Företaget

Presentation av företaget. Producent: Andreas Franzén Musik: Bengt Franzén

Franzéns Charkuterier tillverkar charkuterier av högsta internationella klass. Produktionen sker för hand, i mycket liten skala för att uppnå en kompromisslös kvalitet, utan onödiga tillsatser och med bara bästa möjliga råvara.

Sortimentet består delvis av lufttorkade produkter, både korvar och hela köttbitar, och färska råa eller värmebehandlade korvar och andra charkuterier. Även detaljer av färskt kött från uppländska utegrisar ingår i sortimentet. Inspirationen kommer från hela världen, men kanske framför allt från Europa, med fokus på Tyskland och Italien.

Men målet är inte att kopiera utländska charkuterier, utan att utveckla egna produkter utifrån kunskap om de metoder som används för att framställa världens bästa charkuterier. Förutom kunskap om traditionella hantverksmässiga metoder är en annan förutsättning för att produkterna ska hålla absolut högsta kvalitet att de tillverkas av de bästa råvaror som går att få tag på. Därför använder vi uteslutande kött från utegrisar som levt i Uppland och som  har fått växa till sig till en storlek som är betydligt större än konventionella industrigrisar.

En grundläggande tanke bakom Franzéns Charkuterier är genomskinlighet; hela produktionen, från djurhållningen till den färdiga korven ska vara helt öppen för insyn. Jag berättar gärna om hur grisarna lever och vad de äter, hur och var de slaktas och hur jag sedan styckar dem, hur jag tillverkar korven och exakt vad som finns i den. Produktionslokalen har ett stort fönster där den som tittar förbi kan se vad som försiggår därinne. Det enda som kommer att döljas för omvärlden är proportionerna i vissa kryddblandningar, ingenting annat. Affärsidén bygger på att ha så stor kontroll som möjligt över hela produktionen från grisuppfödningen till de förädlade produkterna.

Inom företaget ryms också skrivande – av bloggar, krönikor och böcker – kursverksamhet och korvkonsulteri. Behöver din restaurang eller ditt företag en specialdesignad korv eller charkuteriprodukt så kan vi tillsammans utarbeta ett recept helt och hållet efter dina önskemål med min rådgivning och expertkunskap.

Franzén’s Charkuterier from Conor Leggott on Vimeo.

 

4 svar på ”Företaget

  1. Hej, vi talades vid på tel om rimmat bogfläsk.
    Bifogar mina kontaktuppgifter enligt ön
    Mvh
    Arne Stångberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *