Kontakt

Om du undrar över något så nås jag enklast på adressen

kristofer(at)franzenscharkuterier.se

Pappersbrev, fakturor och varuprover skickas till:

Franzéns Charkuterier
Biskopskulla-Rönna 1
749 63 Örsundsbro

Man kan också prata med mig på

Mobil: 070-649 83 39

Pengar tar jag gärna emot på

Bg: 618-0277

Swish: 123 590 2986

 

Hitta hit

Ta av från 55:an söder om Örsundsbro där skylten mot Långtora pekar österut. Följ vägen tills skylten Franzéns Charkuterier pekar till höger.

Min gård är både min arbetsplats och mitt hem. Här finns jag.

18 svar på ”Kontakt

 1. Låter som att man kanske kan återgå från att vara vegetarian och börja äta lite kött från grisar med ett drägligt liv.

  Hur kan man som privatperson handla dina produkter för sitt kylskåp?

  Med vänlig hälsning, Björn

  • Hej Björn!

   Jag har ju precis startat så än så länge är det enda alternativet att komma hit och köpa direkt av mig i den primitiva butiken. Då får du å andra sidan se hur grisarna har det i verkligheten. Nu under sommaren har jag åtminstone öppet fredag till söndag mellan 11 och 18, och är jag inte själv här så är det självbetjäning ur kyldisken. Till att börja med blir det framför allt råa färska korvar man hittar där. Andra dagar och tider så kan man alltid ringa och kolla om det finns något att köpa på 070-649 83 39.

   Jag har stor förståelse för de som är vegetarianer på grund av hur konventionell djurhållning ser ut. Industriuppfödning av grisar är vidrig och det borde inte vara tillåtet att förhindra grisar från att böka ute i friska luften.

   • Numera har gårdsbutiken öppet varje dag 10 till skymning och det finns oftast lite av varje där i kyldisken och i frysen. Kolla hemsidans förstasida i högermarginalen för dagens sortiment.

 2. Hej,
  Provar själv på att göra korv men har stött på ett “problem”. Allt gott fett smälter och rinner ur korven, vilket lämnar en ganska torr och smaklös korv kvar. Vad är hemligheten? Funderar på att blanda i potatismjöl för att binda vätskan men har inte provat detta än.

  /Micke

   • Tack för snabbt svar.
    Jag grillade andra halvan av gårdagens sats något kortare (=30 min. indirekt) och även då låg fettet längs fjälstret när de var klara. Denna gång gjorde det inte lika mycket eftersom dessa korvar kom att bli korvgryta, så fettet gick inte till spillo. Men då är 30 min också lite länge. Kanske att jag även har lite för varmt (~180 grader i locket). Jag experimenterar vidare (utan potatismjöl).

    Jag tycker att jag har allt kallt när jag mal/stoppar men såg att du i en gammal UNT artikel rekomenderade att man malde späcket sist. Jag blandar kött och späck under malningen eftersom det frysta späcket annars har en förmåga att ta död på (eller i alla fall stoppa) min kvarn. Kan det spela roll för hur färsen binder?

    /Micke

    • 30 minuter låter alldeles för länge. Du vill bara att korven ska ha blivit precis genomstekt. Om du vill veta hur lång tid det tar kan du ju kolla med en sticktermometer när korven kommit upp i 68 grader. Att du blandar späcket i malningen borde inte spela någon större roll. Men det är viktigt att du sedan också blandar smeten tillräckligt. Ursäkta sent svar.

 3. Hej!
  Har just blivit medlem i WWOOF och ville gärna skriva till er via er hemsida där, men hittade ingen mailadress?

 4. Hej! Jag var och hälsade på dej för några år sen innan du börjat på riktigt. Då sa du att du skulle röka ock lufttorka skinka. Har med nyfikenhet kollat efter det några gånger men inte funnit nåt. Är det lagt på is eller? Kommer du att sälja nån julskinka? Skulle vara trevligt med en Linderödskinka.

  • Jag lufttorkar skinka och har det till försäljning då och då, fast det beror också lite på vad du lägger i begreppet skinka. Vanligast är att jag har lufttorkat ytterlår. Någon gång ibland har jag det som italienarna kalla culatello, det kommer jag att skiva upp till julen. Jag har också nästan alltid lufttorkad kotlettrad och lufttorkad karré. Jag kommer nog inte att kallröka så mycket innan jag har byggt ett riktigt rökhus. Det lilla rökskåpet blir lite bökigt.

 5. Hej! Jag har börjat med linderödsvin själv skulle hemskt gärna vara med på er/din nästa kurs. Jag såg att det nyligen har varit ett tillfälle som jag gick miste på. När tror du att nästa tillfälle blir ca?

  Mvh, Kim

 6. Hej!!!! Jag vill beställa isterband utav er.

  10 kg isterband

  Jag vill ha både isterband och frakten på en faktura med skickat i paketet.

  Ni får skicka paketet ända till Flasarp Jönköping bor på landet utan bil.

  .

  Sonny Thell
  Flasarp 1
  55594 Jönköping

  Tack på förhand!!!!

  Mvh Sonny Thell

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *