Här beställer du varor för leverans till Uppsala, Upplands Väsby och Stockholm lördagen den 4 februari. Och för upphämtning i gårdsbutiken. Beställningar efter 14:00 den 3/2 hanteras inte.

Notera DEN MAGNIFIKA REALISATIONEN på frysta styckdetaljer.

Varorna levereras till något av följande utlämningsplatser vid den tid som anges. Glöm inte att ange på vilken av följande platser som du kommer att hämta upp din påse!

Det går också bra att hämta din påse i gårdsbutiken. Ange då detta som utlämningsplats och skriv också när du kommer att hämta påsen ungefär.

Här är en länk till en karta med alla utlämningsplatser och deras utlämningstider, som du kan spara i mobilen.

Jag packar vanligtvis beställningarna dagen före lerans och först då räknar jag ihop totalsumman och skickar ett sms med summan och betalningsalternativ. Du kan få en uppfattning om vad det kommer att kosta genom att summera cirkapriserna. Du betalar med Swish eller kontant (räkna inte med att jag har växel) när du hämtar upp varorna, eller dagen innan om du fått ett mejl/sms med summan, till bankgiro eller med Swish.

Beställ genom att lägga till valfritt antal förpackningar av en vara i din varukorg. Vill du ha mer information om en vara så klickar du på dess text. Din varukorg hittar du genom att klicka på länken Gå till varukorgen eller genom att klicka på Varukorgen under menyn Beställningsformulär. Slutför din bokning genom att fylla i de uppgifter som krävs där, glöm inte att meddela på vilken utlämningsplats du hämtar din beställning, klicka sedan på “Boka!”. Om allt fungerar som det ska och du har fyllt i rätt e-postadress, så kommer du att få en beställningsbekräftelse. Kolla i din skräppostfolder först om du inte har fått någon bekräftelse. Om du får ytterligare bekräftelser på 0 beställda varor så beror det förmodligen på att din webläsare är öppen och laddar om sidan. Jag ignorerar beställningar på 0 varor och packar din ursprungliga beställning.

(Glöm inte att ladda om sidan så att du får det senaste utbudet.)


Styckdetaljer - framdel

Bild: Fryst Latissimus dorsi

Namn: Fryst Latissimus dorsi

Beskrivning:

REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! Platt, mör, marmorerad, solfjäderformad muskel från bogen.

Fryst: Ja

Kilopris: 540 kr/kg

Cirkapris: 200-380 kr/st

I lager: 15

Bild: Fryst fläsklägg

Namn: Fryst fläsklägg

Beskrivning:

REA 30% dras av när Kristofer räknar ihop! Framlägg av uppländsk utegris. Rakt sågat, ej vinkellägg.

Fryst: Ja

Kilopris: 132 kr/kg

Cirkapris: 145-240 kr/frp

I lager: 21

Bild: Fryst karré i bit

Namn: Fryst karré i bit

Beskrivning:

REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! En bit urbenad karré av uppländsk utegris.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 360-720 kr/st

I lager: 1

Bild: Fryst bogstek

Namn: Fryst bogstek

Beskrivning:

REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! Bogstek, kallas också picknickbog, av uppländsk utegris. Bra som stek, eller som grytbitar, men fungerar också bra i utbankade skivor till schnitzel.

Fryst: Ja

Kilopris: 264 kr/kg

Cirkapris: 180-300 kr/st

I lager: 7

Bild: Fryst grisöra

Namn: Fryst grisöra

Beskrivning:

REA 30% dras av när Kristofer räknar ihop! Öra från uppländsk utegris. Till dig eller din bästa kompis.

Fryst: Ja

Kilopris:

Cirkapris: 15 kr/st

I lager: 8

Bild: Fryst skivad karré

Namn: Fryst skivad karré

Beskrivning:

REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! Urbenad skivad karré av uppländsk utegris. En skiva per förpackning. En bit av det ljuvliga ryggspäcket sitter kvar.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 70-170 kr/frp

I lager: 20

Bild: Frysta grillben

Namn: Frysta grillben

Beskrivning:

REA 30% dras av när Kristofer räknar ihop! Ett alternativ till revben om man vill ha något smaskigt att gnaga på. Grillbenen sitter mellan bröstbenet och revbenen på bogen. Storleken varierar ganska mycket. Stek långsamt i ugnen och ät med händerna.

Fryst: Ja

Kilopris: 180 kr/kg

Cirkapris: 50-150 kr/st

I lager: 10

Bild: Fryst luffarbiff

Namn: Fryst luffarbiff

Beskrivning:

REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! Kallas också ‘flat iron steak’. Muskel från grisens bog att steka eller grilla och sedan skäras tvärs över fibrerna.

