Kurser

Glada kursdeltagare.

(Obs. Bilden är inte representativ för den genomsnittliga könsfördelningen på mina kurser. Det händer att vi skrattar dock.)

Jag ger kurser i mina egna lokaler. Kurserna kan utformas enligt egna önskemål i samarbete med mig, eller helt utgå från mina idéer. För närvarande ger jag främst kursen

 • Att göra korv hemma.

Heldagskurs i korvtillverkning i charkuteriet här på gården i Rönna. Kursen fokuserar på hur man kan göra korv själv med hjälp av de köksmaskiner som många har hemma och som kan kompletteras med en köttkvarnstillsats. Inga förkunskaper krävs. Sex till åtta deltagare får under dagen prova att skriva recept, mala, blanda, stoppa och fläta egen korv och alla får med sig fyra olika sorters korv hem. Men kursen blir mer omfattande än så. Under dagen ska jag lära ut så mycket jag hinner med om: råvaror – kött, fett, fjälster, vätskor och kryddor, styckdelar och köttkategorisering, korvtyper, hygien och säkerhet, verktyg och maskiner, teknik och tricks, litteratur och länkar. Vi börjar 9:00 på gården med fika och presentation. Vi gör avbrott för lunch tillsammans och fika på eftermiddagen också. Jag försöker göra schemat så flexibelt att vi ska kunna ta upp också de näraliggande frågor som intresserar just er, om det nu är småskalig grishållning, köttkvalitet, produktionslokaler, lagar och regler, recept, lufttorkning, eller livet på landet. Vi försöker avsluta kursen kring 17-18, eller när alla har lärt sig att fläta sina korvar. Kursen kostar 3500 kronor, och då ingår fikor, lunch och cirka 2 kg korv att ta med hem.

Viktiga villkor:

Anmälan och kursavgiftsbetalning: Den här lilla texten har jag formulerat därför att jag vill undvika problem som har uppstått tidigare och som har drabbat mig ganska hårt. Ursäkta den trista tonen. Tillgängliga kurser visas här nedanför. Kursen kan komma att ställas in om deltagarantalet understiger 5, och hela kursavgiften betalas då tillbaka. Anmälan är bindande. När du får en bekräftelse så ska du sätta in hela kursavgiften på bankgiro 618-0277 eller swish-nummer 123 590 2986. Du kan ångra dig fram till en månad innan kursen, och få tillbaka kursavgiften minus 500 kr för bök och administration. 50% av kursavgiften betalas tillbaka vid avbokning fram till 2 veckor innan kursdatum. Därefter betalas inget tillbaka om du ångrar dig, om du inte har blivit sjuk och kan uppvisa sjukintyg då kursavgiften minus 500 kr betalas tillbaka. Måste jag av någon anledning ställa in kursen så får du tillbaka hela kursavgiften, om du inte väljer att i stället boka in dig på en kurs längre fram. Först till köttkvarnen får först stoppa. Ser du inga kurser nedan så betyder det att alla kurser är fullbelagda eller att jag ännu inte lagt upp framtida kurser. Eller att jag håller på att undersöka intresse för vissa datum och ännu inte bestämt vilka datum som det blir kurs.

Kommunikationer: Den som åker med kollektivtrafik ska ta sig till busshållplats Korskrogen (i Enköpings kommun) där någon hämtar upp med bil. Prova Resrobot för att hitta bästa kommunikationerna. Den som kör bil söker upp Franzéns Charkuterier på exempelvis Google Maps. Om du åker bil så får du gärna meddela mig det, så kan kan vi försöka arrangera eventuell samåkning.


No Inventory Items

Din bokning

No Items in Cart


29 svar på ”Kurser

 1. Hej är intresserad av att gå en korvkurs under 2020 om det finns tillfälle
  2 platser
  Mvh
  Mikael Wiklund

 2. Hej
  Jag är också intresserad av korvkurs ,vilka tillfällen ges 2020 .

  Mvh Jörgen Johansson Årjäng

 3. Pingback: Då, nu och sedan | Franzéns Charkuterier

 4. Hej,

  Kommer det komma ut några kurser till hösten 2020 i hur man gör korv hemma? Mvh Emelie

 5. Hej, jag är intresserad av att gå korvstoppningskurs- hur man gör korv hemma. Kommer det hållas någon kurs i år?

  • Kul! Ja, jag kommer att börja hålla kurser igen när jag har fått vaccin. Om du skriver upp dig på nyhetsbrevet så kommer du att få veta när det blir.

 6. Pingback: Korvkurs, förmaningar, äntlig pastej och korvkafé till helgen | Franzéns Charkuterier

 7. Pingback: Kött, marknader och nya kursdatum | Franzéns Charkuterier

 8. Pingback: En liten julhälsning bara | Franzéns Charkuterier

 9. Pingback: En påminnelse, ett tips och något om konjunktiv | Franzéns Charkuterier

 10. Pingback: Andra julmarknaden, julskinkor och nya korvkurstillfällen | Franzéns Charkuterier

 11. Pingback: Julmarknad nr. 4, en leveransrunda och en anmaning | Franzéns Charkuterier

 12. Pingback: Sent i december | Franzéns Charkuterier

 13. Pingback: Åh, vilken god liten salami | Franzéns Charkuterier

 14. Pingback: Leverpastej, Stormkorv, Leberkäse och typ Falukorv | Franzéns Charkuterier

 15. Jag kan inte se att det varit någon uppdatering sedan 2022 så jag undrar ifall ni fortfarande erbjuder kurser?

  • Den senaste kommentaren är från 2022, sidan har uppdaterats många gånger sedan dess. Jag har hållit två kurser i år, och erbjöd ytterligare två kursdatum, men till de två senaste blev anmälningarna för få för att jag skulle genomföra dem.

 16. Pingback: På andra sidan vårdagjämningen | Franzéns Charkuterier

 17. Pingback: En tur till REKO, lite kaffe, och något om bränningen | Franzéns Charkuterier

 18. Pingback: I vilket du kanske får lära dig ett nytt ord | Franzéns Charkuterier

Kommentarer är stängda.