
(Obs. Bilden är inte representativ för den genomsnittliga könsfördelningen på mina kurser. Det händer att vi skrattar dock.)
Jag ger kurser i mina egna lokaler. Kurserna kan utformas enligt egna önskemål i samarbete med mig, eller helt utgå från mina idéer. Exempel på kurser är
- Att göra korv hemma.
Heldagskurs i korvtillverkning i charkuteriet här på gården i Rönna. Kursen fokuserar på hur man kan göra korv själv med hjälp av de köksmaskiner som många har hemma och som kan kompletteras med en köttkvarnstillsats. Inga förkunskaper krävs. Sex till åtta deltagare får under dagen prova att skriva recept, mala, blanda, stoppa och fläta egen korv och alla får med sig fyra olika sorters korv hem. Men kursen blir mer omfattande än så. Under dagen ska jag lära ut så mycket jag hinner med om: råvaror – kött, fett, fjälster, vätskor och kryddor, styckdelar och köttkategorisering, korvtyper, hygien och säkerhet, verktyg och maskiner, teknik och tricks, litteratur och länkar. Vi börjar 9:00 på gården med fika och presentation. Vi gör avbrott för lunch tillsammans och fika på eftermiddagen också. Jag försöker göra schemat så flexibelt att vi ska kunna ta upp också de näraliggande frågor som intresserar just er, om det nu är småskalig grishållning, köttkvalitet, produktionslokaler, lagar och regler, recept, lufttorkning, eller livet på landet. Vi försöker avsluta kursen kring 17:00.
- Korvproduktion med de maskiner jag använder.
- Enkel styckning och köttkategorisering av gris för korvtillverkning och lufttorkning av hela muskler
- Lufttorkning (under utveckling)
Kommunikationer: Den som åker med kollektivtrafik ska ta sig till busshållplats Korskrogen (i Enköpings kommun) där någon hämtar upp med bil. Prova Resrobot för att hitta bästa kommunikationerna. Om du åker bil så får du gärna meddela mig det så kan kan vi försöka arrangera eventuell samåkning.
Anmälan: Tillgängliga kurser visas här nedanför. Klicka på kursen för mer information. Anmälan är bindande. När du får en bekräftelse så ska du sätta in en bokningsavgift på 500 kr på bankgiro 618-0277 eller swish-nummer 123 590 2986. Bokningsavgiften betalas inte tillbaka om du ångrar dig. Resten av kursavgiften betalar du veckan innan kursen. För att få gå kursen måste du vara vaccinerad mot Covid och inte ha några förkylningssymptom. Om du inte kan gå kursen därför att du har förkylningssymptom så får du tillbaka kursavgiften men inte bokningsavgiften som dock gäller för ett framtida kursdatum när du är frisk. Måste jag av någon anledning ställa in kursen så får du tillbaka både bokningsavgift och resten av kursavgiften, om du inte väljer att i stället boka in dig på en kurs längre. fram Först till köttkvarnen får först stoppa. Ser du inga kurser nedan så betyder det att alla kurser är fullbelagda eller att jag ännu inte lagt upp framtida kurser.
No Inventory Items
Din bokning
No Items in Cart
Hej!
Kurserna hålls på gården 6 km utanför Örsundsbro. Det blir fler kurser under våren, förmodligen redan i mars.
Hej är intresserad av att gå en korvkurs under 2020 om det finns tillfälle
2 platser
Mvh
Mikael Wiklund
Nu har jag uppdaterat informationen och lagt till datum för kurser.
Hej
Jag är också intresserad av korvkurs ,vilka tillfällen ges 2020 .
Mvh Jörgen Johansson Årjäng
Nu har jag lagt upp lite kurstillfällen och gjort en bokningsfunktion.
Pingback: Då, nu och sedan | Franzéns Charkuterier
De har börjat. Jag kör ojämna veckor på lördagar med leveranser till Uppsala, Upplands Väsby och Stockholm. Mer information om vad som erbjuds kommer alltid i ett nyhetsbrev i veckan innan.
Hej,
Kommer det komma ut några kurser till hösten 2020 i hur man gör korv hemma? Mvh Emelie
Ja, det har jag tänkt. Men jag avvaktar pandemiutvecklingen innan jag bestämmer några datum.
Hej vad kostar kurserna
Korvkursen kostar 3000 kr i år.
Hej, jag är intresserad av att gå korvstoppningskurs- hur man gör korv hemma. Kommer det hållas någon kurs i år?
Kul! Ja, jag kommer att börja hålla kurser igen när jag har fått vaccin. Om du skriver upp dig på nyhetsbrevet så kommer du att få veta när det blir.
Hej
Jag vill lära mig göra korv hemma.
Tack för en intressant hemsida
Mvh
Ammie
Nu ligger det några kurstillfällen uppe!
Pingback: Korvkurs, förmaningar, äntlig pastej och korvkafé till helgen | Franzéns Charkuterier
Pingback: Kött, marknader och nya kursdatum | Franzéns Charkuterier
Pingback: En liten julhälsning bara | Franzéns Charkuterier
Pingback: En påminnelse, ett tips och något om konjunktiv | Franzéns Charkuterier