Notera DEN MAGNIFIKA REALISATIONEN på frysta styckdetaljer.
Varorna levereras till något av följande utlämningsplatser vid den tid som anges. Glöm inte att ange på vilken av följande platser som du kommer att hämta upp din påse!
Det går också bra att hämta din påse i gårdsbutiken. Ange då detta som utlämningsplats och skriv också när du kommer att hämta påsen ungefär.
- 11:30-11:45 Uppsala bakom stationen på korttidsparkeringen.
- 12:25-12:35 OKQ8 Glädjens trafikplats.
- 13:10-13:20 Stockholm, Kungsholmen, Bergsgatan, så nära Scheelegatan det finns plats att parkera. Spana efter den vita skåpbilen.
- 13:45-13:55 Stockholm, Gärdet, Erik Dahlbergsgatan ungefär vid korsningen Strindbergsgatan. Håll utkik efter den vita skåpbilen med loggan.
- 14:20-14:35 Stockholm, Hornstull, Drakenbergsgatan. Ungefär mitt på.
- 14:55-15:10 Stockholm, Östra Södermalm, Södermannagatan 46 ungefär.
- 15:30-15:40 Tulpanvägen 4 i Herrängen, Stockholm.
- 16:00-16:10 Mälarhöjdens tunnelbana på Hägerstensvägen på parkeringen nedanför återvinningsstationen bakom Coop.
- 16:30-16:40 Brommaplan på lastplatsen vid infarten till parkeringen vid ICA.
Här är en länk till en karta med alla utlämningsplatser och deras utlämningstider, som du kan spara i mobilen.
Jag packar vanligtvis beställningarna dagen före lerans och först då räknar jag ihop totalsumman och skickar ett sms med summan och betalningsalternativ. Du kan få en uppfattning om vad det kommer att kosta genom att summera cirkapriserna. Du betalar med Swish eller kontant (räkna inte med att jag har växel) när du hämtar upp varorna, eller dagen innan om du fått ett mejl/sms med summan, till bankgiro eller med Swish.
Beställ genom att lägga till valfritt antal förpackningar av en vara i din varukorg. Vill du ha mer information om en vara så klickar du på dess text. Din varukorg hittar du genom att klicka på länken Gå till varukorgen eller genom att klicka på Varukorgen under menyn Beställningsformulär. Slutför din bokning genom att fylla i de uppgifter som krävs där, glöm inte att meddela på vilken utlämningsplats du hämtar din beställning, klicka sedan på “Boka!”. Om allt fungerar som det ska och du har fyllt i rätt e-postadress, så kommer du att få en beställningsbekräftelse. Kolla i din skräppostfolder först om du inte har fått någon bekräftelse. Om du får ytterligare bekräftelser på 0 beställda varor så beror det förmodligen på att din webläsare är öppen och laddar om sidan. Jag ignorerar beställningar på 0 varor och packar din ursprungliga beställning.
(Glöm inte att ladda om sidan så att du får det senaste utbudet.)
Styckdetaljer - framdel
Namn: Fryst Latissimus dorsi
Beskrivning:
REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! Platt, mör, marmorerad, solfjäderformad muskel från bogen.
Fryst: Ja
Kilopris: 540 kr/kg
Cirkapris: 200-380 kr/st
I lager: 15
Namn: Fryst fläsklägg
Beskrivning:
REA 30% dras av när Kristofer räknar ihop! Framlägg av uppländsk utegris. Rakt sågat, ej vinkellägg.
Fryst: Ja
Kilopris: 132 kr/kg
Cirkapris: 145-240 kr/frp
I lager: 21
Namn: Fryst karré i bit
Beskrivning:
REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! En bit urbenad karré av uppländsk utegris.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 360-720 kr/st
I lager: 1
Namn: Fryst bogstek
Beskrivning:
REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! Bogstek, kallas också picknickbog, av uppländsk utegris. Bra som stek, eller som grytbitar, men fungerar också bra i utbankade skivor till schnitzel.
Fryst: Ja
Kilopris: 264 kr/kg
Cirkapris: 180-300 kr/st
I lager: 7
Namn: Fryst grisöra
Beskrivning:
REA 30% dras av när Kristofer räknar ihop! Öra från uppländsk utegris. Till dig eller din bästa kompis.
Fryst: Ja
Cirkapris: 15 kr/st
I lager: 8
Namn: Fryst skivad karré
Beskrivning:
REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! Urbenad skivad karré av uppländsk utegris. En skiva per förpackning. En bit av det ljuvliga ryggspäcket sitter kvar.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 70-170 kr/frp
I lager: 20
Namn: Frysta grillben
Beskrivning:
REA 30% dras av när Kristofer räknar ihop! Ett alternativ till revben om man vill ha något smaskigt att gnaga på. Grillbenen sitter mellan bröstbenet och revbenen på bogen. Storleken varierar ganska mycket. Stek långsamt i ugnen och ät med händerna.