Fryst: Ja

Kilopris: 540 kr/kg

Cirkapris: 100-300 kr/frp

I lager: 30

Bild: Fryst grisens hemlighet

Namn: Fryst grisens hemlighet

Beskrivning:

REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! Grisens hemlighet är en ganska tunn muskel som löper från bogen ut i kinden. Den är oftast mycket marmorerad och skärs tvärs över muskelfibrerna efter att ha stekts eller grillats. Det är inte en extremt mör muskel så den bör genomstekas så att fettet mjukar upp den. En populär styckningsdetalj i Spanien.

Fryst: Ja

Kilopris: 540 kr/kg

Cirkapris: 50-170 kr/st

I lager: 1

Bild: Frysta tjockare revben

Namn: Frysta tjockare revben

Beskrivning:

REA 25% dras av när Kristofer räknar ihop! Revben från bogen med ett extra lager kött på. Inte som tjocka revben, men tjockare än tunna revben.

Fryst: Ja

Kilopris: 192 kr/kg

Cirkapris: 200-356 kr/frp

I lager: 4

Showing 1 - 10 of 10 items1

Styckdetaljer - mittdel

Bild: Fryst fläskflap

Namn: Fryst fläskflap

Beskrivning:

REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! Det här är den styckdetalj som hos nöt kallas “flap steak” på engelska – en mycket smakrik, ganska mager, grovfibrig muskel som sitter i buken. Liksom flanksteken ska den stekas eller brynas ganska snabbt och sedan skäras upp tvärs över fibrerna.

Fryst: Ja

Kilopris: 480 kr/kg

Cirkapris: 70-200 kr/st

I lager: 10

Bild: Fryst fläskytterfilé

Namn: Fryst fläskytterfilé

Beskrivning:

REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! Hjärtat på kotlettraden. Kallas ibland fläskhare.

Fryst: Ja

Kilopris: 400 kr/kg

Cirkapris: cirka 250 kr/frp

I lager: 14

Bild: Fryst skivad urbenad kotlett

Namn: Fryst skivad urbenad kotlett

Beskrivning:

REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! En skiva urbenad kotlett från uppländsk utegris.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 50-180 kr/frp

I lager: 17

Bild: Fryst fläskfilé

Namn: Fryst fläskfilé

Beskrivning:

REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! Filé från uppländsk utegris.

Fryst: Ja

Kilopris: 540 kr/kg

Cirkapris: 300-540 kr/st

I lager: 5

Bild: Frysta broskben

Namn: Frysta broskben

Beskrivning:

REA 30% dras av när Kristofer räknar ihop! Broskbenen sitter i anslutning till revbenen på fläsksidan. Stek långsamt i ugnen och gnag på.

Fryst: Ja

Kilopris: 180 kr/kg

Cirkapris: 40-66 kr/st

I lager: 4

Showing 1 - 5 of 5 items1

Styckdetaljer - bakdel

Korv

Bild: Pfefferbeisser

Namn: Pfefferbeisser

Beskrivning:

En klassisk smal lufttorkad och kallrökt korv från Tyskland och Österrike. Lufttorkad och kallrökt en natt, med mild smak av de tre pepparsorterna som ingår i kryddningen – svartpeppar, vitpeppar och grönpeppar – samt vitlök och ädelpaprikapulver.

Fryst: Nej

Kilopris:

Cirkapris: 45 kr/st

Lagerantal: 19

Bild: Apelsinkorv

Namn: Apelsinkorv

Beskrivning:

Rå, grovmalen, mild bratwurst, med frisk smak av apelsin. Den här gör jag till jul varje år och den är oerhört uppskattad av hälften av kunderna.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 100-140 kr/frp

Lagerantal: 28

Bild: Chipolata med salvia

Namn: Chipolata med salvia

Beskrivning:

Enkel rå smal fransk korv smaksatt med salvia.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 100-130 kr/frp

Lagerantal: 3

Bild: Münchener Leberkäse

Namn: Münchener Leberkäse

Beskrivning:

Den sydtyska varianten av Fleischkäse, som inte innehåller vare sig lever eller ost. Bakad i form i ugnen. En sofistikerad emulsionskorv som kan ätas som den är eller stekas först.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 130-170 kr/frp

Lagerantal: 12

Bild: Nürnberger Rostbratwürstchen

Namn: Nürnberger Rostbratwürstchen

Beskrivning:

Klassisk tysk rå korv med medeltida anor. OBS. Innehåller mjölk.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 100-140 kr/frp

Lagerantal: 2

Bild: Thüringer Rostbratwurst

Namn: Thüringer Rostbratwurst

Beskrivning:

Rå klassisk mild bratwurst med smak av kummin och mejram.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 90-130 kr/frp

Lagerantal: 9

Bild: Toulouse-korv, 2-pack

Namn: Toulouse-korv, 2-pack

Beskrivning:

Franskinspirerad grovmalen råkorv smaksatt med vitpeppar och muskot. Enkel men balanserad och delikat.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 100-130 kr/frp

Lagerantal: 4

Bild: Gårdens paté

Namn: Gårdens paté

Beskrivning:

Gårdens paté är min version av ett franskt recept på en lantlig paté.

