Här beställer du varor för leverans till Uppsala, Upplands Väsby och Stockholm långfredagen den 7 april. Och för upphämtning i gårdsbutiken. Beställningar efter 14:00 den 6/4 hanteras inte.

Notera DEN SLUTGILTIGA REALISATIONEN på frysta styckdetaljer.

Varorna levereras till något av följande utlämningsplatser vid den tid som anges. Glöm inte att ange på vilken av följande platser som du kommer att hämta upp din påse!

Det går också bra att hämta din påse i gårdsbutiken. Ange då detta som utlämningsplats och skriv också när du kommer att hämta påsen ungefär.

Här är en länk till en karta med alla utlämningsplatser och deras utlämningstider, som du kan spara i mobilen.

Jag packar vanligtvis beställningarna dagen före leverans och först då räknar jag ihop totalsumman och skickar ett sms med summan och betalningsalternativ. Du kan få en uppfattning om vad det kommer att kosta genom att summera cirkapriserna. Du betalar med Swish eller kontant (räkna inte med att jag har växel) när du hämtar upp varorna, eller dagen innan om du fått ett mejl/sms med summan, till bankgiro eller med Swish.

Beställ genom att lägga till valfritt antal förpackningar av en vara i din varukorg. Vill du ha mer information om en vara så klickar du på dess text. Din varukorg hittar du genom att klicka på länken Gå till varukorgen eller genom att klicka på Varukorgen under menyn Beställningsformulär. Slutför din bokning genom att fylla i de uppgifter som krävs där, glöm inte att meddela på vilken utlämningsplats du hämtar din beställning, klicka sedan på “Boka!”. Om allt fungerar som det ska och du har fyllt i rätt e-postadress, så kommer du att få en beställningsbekräftelse. Kolla i din skräppostfolder först om du inte har fått någon bekräftelse. Om du får ytterligare bekräftelser på 0 beställda varor så beror det förmodligen på att din webbläsare är öppen och laddar om sidan. Jag ignorerar beställningar på 0 varor och packar din ursprungliga beställning.

(Glöm inte att ladda om sidan så att du får det senaste utbudet.)


Styckdetaljer - framdel

Bild: Fryst luffarbiff

Namn: Fryst luffarbiff

Beskrivning:

REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! Kallas också ‘flat iron steak’. Muskel från grisens bog att steka eller grilla och sedan skäras tvärs över fibrerna.

Fryst: Ja

Kilopris: 540 kr/kg

Cirkapris: 100-300 kr/frp

I lager: 28

Bild: Bogstek

Namn: Bogstek

Beskrivning:

Bogstek, kallas också picknickbog, av uppländsk utegris. Bra som stek, eller som grytbitar, men fungerar också utmärkt i utbankade skivor till schnitzel.

Fryst: Nej

Kilopris: 264 kr/kg

Cirkapris: 180-465 kr/frp

I lager: 4

Bild: Färsk skivad karré

Namn: Färsk skivad karré

Beskrivning:

Urbenad skivad karré av uppländsk utegris. En skiva per förpackning. En bit av det ljuvliga ryggspäcket sitter kvar.

Fryst: Nej

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 72-170 kr/frp

I lager: 20

Bild: Fläsklägg

Namn: Fläsklägg

Beskrivning:

Framlägg av uppländsk utegris. Rakt sågat, ej vinkellägg.

Fryst: Nej

Kilopris: 132 kr/kg

Cirkapris: 145-240 kr/frp

I lager: 4

Bild: Fryst bogstek

Namn: Fryst bogstek

Beskrivning:

REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! Bogstek, kallas också picknickbog, av uppländsk utegris. Bra som stek, eller som grytbitar, men fungerar också bra i utbankade skivor till schnitzel.

Fryst: Ja

Kilopris: 264 kr/kg

Cirkapris: 180-300 kr/st

I lager: 7

Bild: Fryst grisfot

Namn: Fryst grisfot

Beskrivning:

REA 25% dras av när Kristofer räknar ihop! Framfossing från uppländsk utegris.

Fryst: Ja

Kilopris:

Cirkapris: 20 kr/st

I lager: 1

Bild: Fryst karré i bit

Namn: Fryst karré i bit

Beskrivning:

REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! En bit urbenad karré av uppländsk utegris.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 360-720 kr/st

I lager: 2

Bild: Fryst Latissimus dorsi

Namn: Fryst Latissimus dorsi

Beskrivning:

REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! Platt, mör, marmorerad, solfjäderformad muskel från bogen.

Fryst: Ja

Kilopris: 540 kr/kg

Cirkapris: 200-380 kr/st

I lager: 10

Bild: Fryst skivad karré

Namn: Fryst skivad karré

Beskrivning:

REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! Urbenad skivad karré av uppländsk utegris. En skiva per förpackning. En bit av det ljuvliga ryggspäcket sitter kvar.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 70-170 kr/frp

I lager: 17

Bild: Fryst grisöra

Namn: Fryst grisöra

Beskrivning:

REA 30% dras av när Kristofer räknar ihop! Öra från uppländsk utegris. Till dig eller din bästa kompis.

Fryst: Ja

Kilopris:

Cirkapris: 15 kr/st

I lager: 7

Bild: Fryst fläsklägg

Namn: Fryst fläsklägg

Beskrivning:

REA 30% dras av när Kristofer räknar ihop! Framlägg av uppländsk utegris. Rakt sågat, ej vinkellägg.

Fryst: Ja

Kilopris: 132 kr/kg

Cirkapris: 145-240 kr/frp

I lager: 14

Bild: Grillben

Namn: Grillben

Beskrivning:

Ett alternativ till revben om man vill ha något smaskigt att gnaga på. Grillbenen sitter vid bröstbenet och revbenen på bogen. Stek långsamt i ugnen och ät med händerna.

Fryst: Nej

Kilopris: 180 kr/kg

Cirkapris: 70-150 kr/st

I lager: 2

Bild: Grisens hemlighet

Namn: Grisens hemlighet

Beskrivning:

Grisens hemlighet är en ganska tunn muskel som löper från bogen ut i kinden. Den är oftast mycket marmorerad och skärs tvärs över muskelfibrerna efter att ha stekts eller grillats. Det är inte en extremt mör muskel. En populär styckningsdetalj i Spanien.

Fryst: Nej

Kilopris: 540 kr/kg

Cirkapris: 50-170 kr/st

I lager: 4

Bild: Griskind

Namn: Griskind

Beskrivning:

Tuggmuskeln från uppländsk utegris.

Fryst: Nej

Kilopris: 240 kr/kg

Cirkapris: 30-60 kr/st

I lager: 4

Bild: Karré i bit

Namn: Karré i bit

Beskrivning:

En bit urbenad karré av uppländsk utegris. Använd till pulled pork, som stek, eller till korvkött, till exempel.

Fryst: Nej

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: Cirka 280-750 kr/frp

I lager: 4

Bild: Latissimus dorsi

Namn: Latissimus dorsi

Beskrivning:

Platt, mör, marmorerad, solfjäderformad muskel från bogen.

Fryst: Nej

Kilopris: 540 kr/kg

Cirkapris: 200-380 kr/st

I lager: 4

Bild: Luffarbiff

Namn: Luffarbiff

Beskrivning:

Kallas också ‘flat iron steak’. Muskel från grisens bog att steka eller grilla och sedan skäras tvärs över fibrerna.

Fryst: Nej

Kilopris: 540 kr/kg

Cirkapris: 100-270 kr/frp

I lager: 8

Bild: Tjockare revben

Namn: Tjockare revben

Beskrivning:

Revben från bogen med ett extra lager kött på. Inte som tjocka revben, men tjockare än tunna revben.