Fryst: Ja
Kilopris: 180 kr/kg
Cirkapris: 50-150 kr/st
I lager: 10
Namn: Fryst luffarbiff
Beskrivning:
REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! Kallas också ‘flat iron steak’. Muskel från grisens bog att steka eller grilla och sedan skäras tvärs över fibrerna.
Fryst: Ja
Kilopris: 540 kr/kg
Cirkapris: 100-300 kr/frp
I lager: 30
Namn: Fryst grisens hemlighet
Beskrivning:
REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! Grisens hemlighet är en ganska tunn muskel som löper från bogen ut i kinden. Den är oftast mycket marmorerad och skärs tvärs över muskelfibrerna efter att ha stekts eller grillats. Det är inte en extremt mör muskel så den bör genomstekas så att fettet mjukar upp den. En populär styckningsdetalj i Spanien.
Fryst: Ja
Kilopris: 540 kr/kg
Cirkapris: 50-170 kr/st
I lager: 1
Namn: Frysta tjockare revben
Beskrivning:
REA 25% dras av när Kristofer räknar ihop! Revben från bogen med ett extra lager kött på. Inte som tjocka revben, men tjockare än tunna revben.
Fryst: Ja
Kilopris: 192 kr/kg
Cirkapris: 200-356 kr/frp
I lager: 4
Styckdetaljer - mittdel
Namn: Fryst fläskflap
Beskrivning:
REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! Det här är den styckdetalj som hos nöt kallas “flap steak” på engelska – en mycket smakrik, ganska mager, grovfibrig muskel som sitter i buken. Liksom flanksteken ska den stekas eller brynas ganska snabbt och sedan skäras upp tvärs över fibrerna.
Fryst: Ja
Kilopris: 480 kr/kg
Cirkapris: 70-200 kr/st
I lager: 10
Namn: Fryst fläskytterfilé
Beskrivning:
REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! Hjärtat på kotlettraden. Kallas ibland fläskhare.
Fryst: Ja
Kilopris: 400 kr/kg
Cirkapris: cirka 250 kr/frp
I lager: 14
Namn: Fryst skivad urbenad kotlett
Beskrivning:
REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! En skiva urbenad kotlett från uppländsk utegris.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 50-180 kr/frp
I lager: 17
Namn: Fryst fläskfilé
Beskrivning:
REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! Filé från uppländsk utegris.
Fryst: Ja
Kilopris: 540 kr/kg
Cirkapris: 300-540 kr/st
I lager: 5
Namn: Frysta broskben
Beskrivning:
REA 30% dras av när Kristofer räknar ihop! Broskbenen sitter i anslutning till revbenen på fläsksidan. Stek långsamt i ugnen och gnag på.
Fryst: Ja
Kilopris: 180 kr/kg
Cirkapris: 40-66 kr/st
I lager: 4
Styckdetaljer - bakdel
Namn:
Fryst fläskflank
Beskrivning:
REA 25% dras av när Kristofer räknar ihop! Flankstek från uppländsk utegris.
Fryst
Ja
Kilopris:
540 kr/kg
Cirkapris:
84-144 kr/st
I lager:
23
Namn:
Fryst skivad rostbiff
Beskrivning:
REA 25% dras av när Kristofer räknar ihop! Skivad rostbiff att grilla eller steka. (Mångas favorit på grillen faktiskt.)
Fryst
Ja
Kilopris:
360 kr/kg
Cirkapris:
84-144
I lager:
32
Namn:
Frysta skinkmedaljonger
Beskrivning:
REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! Tournedos-liknande skivor av rullen. Mört och gott att steka snabbt i pannan. 2 skivor/frp.
Fryst
Ja
Kilopris:
360 kr/kg
Cirkapris:
60-80 kr/frp
I lager:
2
Namn:
Fryst fläskduva
Beskrivning:
REA 30% dras av när Kristofer räknar ihop! Vadmuskel på ben från bakbenet. (D.v.s avsvålad baklägg.)
Fryst
Ja
Kilopris:
115 kr/kg
Cirkapris:
140-240
I lager:
16
Korv
Namn: Pfefferbeisser
Beskrivning:
En klassisk smal lufttorkad och kallrökt korv från Tyskland och Österrike. Lufttorkad och kallrökt en natt, med mild smak av de tre pepparsorterna som ingår i kryddningen – svartpeppar, vitpeppar och grönpeppar – samt vitlök och ädelpaprikapulver.
