Produkterna

[Den här sidan håller på att byggas upp. Så småningom kommer här att finnas ett register över alla produkter, med bild och utförlig beskrivning och tillagnings- och serveringsförslag, enligt exempel längst ned. Ursäkta röran.]

Min produktion fokuserar framför allt på lufttorkade produkter från många delar av djuret och olika färskkorvar. Dessutom tillverkar jag mer oregelbundet andra charkuteriprodukter som pastejer, terriner, värmebehandlade korvar, roulader, istersmör, rillettes, pulled pork, och dessutom tillbehör som senap och inlagd rödlök. Sortimentet utvecklas ständigt, men det här är exempel på vad jag gör eller kommer att göra:

  • Färskkorvar
    • Salsiccia
      • med fänkål och vitt vin
      • med salvia
      • med chili
      • med salt och peppar
    • Nürnberger Rostbratwürstel
    • Thüringer Rostbratwurst
    • Toulouse-korv
    • Fläskmerguez
    • Citron-kummin-mejram
    • Timjan/rödvin/vitlök
    • Bangers
    • Ramslöksbratwurst
    • Novemberbratwiurst
    • Chorizo
    • Kapriskorv
    • Lisas korv
    • Apelsinkorv
    • Korv nr. 28
    • Coppakorv
    • Korvkorv
  • Värmebehandlade korvar
    • Boudin blanc
      • med trädgårdsgrönt
      • med bacon
    • Fleischkäse/Leberkäse
  • Torkade korvar
    • Isterband
    • Fänkålssalami
    • Salsiccia secca
    • Smal rökt korv
    • Pfefferbeiser
    • Landjäger
  • Lufttorkat kött
    • Lätt kallrökt och hängmognat bacon
    • Lufttorkad karré
    • Lufttorkad kotlettrad
    • Lufttorkat ytterlår
    • Lufttorkat skinkhjärta
    • Lufttorkad skinka på ben
    • Lufttorkad sida
    • Lufttorkad rulle
    • Lardo
    • Lätt kallrökt och lufttorkad sida av linderödssvin.Lätt kallrökt lufttorkad sida av linderödssvin

 

 

  • Kött
    • Filé
    • Tunna revben
    • Grisens hemlighet
  • Övrigt
    • Höstflott

      Höstflott

    • Rent flott
    • Rulad
    • Terrine på lägg
Share

5 svar på ”Produkterna

  1. Hej!
    Mitt namn är Pontus Holmström och jag jobbar och driver festvåningen på Uppsala slott.
    Min fråga till dig är,kan du leverera kött till en 500 personers beställning till höst?

    Pontus Holmström

    slottsduvan AB

    • Hej Pontus!
      Menar du charkuterier eller färskt kött? Om charkuterier, vad för något? Lufttorkat? Färskkorv? Om färskt kött, specifika styckdelar? Ostyckat helfall? Helstekt gris?
      Min idé är ju att sälja förädlade varor, inte obehandlat kött. Men ibland kan det vara lämpligt att göra undantag.
      Skriv till kristofer{snablar}franzenscharkuterier.se och berätta vad du hade tänkt dig.

  2. Hej!

    Jag tillhör ett jaktlag norr om Uppsala som emellanåt skjuter ett vildsvin. Jag skulle vara intresserad av att delta i en kurs där man lär sig stycka vildsvin och ta vara på charkprodukterna lite mer proffsigt från den som t ex göra bacon, egen korv mm. Jag har inte frågat de andra i jaktlaget än men jag tror att jag lätt skulle få ihop 5-10 st.

    Jag har ett par vildsvin på mellan 15-20 kg st som hänger och mörar just nu och som jag hade tänkt frysa in hela till helgen. De är trikintestade Det ena hade jag tänkt helgrilla till min svågers födelsedagskalas i sommar, men jag kommer inte att kunna helgrilla båda samtidigt så det andra skulle man ju kunna tina upp innan och använda vid utbildningen. Vecka 26 skulle passa bra.

    Vad tror du om detta?
    Vad tar du i betalt för detta och kan vi vara hos dig.

    Mvh

    Peter Almström

    • Hej Peter!

      Förlåt att jag har dröjt med att svara. Eftersom jag precis är i uppstarten av charkuteriet så är det för tidigt för mig att hålla en sådan kurs v. 26. Jag måste få igång mina rutiner kring tillverkningen först innan jag börjar med kurserna. Men framåt augusti – september borde det vara möjligt.

      Än så länge har jag begränsad erfarenhet av styckning av vildsvin. Men det blir ju som gris fast pilligare då de är mindre. Vildsvin är oftast på tok för magert för att man ska kunna göra korv på det utan att tillsätta späck från gris.

      Kursen hålls bäst i mina lokaler. Priset beror på antal deltagare och om det är en heldagskurs eller en halvdagskurs ni är intresserade av.

      Vänliga hälsningar,

      Kristofer

  3. HEllo , i have a small french. Restaurant iam looking for only the best product ! I heard that you have the best meat and product . Its possible To Send us a price list and can you delivery To Malmö . Thank you Karim

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *