
I lager: 3
Namn: Luffarbiff
Beskrivning:
Kallas också ‘flat iron steak’. Muskel från grisens bog att steka eller grilla och sedan skäras tvärs över fibrerna.
Fryst: Nej
Kilopris: 540 kr/kg
Cirkapris: 100-270 kr/frp
I lager: 6
Namn: Grisens hemlighet
Beskrivning:
Grisens hemlighet är en ganska tunn muskel som löper från bogen ut i kinden. Den är oftast mycket marmorerad och skärs tvärs över muskelfibrerna efter att ha stekts eller grillats. Det är inte en extremt mör muskel. En populär styckningsdetalj i Spanien.
Fryst: Nej
Kilopris: 540 kr/kg
Cirkapris: 50-170 kr/st
I lager: 3
Mittdelskött
Namn: Frysta broskben
Beskrivning:
Broskbenen sitter i anslutning till revbenen på fläsksidan. Stek långsamt i ugnen och gnag på.
Fryst: Ja
Kilopris: 180 kr/kg
Cirkapris: 40-66 kr/st
I lager: 19
Namn: Fryst fläskflap
Beskrivning:
Det här är den styckdetalj som hos nöt kallas “flap steak” på engelska – en mycket smakrik, ganska mager, grovfibrig muskel som sitter i buken. Liksom flanksteken ska den stekas eller brynas ganska snabbt och sedan skäras upp tvärs över fibrerna.
Fryst: Ja
Kilopris: 480 kr/kg
Cirkapris: 70-200 kr/st
I lager: 11
Namn: Fryst fläskytterfilé
Beskrivning:
Hjärtat på kotlettraden. Kallas ibland fläskhare.
Fryst: Ja
Kilopris: 400 kr/kg
Cirkapris: cirka 250 kr/frp
I lager: 4
Namn: Fryst fläsksida i bit
Beskrivning:
Bit av sidfläsk från uppländsk utegris.
Fryst: Ja
Kilopris: 300 kr/kg
Cirkapris: 150-450 kr
I lager: 1
Namn: Frysta tunna revben
Beskrivning:
Tunna revben från grisens sida. Spare ribs på engelska.
Fryst: Ja
Kilopris: 180 kr/kg
Cirkapris: 84-240 kr/st
I lager: 1
Namn: Fryst kotlettrad i bit
Beskrivning:
En bit urbenad kotlettrad av uppländsk utegris.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 430 - 720 kr/frp
I lager: 3
Namn: Fryst skivad urbenad kotlett
Beskrivning:
En skiva urbenad kotlett från uppländsk utegris.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 50-180 kr/frp
I lager: 38
Namn: Fläskfilé
Beskrivning:
Filé från uppländsk utegris.
Fryst: Nej
Kilopris: 540 kr/kg
Cirkapris: 300-540 kr/st
I lager: 3
Namn: Fläskflap
Beskrivning:
Det här är den styckdetalj som hos nöt kallas “flap steak” på engelska – en mycket smakrik, ganska mager, grovfibrig muskel som sitter i buken. Liksom flanksteken ska den stekas eller brynas ganska snabbt och sedan skäras upp tvärs över fibrerna. En av mina favoriter.
Fryst: Nej
Kilopris: 480 kr/kg
Cirkapris: 70-200 kr/st
I lager: 1
Namn: Fläsksida i bit
Beskrivning:
Bit av sidfläsk från uppländsk utegris. Svålen kvar. Perfekt till julens “tynnribbe”.
Fryst: Nej
Kilopris: 300 kr/kg
Cirkapris: 200-450 kr
I lager: 2
Namn: Fläskytterfilé
Beskrivning:
Hjärtat på kotlettraden. Kallas ibland fläskhare. Mycket magert kött utan senor.
Fryst: Nej
Kilopris: 400 kr/kg
Cirkapris: cirka 250 kr/frp
I lager: 2
Namn: Skivad urbenad kotlett
Beskrivning:
En skiva urbenad kotlett från uppländsk utegris.
Fryst: Nej
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 50-180 kr/frp
I lager: 3
Namn: Tunna revben
Beskrivning:
Tunna revben från grisens sida. Spare ribs på engelska.
Fryst: Nej
Kilopris: 180 kr/kg
Cirkapris: 84-240 kr/st
I lager: 3
Bakdelskött
Namn:
Fryst fläskduva
Beskrivning:
Vadmuskel på ben från bakbenet. (D.v.s avsvålad baklägg.)
Fryst
Ja
Kilopris:
115 kr/kg
Cirkapris:
140-240
I lager:
31
Namn:
Fryst fläskflank
Beskrivning:
Flankstek från uppländsk utegris.
Fryst
Ja
Kilopris:
540 kr/kg
Cirkapris:
84-144 kr/st
I lager:
15
Namn:
Frysta skinkmedaljonger
Beskrivning:
Tournedos-liknande skivor av rullen. Mört och gott att steka snabbt i pannan. 2 skivor/frp.
Fryst
Ja
Kilopris:
360 kr/kg
Cirkapris:
60-80 kr/frp
I lager:
6
Namn:
Fläskflank
Beskrivning:
Flankstek från uppländsk utegris.
Fryst
Nej
Kilopris:
480 kr/kg
Cirkapris:
84-291 kr/st
I lager:
4
Namn:
Ostronet
Beskrivning:
Liten köttslamsa som sitter på höftbenet. Många styckares favorit.
Fryst
Nej
Kilopris:
540 kr/kg
Cirkapris:
30-54 kr/st
I lager:
3
Namn:
Skivad rostbiff
Beskrivning:
Skivad rostbiff att grilla eller steka. (Mångas favorit på grillen faktiskt.)
Fryst
Nej
Kilopris:
360 kr/kg
Cirkapris:
84-144
I lager:
3
Namn:
Skinkmedaljonger
Beskrivning:
Tournedos-liknande skivor av rullen. Mört och gott att steka snabbt i pannan. 2 skivor/frp.
Fryst
Nej
Kilopris:
360 kr/kg
Cirkapris:
60-80 kr/frp
I lager:
4
Namn:
Fryst skivad rostbiff
Beskrivning:
Skivad rostbiff att grilla eller steka. (Mångas favorit på grillen faktiskt.)
Fryst
Ja
Kilopris:
360 kr/kg
Cirkapris:
84-144
I lager:
11
Korv
Namn: Fläskkorv
Beskrivning:
Rå traditionell fläskkorv med tydlig smak av nejlika och kryddpeppar, baserad på ett recept från 1940. Observera att korven innehåller mjölk!
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 55-75 kr/frp
Lagerantal: 50
Namn: Thüringer Rostbratwurst
Beskrivning:
Rå klassisk mild bratwurst med smak av kummin och mejram.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 90-115
Lagerantal: 14
Namn: Toulouse-korv, 3-pack
Beskrivning:
Franskinspirerad grovmalen råkorv smaksatt med vitpeppar och muskot. Enkel men balanserad och delikat.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 140-160 kr/frp
Lagerantal: 21
Namn: Citron/kummin/mejram-korv
Beskrivning:
Rå, grovmalen, mild bratwurst, med frisk smak av citron.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 100-140 kr/frp
Lagerantal: 28
Namn: Salsiccia med chili och vitlök
Beskrivning:
Rå korv av italiensk typ smaksatt med chili och vitlök, och lite andra kryddor. Inte superstark.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 100-130 kr
Lagerantal: 20
Namn: Falukorv
Beskrivning:
Min falukorv utan nitrit, baserad på ett recept från 1940.
Fryst: Ja
Kilopris: 390 kr/kg
Cirkapris: ca 80 ELLER 130 kr/frp
Lagerantal: 7
Namn: Svampkorv
Beskrivning:
En mild, köttig korv med trattkantareller och svartpeppar.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 100-130 kr
Lagerantal: 8
Namn: Merguez på fläskkött
Beskrivning:
Rå nordafrikansk korv med bra chilibett.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 110-130 kr/frp
Lagerantal: 37
Namn: Münchener Leberkäse
Beskrivning:
Den sydtyska varianten av Fleischkäse, som inte innehåller vare sig lever eller ost. Bakad i form i ugnen. En sofistikerad emulsionskorv som kan ätas som den är eller stekas först.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 100-150 kr/frp
Lagerantal: 34
Namn: Timjan/rödvin/vitlökskorv
Beskrivning:
Den här korven doftar som en boeuf bourguignon när man steker eller grillar den.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 110-135 kr
Lagerantal: 39
Namn: Pfefferbeisser
Beskrivning:
- En klassisk smal lufttorkad och kallrökt korv från Tyskland och Österrike. Lufttorkad och kallrökt en natt, med mild smak av de tre pepparsorterna som ingår i kryddningen – svartpeppar, vitpeppar och grönpeppar – samt vitlök och ädelpaprikapulver.