Fryst: Nej
Cirkapris: 45 kr/st
Lagerantal: 19
Namn: Apelsinkorv
Beskrivning:
Rå, grovmalen, mild bratwurst, med frisk smak av apelsin. Den här gör jag till jul varje år och den är oerhört uppskattad av hälften av kunderna.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 100-140 kr/frp
Lagerantal: 28
Namn: Chipolata med salvia
Beskrivning:
Enkel rå smal fransk korv smaksatt med salvia.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 100-130 kr/frp
Lagerantal: 3
Namn: Münchener Leberkäse
Beskrivning:
Den sydtyska varianten av Fleischkäse, som inte innehåller vare sig lever eller ost. Bakad i form i ugnen. En sofistikerad emulsionskorv som kan ätas som den är eller stekas först.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 130-170 kr/frp
Lagerantal: 12
Namn: Nürnberger Rostbratwürstchen
Beskrivning:
Klassisk tysk rå korv med medeltida anor. OBS. Innehåller mjölk.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 100-140 kr/frp
Lagerantal: 2
Namn: Thüringer Rostbratwurst
Beskrivning:
Rå klassisk mild bratwurst med smak av kummin och mejram.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 90-130 kr/frp
Lagerantal: 9
Namn: Toulouse-korv, 2-pack
Beskrivning:
Franskinspirerad grovmalen råkorv smaksatt med vitpeppar och muskot. Enkel men balanserad och delikat.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 100-130 kr/frp
Lagerantal: 4
Namn: Gårdens paté
Beskrivning:
Gårdens paté är min version av ett franskt recept på en lantlig paté.
Fryst: Ja
Kilopris: circa 466 kr/kg
Cirkapris: 180 kr/frp
Lagerantal: 12
Namn: Biala kielbasa
Beskrivning:
Korv efter polskt recept med vitlök, mejram och timjan som dominerande kryddor.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 115-135 kr/frp
Lagerantal: 2
Namn: Kovbasa
Beskrivning:
Rå grovmald korv med mycket vitlök, inspirerad av ukrainsk kovbasa.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 120-140 kr/frp
Lagerantal: 9
Namn: Falukorv
Beskrivning:
Min falukorv utan nitrit, baserad på ett recept från 1940.
Fryst: Ja
Kilopris: 390 kr/kg
Cirkapris: 100-150 kr/frp
Lagerantal: 9
Namn: Merguez på fläskkött
Beskrivning:
Rå nordafrikansk korv med bra chilibett.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 110-130 kr/frp
Lagerantal: 9
Namn: Salsiccia med rostat fänkålsfrö och vitt vin
Beskrivning:
Grovmalen rå korv av italiensk typ smaksatt med rostade fänkålsfrön, svartpeppar och vitt (ekologiskt) vin.
Fryst: Nej
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 90-130 kr/frp
Lagerantal: 49
Lufttorkat
Namn: Lufttorkad kotlettrad
Beskrivning:
Skivor av lufttorkad kotlettrad kryddad med bland annat fänkålsfrö och rosmarin.
I lager: 8
Kilopris: 1680 kr/kg
Cirkapris: ca 100 kr/frp
Namn: Kallrökt lardo
Beskrivning:
Tunna skivor av saltat ryggspäck som mognat och kallrökts.
I lager: 13
Kilopris: 1080 kr/kg
Cirkapris: 40-70 kr/frp
Namn: Lufttorkat ytterlår
Beskrivning:
Skivor av lufttorkat ytterlår kryddat med bland annat enbär och rosmarin, inspirerat av sydtyskt/norditalienskt speck. Lufttorkat i minst 6 månader, oftast betydligt längre. Om skivorna har vita prickar så är det ett kvalitetstecken, eftersom det är kristaller av aminosyran tyrosin som utvecklas först efter ca ett års mognad.
I lager: 6
Kilopris: 1680 kr/kg
Cirkapris: 60-100 kr/frp
Namn: Lufttorkad karré
Beskrivning:
Skivor av lufttorkad karré kryddad som italienarna traditionellt kryddar sin coppa. Lufttorkat i minst 4 månader, oftast betydligt längre.
I lager: 7
Kilopris: 1680 kr/kg
Cirkapris: ca 60-100 kr/frp
Rimmat/rökt
Namn: Kallrökt kassler
Beskrivning:
- Torrsaltad och kallrökt ganska mager kotlettrad. Ska tillagas innan förtäring.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 105-250 kr/st
I lager: 5
Namn: Bacon i bit
Beskrivning:
Torrsaltad, kallrökt sidfläsk av uppländsk utegris, i bit. Ofta ganska fett. Rökt över bokspån och hängmognat. Ska tillagas.
Fryst: Nej
Kilopris: 420 kr/kg
Cirkapris: 70-150 kr/frp
I lager: 31
Övrigt
Namn: Liten burk Höstflott
Beskrivning:
Guldmedaljbelönat mathantverk inspirerat av tyskt Griebenschmalz. Flott från skirat späck smaksatt med svamp, lök, äpple och salt. Bred på bröd och njut. Glasburk med ca 100 ml.
Cirkapris: 55 kr/st
I lager: 7
Vikt: Ca 100 ml
Fryst: Ja