Fryst: Ja

Kilopris: circa 466 kr/kg

Cirkapris: 180 kr/frp

Lagerantal: 12

Bild: Biala kielbasa

Namn: Biala kielbasa

Beskrivning:

Korv efter polskt recept med vitlök, mejram och timjan som dominerande kryddor.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 115-135 kr/frp

Lagerantal: 2

Bild: Landjäger

Namn: Landjäger

Beskrivning:

En klassisk smal lufttorkad och kallrökt korv från Tyskland och Schweiz. Mild smak med kummin och svartpeppar som viktigaste kryddor. Bra att ha med sig när man är på utflykt. Obs. innehåller malda senapsfrön.

Fryst: Nej

Kilopris:

Cirkapris: 45 kr/st

Lagerantal: 28

Bild: Kovbasa

Namn: Kovbasa

Beskrivning:

Rå grovmald korv med mycket vitlök, inspirerad av ukrainsk kovbasa.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 120-140 kr/frp

Lagerantal: 9

Bild: Falukorv

Namn: Falukorv

Beskrivning:

Min falukorv utan nitrit, baserad på ett recept från 1940.

Fryst: Ja

Kilopris: 390 kr/kg

Cirkapris: 100-150 kr/frp

Lagerantal: 9

Bild: Merguez på fläskkött

Namn: Merguez på fläskkött

Beskrivning:

Rå nordafrikansk korv med bra chilibett.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 110-130 kr/frp

Lagerantal: 9

Bild: Salsiccia med rostat fänkålsfrö och vitt vin

Namn: Salsiccia med rostat fänkålsfrö och vitt vin

Beskrivning:

Grovmalen rå korv av italiensk typ smaksatt med rostade fänkålsfrön, svartpeppar och vitt (ekologiskt) vin.

Fryst: Nej

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 90-130 kr/frp

Lagerantal: 49

Showing 1 - 14 of 14 items1

Lufttorkat

Image: Lufttorkad kotlettrad

Namn: Lufttorkad kotlettrad

Beskrivning:

Skivor av lufttorkad kotlettrad kryddad med bland annat fänkålsfrö och rosmarin.

I lager: 8

Kilopris: 1680 kr/kg

Cirkapris: ca 100 kr/frp

Image: Kallrökt lardo

Namn: Kallrökt lardo

Beskrivning:

Tunna skivor av saltat ryggspäck som mognat och kallrökts.

I lager: 13

Kilopris: 1080 kr/kg

Cirkapris: 40-70 kr/frp

Image: Lufttorkat ytterlår

Namn: Lufttorkat ytterlår

Beskrivning:

Skivor av lufttorkat ytterlår kryddat med bland annat enbär och rosmarin, inspirerat av sydtyskt/norditalienskt speck. Lufttorkat i minst 6 månader, oftast betydligt längre. Om skivorna har vita prickar så är det ett kvalitetstecken, eftersom det är kristaller av aminosyran tyrosin som utvecklas först efter ca ett års mognad.

I lager: 6

Kilopris: 1680 kr/kg

Cirkapris: 60-100 kr/frp

Image: Lufttorkad karré

Namn: Lufttorkad karré

Beskrivning:

Skivor av lufttorkad karré kryddad som italienarna traditionellt kryddar sin coppa. Lufttorkat i minst 4 månader, oftast betydligt längre.

I lager: 7

Kilopris: 1680 kr/kg

Cirkapris: ca 60-100 kr/frp

Showing 1 - 4 of 4 items1

Rimmat/rökt

Image: Kallrökt kassler

Namn: Kallrökt kassler

Beskrivning:

  • Torrsaltad och kallrökt ganska mager kotlettrad. Ska tillagas innan förtäring.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 105-250 kr/st

I lager: 5

Image: Bacon i bit

Namn: Bacon i bit

Beskrivning:

Torrsaltad, kallrökt sidfläsk av uppländsk utegris, i bit. Ofta ganska fett. Rökt över bokspån och hängmognat. Ska tillagas.

Fryst: Nej

Kilopris: 420 kr/kg

Cirkapris: 70-150 kr/frp

I lager: 31

Showing 1 - 2 of 2 items1

Övrigt

Bild: Liten burk Höstflott

Namn: Liten burk Höstflott

Beskrivning:

Guldmedaljbelönat mathantverk inspirerat av tyskt Griebenschmalz. Flott från skirat späck smaksatt med svamp, lök, äpple och salt. Bred på bröd och njut. Glasburk med ca 100 ml.

Cirkapris: 55 kr/st

I lager: 7

Vikt: Ca 100 ml

Kilopris:

Fryst: Ja

Showing 1 - 1 of 1 items1

Kurser

Image: "Att göra korv hemma"

Kategori: Korvkurs

Namn: "Att göra korv hemma"

Kursdatum 230205

Pris: 3500kr

Antal lediga platser: 5

Antal reserverade platser: 1

Showing 1 - 1 of 1 items1