Fryst: Nej
Cirkapris: 45 kr/st
Lagerantal: 78
Namn: Fryst prinskorv
Beskrivning:
Min tolkning av två prinskorvsrecept från Carl Frisks Handbok för charkuterister från1940. Försiktigt kallrökt och ångad. OBS. innehåller grädde.
Fryst: Ja
Kilopris: 420 kr/kg
Cirkapris: 110-130 kr/frp
Lagerantal: 50
Namn: Frankfurter
Beskrivning:
Klassisk “varmkorv” enligt tyskt recept. Försiktigt kallrökt och ångad. Knäpp i skinnet. Mild smak.
Fryst: Nej
Kilopris: 420 kr/kg
Cirkapris: 110-135 kr/frp
Lagerantal: 45
Namn: Gårdens salami
Beskrivning:
En bit salami som är ganska smal och inte särskilt hårdtorkad. Smaksatt med fänkålsfrö och svartpeppar.
Fryst: Nej
Kilopris: 1250 kr/kg
Cirkapris: 100-125 kr/st
Lagerantal: 18
Namn: Stormkorv
Beskrivning:
En mellangrovt mald korv smaksatt med sichuanpeppar med sin blommiga, tungkittlande smak, och en dos svartpeppar. Stoppad i svinfjälster 30/32.
Fryst: Nej
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 100-130 kr/frp
Lagerantal: 48
Rimmat & rökt
Namn: Bacon i bit
Beskrivning:
Torrsaltad, kallrökt sidfläsk av uppländsk utegris, i bit. Ofta ganska fett. Rökt över bokspån och hängmognat. Ska tillagas.
Fryst: Ja
Kilopris: 420 kr/kg
Cirkapris: 70-120 kr/frp
I lager: 13
Lufttorkat
Namn: Kallrökt lardo
Beskrivning:
Tunna skivor av saltat ryggspäck som mognat och kallrökts.
I lager: 8
Kilopris: 1080 kr/kg
Cirkapris: 40-70 kr/frp
Namn: Lufttorkad karré
Beskrivning:
Skivor av lufttorkad karré kryddad som italienarna traditionellt kryddar sin coppa. Lufttorkat i minst 4 månader, oftast betydligt längre.
I lager: 1
Kilopris: 1680 kr/kg
Cirkapris: ca 60-100 kr/frp
Namn: Lufttorkad kotlettrad
Beskrivning:
Skivor av lufttorkad kotlettrad kryddad med bland annat fänkålsfrö och rosmarin.
I lager: 6
Kilopris: 1680 kr/kg
Cirkapris: ca 100 kr/frp
Namn: Lufttorkat ytterlår
Beskrivning:
Skivor av lufttorkat ytterlår kryddat med bland annat enbär och rosmarin, inspirerat av sydtyskt/norditalienskt speck. Lufttorkat i minst 6 månader, oftast betydligt längre. Om skivorna har vita prickar så är det ett kvalitetstecken, eftersom det är kristaller av aminosyran tyrosin som utvecklas först efter ca ett års mognad.
I lager: 3
Kilopris: 1680 kr/kg
Cirkapris: 60-100 kr/frp
Övrigt
Namn:
Istersmör
Beskrivning:
Flott från skirat späck kryddat med rödlök, salt, kryddpeppar och svartpeppar. Används som pålägg på bröd, i stället för smör. Mycket uppländskt, men har säkert funnits i varianter över hela landet. Särskilt viktigt till jul. Aluform med cirka 200 ml.
Cirkapris:
65 kr/st
I lager:
1
Fryst:
Ja
Namn:
Buljongkit
Beskrivning:
Några ben med lite kött på och ibland en bakfot eller köttiga broskben, att koka buljong på, kanske till ramen?
Cirkapris:
30 kr/frp
I lager:
7
Fryst:
Ja