Fryst: Nej

Kilopris: 192 kr/kg

Cirkapris: 200-336 kr/frp

I lager: 4

Showing 1 - 18 of 18 items1

Styckdetaljer - mittdel

Bild: Frysta broskben

Namn: Frysta broskben

Beskrivning:

REA 30% dras av när Kristofer räknar ihop! Broskbenen sitter i anslutning till revbenen på fläsksidan. Stek långsamt i ugnen och gnag på.

Fryst: Ja

Kilopris: 180 kr/kg

Cirkapris: 40-66 kr/st

I lager: 4

Bild: Frysta tunna revben

Namn: Frysta tunna revben

Beskrivning:

REA 25% dras av när Kristofer räknar ihop! Tunna revben från grisens sida. Spare ribs på engelska.

Fryst: Ja

Kilopris: 180 kr/kg

Cirkapris: 84-240 kr/st

I lager: 3

Bild: Broskben

Namn: Broskben

Beskrivning:

Ett alternativ till revben om man vill ha något smaskigt att gnaga på. Broskbenen sitter i anslutning till revbenen på fläsksidan. Stek långsamt i ugnen och ät med händerna.

Fryst: Nej

Kilopris: 180 kr/kg

Cirkapris: 40-150 kr/st

I lager: 4

Bild: Fläskfilé

Namn: Fläskfilé

Beskrivning:

Filé från uppländsk utegris.

Fryst: Nej

Kilopris: 540 kr/kg

Cirkapris: 300-540 kr/st

I lager: 4

Bild: Fläskflap

Namn: Fläskflap

Beskrivning:

Det här är den styckdetalj som hos nöt kallas “flap steak” på engelska – en mycket smakrik, ganska mager, grovfibrig muskel som sitter i buken. Liksom flanksteken ska den stekas eller brynas ganska snabbt och sedan skäras upp tvärs över fibrerna. En av mina favoriter.

Fryst: Nej

Kilopris: 480 kr/kg

Cirkapris: 240-480 kr/st

I lager: 4

Bild: Fläsksida i bit

Namn: Fläsksida i bit

Beskrivning:

Bit av sidfläsk från uppländsk utegris. Svålen kvar.

Fryst: Nej

Kilopris: 300 kr/kg

Cirkapris: 200-450 kr

I lager: 4

Bild: Fryst fläskfilé

Namn: Fryst fläskfilé

Beskrivning:

REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! Filé från uppländsk utegris.

Fryst: Ja

Kilopris: 540 kr/kg

Cirkapris: 300-540 kr/st

I lager: 1

Bild: Fryst fläskflap

Namn: Fryst fläskflap

Beskrivning:

REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! Det här är den styckdetalj som hos nöt kallas “flap steak” på engelska – en mycket smakrik, ganska mager, grovfibrig muskel som sitter i buken. Liksom flanksteken ska den stekas eller brynas ganska snabbt och sedan skäras upp tvärs över fibrerna.

Fryst: Ja

Kilopris: 480 kr/kg

Cirkapris: 70-200 kr/st

I lager: 6

Bild: Fryst fläsksida i bit

Namn: Fryst fläsksida i bit

Beskrivning:

REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! Bit av sidfläsk från uppländsk utegris.

Fryst: Ja

Kilopris: 300 kr/kg

Cirkapris: 150-450 kr

I lager: 1

Bild: Fryst fläskytterfilé

Namn: Fryst fläskytterfilé

Beskrivning:

REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! Hjärtat på kotlettraden. Kallas ibland fläskhare.

Fryst: Ja

Kilopris: 400 kr/kg

Cirkapris: cirka 250 kr/frp

I lager: 9

Bild: Fryst skivad urbenad kotlett

Namn: Fryst skivad urbenad kotlett

Beskrivning:

REA 20% dras av när Kristofer räknar ihop! En skiva urbenad kotlett från uppländsk utegris.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 50-180 kr/frp

I lager: 8

Bild: Kamben

Namn: Kamben

Beskrivning:

Kamben från uppländsk utegris. Baby back ribs på amärikanska.

Fryst: Nej

Kilopris: 240 kr/kg

Cirkapris: 90-250 kr/st

I lager: 4

Bild: Skivad urbenad kotlett

Namn: Skivad urbenad kotlett

Beskrivning:

En skiva urbenad kotlett från uppländsk utegris.

Fryst: Nej

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 50-180 kr/frp

I lager: 20

Bild: Tunna revben

Namn: Tunna revben

Beskrivning:

Tunna revben från grisens sida. Spare ribs på engelska.

Fryst: Nej

Kilopris: 180 kr/kg

Cirkapris: 84-240 kr/st

I lager: 4

Showing 1 - 14 of 14 items1

Styckdetaljer - bakdel

Korv

Bild: Landjäger

Namn: Landjäger

Beskrivning:

En klassisk smal lufttorkad och kallrökt korv från Tyskland och Schweiz. Mild smak med kummin och svartpeppar som viktigaste kryddor. Bra att ha med sig när man är på utflykt. Obs. innehåller malda senapsfrön.

Fryst: Nej

Kilopris:

Cirkapris: 45 kr/st

Lagerantal: 51

Bild: Pfefferbeisser

Namn: Pfefferbeisser

Beskrivning:

En klassisk smal lufttorkad och kallrökt korv från Tyskland och Österrike. Lufttorkad och kallrökt en natt, med mild smak av de tre pepparsorterna som ingår i kryddningen – svartpeppar, vitpeppar och grönpeppar – samt vitlök och ädelpaprikapulver.

Fryst: Nej

Kilopris:

Cirkapris: 45 kr/st

Lagerantal: 54

Bild: Citron/kummin/mejram-korv

Namn: Citron/kummin/mejram-korv

Beskrivning:

Rå, grovmalen, mild bratwurst, med frisk smak av citron.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 100-140 kr/frp

Lagerantal: 28

Bild: Merguez på fläskkött

Namn: Merguez på fläskkött

Beskrivning:

Rå nordafrikansk korv med bra chilibett.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 110-130 kr/frp

Lagerantal: 33

Bild: Frankfurter

Namn: Frankfurter

Beskrivning:

Klassisk “varmkorv” enligt tyskt recept. Försiktigt kallrökt och ångad. Knäpp i skinnet. Mild delikat smak.

Fryst: Nej

Kilopris: 420 kr/kg

Cirkapris: 110-135 kr/frp

Lagerantal: 34

Bild: Prinskorv

Namn: Prinskorv

Beskrivning:

Min tolkning av två prinskorvsrecept från Carl Frisks Handbok för charkuterister från1940. Försiktigt kallrökt och ångad. OBS. innehåller grädde.

Fryst: Nej

Kilopris: 420 kr/kg

Cirkapris: 110-160 kr/frp

Lagerantal: 38

Bild: Toulouse-korv, 2-pack

Namn: Toulouse-korv, 2-pack

Beskrivning:

Franskinspirerad grovmalen råkorv smaksatt med vitpeppar och muskot. Enkel men balanserad och delikat.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 100-130 kr/frp

Lagerantal: 15

Bild: Biala kielbasa

Namn: Biala kielbasa

Beskrivning:

Grovmalen korv efter polskt recept med vitlök, mejram och timjan som dominerande kryddor.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 115-135 kr/frp

Lagerantal: 34

Showing 1 - 8 of 8 items1

Lufttorkat

Image: Kallrökt lardo

Namn: Kallrökt lardo

Beskrivning:

Tunna skivor av saltat ryggspäck som mognat och kallrökts.

I lager: 3

Kilopris: 1080 kr/kg

Cirkapris: 40-70 kr/frp

Image: Lufttorkad karré

Namn: Lufttorkad karré

Beskrivning:

Skivor av lufttorkad karré kryddad som italienarna traditionellt kryddar sin coppa. Lufttorkat i minst 4 månader, oftast betydligt längre.

I lager: 5

Kilopris: 1680 kr/kg

Cirkapris: ca 60-100 kr/frp

Image: Lufttorkat ytterlår

Namn: Lufttorkat ytterlår

Beskrivning:

Skivor av lufttorkat ytterlår kryddat med bland annat enbär och rosmarin, inspirerat av sydtyskt/norditalienskt speck. Lufttorkat i minst 6 månader, oftast betydligt längre. Om skivorna har vita prickar så är det ett kvalitetstecken, eftersom det är kristaller av aminosyran tyrosin som utvecklas först efter ca ett års mognad.

I lager: 8

Kilopris: 1680 kr/kg

Cirkapris: 60-100 kr/frp

Image: Lufttorkad kotlettrad

Namn: Lufttorkad kotlettrad

Beskrivning:

Skivor av lufttorkad kotlettrad kryddad med bland annat fänkålsfrö och rosmarin.

I lager: 4

Kilopris: 1680 kr/kg

Cirkapris: ca 100 kr/frp

Showing 1 - 4 of 4 items1

Rimmat/rökt

Image: Kallrökt kassler

Namn: Kallrökt kassler

Beskrivning:

  • Torrsaltad och kallrökt ganska mager kotlettrad. Ska tillagas innan förtäring.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 105-250 kr/st

I lager: 2

Image: Bacon i bit

Namn: Bacon i bit

Beskrivning:

Torrsaltad, kallrökt sidfläsk av uppländsk utegris, i bit. Ofta ganska fett. Rökt över bokspån och hängmognat. Ska tillagas.

Fryst: Nej

Kilopris: 420 kr/kg

Cirkapris: 70-150 kr/frp

I lager: 24

Showing 1 - 2 of 2 items1

Övrigt

Bild:

Namn: Salt

Beskrivning:

Det salt som jag använder i all min produktion, och som jag importerar direkt från producenten i Tavira, Portugal. Handskördat, oraffinerat, otvättat och helt utan tillsatser, är det här ett av de finaste salt som finns.

Cirkapris: 60 kr

I lager: 8

Vikt: 500 g

Kilopris: 120 kr/kg

Fryst: Nej

Bild: Fläskduva tillagad sousvide

Namn: Fläskduva tillagad sousvide

Beskrivning:

Fläskduva, det vill säga avsvålad baklägg med vadmuskeln på ben, som jag har kört sous vide i 16 timmar på 72 grader för att spara din tid. Skär loss köttet från benen och kuba, strimla eller skiva det och använd i grytor, röror, wokar eller vad du vill. Köttet är inte saltat eller kryddat, det får du göra själv. I påsen finns också ett gelatinrikt spad som du kan använda i såser eller grytor.

Cirkapris: 240 - 440 kr/frp

I lager: 1

Vikt: ca 1,2-2 kg

Kilopris: 200 kr/kg

Fryst: Nej

Bild: Fågelgodis "Fettgrevar"

Namn: Fågelgodis "Fettgrevar"

Beskrivning:

Fettgrevar i nät för fåglarna att snaska på.

Cirkapris: 45 kr/st

I lager: 2

Vikt:

Kilopris:

Fryst: Ja

Bild:

Namn: Fågelgodis "Svål"

Beskrivning:

En bit svål i snöre för fåglarna att snaska på.

Cirkapris: 15 kr/st

I lager: 5

Vikt:

Kilopris:

Fryst: Ja

Bild: Buljongkit

Namn: Buljongkit

Beskrivning:

Några ben med lite kött på och ibland en bakfot eller köttiga broskben, att koka buljong på, kanske till ramen?

Cirkapris: 15 kr/frp

I lager: 4

Vikt:

Kilopris:

Fryst: Ja

Showing 1 - 5 of 5 items1