Kurser

Glada kursdeltagare.

(Obs. Bilden är inte representativ för den genomsnittliga könsfördelningen på mina kurser. Det händer att vi skrattar dock.)

Jag ger kurser i mina egna lokaler. Kurserna kan utformas enligt egna önskemål i samarbete med mig, eller helt utgå från mina idéer. Exempel på kurser är

  • Att göra korv hemma.
  • Korvproduktion med de maskiner jag använder.
  • Enkel styckning och köttkategorisering av gris för korvtillverkning och lufttorkning av hela muskler
  • Lufttorkning (under utveckling)

Kommande kurstillfällen

  • 10 november Att göra korv hemma (fullbokad)
  • 24 november Att göra korv hemma (fullbokad)
  • 2019:
  • 19 januari Att göra korv hemma (fullbokad)
  • 2 februari Att göra korv hemma (fullbokad)
  • 16 februari Att göra korv hemma (fullbokad)
  • Söndagen den 24 mars. Att göra korv hemma (3 lediga platser)

Heldagskurs i korvtillverkning i charkuteriet här på gården i Rönna. Kursen fokuserar på hur man kan göra korv själv med hjälp av de köksmaskiner som många har hemma och som kan kompletteras med en köttkvarnstillsats. Inga förkunskaper krävs. Max 6 deltagare får under dagen prova att skriva recept, mala, blanda, stoppa och fläta egen korv och alla får med sig fyra olika sorters korv hem. Men kursen blir mer omfattande än så. Under dagen ska jag lära ut så mycket jag hinner med om:

  • råvaror – kött, fett, fjälster, vätskor och kryddor
  • styckdelar och köttkategorisering
  • korvtyper
  • hygien och säkerhet
  • verktyg och maskiner
  • teknik och tricks
  • litteratur och länkar

Vi börjar 9:00 på gården med fika och presentation. Vi gör avbrott för lunch tillsammans och fika på eftermiddagen också. Jag försöker göra schemat så flexibelt att vi ska kunna ta upp också de näraliggande frågor som intresserar just er, om det nu är småskalig grishållning, linderödssvin, köttkvalitet, produktionslokaler, lagar och regler, recept, lufttorkning, livet på landet eller söta hundar. Vi försöker avsluta kursen kring 17:00

Pris: Kursen kostar 2500 kr/person inklusive moms. Råvaror, fika, lunch, frisk lantluft, griskel och korv att ta med hem ingår naturligtvis.

Kommunikationer: Den som åker med kollektivtrafik ska ta sig till busshållplats Korskrogen (i Enköpings kommun) där vi hämtar upp med bil. Prova Resrobot för att hitta bästa kommunikationerna. Om du åker bil så får du gärna meddela mig det så kan kan vi försöka arrangera eventuell samåkning.

Anmälan: Boka en plats på kursen genom att skicka ett mejl till kurs(snabel-a)franzenscharkuterier.se med lite personuppgifter. Anmälan är bindande. När du får en bekräftelse så bör du sätta in kursavgiften på bankgiro 618-0277 eller swish-nummer 123 590 2986. Först till köttkvarnen får först stoppa.

18 svar på ”Kurser

  1. Pingback: Ny korv, ny kurs och ny vin- och charkprovning | Franzéns Charkuterier

  2. Pingback: Korvkurs, salsiccia och lite julinformation | Franzéns Charkuterier

  3. Pingback: Isterband, prinskorv och Nürnberger | Franzéns Charkuterier

  4. Pingback: Här har du din julmat | Franzéns Charkuterier

  5. Pingback: Nästa leverans den 12/3 | Franzéns Charkuterier

  6. Pingback: Påskleverans, easterband, och en liten tävling | Franzéns Charkuterier

  7. Pingback: Herrn på täppan kan själv | Franzéns Charkuterier

  8. Pingback: Tillfälle! | Franzéns Charkuterier

  9. Pingback: Slit och släp och linderödssvinets dag | Franzéns Charkuterier

  10. Pingback: Vin- och charkprovning, korvutkörning och andra jippon | Franzéns Charkuterier

  11. Pingback: Korvkurs 17/9 – en plats kvar! | Franzéns Charkuterier

  12. Pingback: En glad korv | Franzéns Charkuterier

  13. Pingback: Karré, korv och lufttorkat, igen | Franzéns Charkuterier

  14. Pingback: Fläskkotletter, leberwurst och en gammal lufttorkad skinka | Franzéns Charkuterier

  15. Pingback: Kurser, kampanjer och kassettband | Franzéns Charkuterier

  16. Pingback: Nya korvkursdatum | Franzéns Charkuterier

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *