Kurser

Glada kursdeltagare.

(Obs. Bilden är inte representativ för den genomsnittliga könsfördelningen på mina kurser. Det händer att vi skrattar dock.)

Jag ger kurser i mina egna lokaler. Kurserna kan utformas enligt egna önskemål i samarbete med mig, eller helt utgå från mina idéer. För närvarande ger jag främst kursen

 • Att göra korv hemma.

Heldagskurs i korvtillverkning i charkuteriet här på gården i Rönna. Kursen fokuserar på hur man kan göra korv själv med hjälp av de köksmaskiner som många har hemma och som kan kompletteras med en köttkvarnstillsats. Inga förkunskaper krävs. Sex till åtta deltagare får under dagen prova att skriva recept, mala, blanda, stoppa och fläta egen korv och alla får med sig fyra olika sorters korv hem. Men kursen blir mer omfattande än så. Under dagen ska jag lära ut så mycket jag hinner med om: råvaror – kött, fett, fjälster, vätskor och kryddor, styckdelar och köttkategorisering, korvtyper, hygien och säkerhet, verktyg och maskiner, teknik och tricks, litteratur och länkar. Vi börjar 9:00 på gården med fika och presentation. Vi gör avbrott för lunch tillsammans och fika på eftermiddagen också. Jag försöker göra schemat så flexibelt att vi ska kunna ta upp också de näraliggande frågor som intresserar just er, om det nu är småskalig grishållning, köttkvalitet, produktionslokaler, lagar och regler, recept, lufttorkning, eller livet på landet. Vi försöker avsluta kursen kring 17:00, eller när alla har lärt sig att fläta sina korvar.

Viktiga villkor:

Anmälan och kursavgiftsbetalning: Den här trista lilla texten har jag formulerat därför att jag vill undvika problem som har uppstått tidigare och som har drabbat mig ganska hårt. Ursäkta den trista tonen. Tillgängliga kurser visas här nedanför. Kursen kan komma att ställas in om deltagarantalet understiger 5, och hela kursavgiften betalas då tillbaka. Anmälan är bindande. När du får en bekräftelse så ska du sätta in hela kursavgiften på bankgiro 618-0277 eller swish-nummer 123 590 2986. Du kan ångra dig fram till en månad innan kursen, och få tillbaka kursavgiften minus 500 kr för bök och administration. 50% av kursavgiften betalas tillbaka vid avbokning fram till 2 veckor innan kursdatum. Därefter betalas inget tillbaka om du ångrar dig, om du inte har blivit sjuk och kan uppvisa sjukintyg då kursavgiften minus 500 kr betalas tillbaka. För att få gå kursen måste du vara vaccinerad mot Covid. Måste jag av någon anledning ställa in kursen så får du tillbaka hela kursavgiften, om du inte väljer att i stället boka in dig på en kurs längre fram. Först till köttkvarnen får först stoppa. Ser du inga kurser nedan så betyder det att alla kurser är fullbelagda eller att jag ännu inte lagt upp framtida kurser. 

Kommunikationer: Den som åker med kollektivtrafik ska ta sig till busshållplats Korskrogen (i Enköpings kommun) där någon hämtar upp med bil. Prova Resrobot för att hitta bästa kommunikationerna. Den som kör bil söker upp Franzéns Charkuterier på exempelvis Google Maps. Om du åker bil så får du gärna meddela mig det, så kan kan vi försöka arrangera eventuell samåkning.


No Inventory Items

Din bokning

No Items in Cart


24 svar på ”Kurser

 1. Pingback: Då, nu och sedan | Franzéns Charkuterier

 2. Hej, jag är intresserad av att gå korvstoppningskurs- hur man gör korv hemma. Kommer det hållas någon kurs i år?

 3. Pingback: Korvkurs, förmaningar, äntlig pastej och korvkafé till helgen | Franzéns Charkuterier

 4. Pingback: Kött, marknader och nya kursdatum | Franzéns Charkuterier

 5. Pingback: En liten julhälsning bara | Franzéns Charkuterier

 6. Pingback: En påminnelse, ett tips och något om konjunktiv | Franzéns Charkuterier

 7. Pingback: Andra julmarknaden, julskinkor och nya korvkurstillfällen | Franzéns Charkuterier

 8. Pingback: Julmarknad nr. 4, en leveransrunda och en anmaning | Franzéns Charkuterier

 9. Pingback: Sent i december | Franzéns Charkuterier

 10. Pingback: Åh, vilken god liten salami | Franzéns Charkuterier

 11. Pingback: Leverpastej, Stormkorv, Leberkäse och typ Falukorv | Franzéns Charkuterier

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *