Varorna levereras till något av följande utlämningsplatser vid den tid som anges. Glöm inte att ange på vilken av följande platser som du kommer att hämta upp din påse!
Det går också bra att hämta din påse i gårdsbutiken. Ange då detta som utlämningsplats och skriv också när du kommer att hämta påsen ungefär.
- 11:30-11:45 Uppsala bakom stationen på korttidsparkeringen.
- 12:25-12:35 OKQ8 Glädjens trafikplats.
- 13:10-13:20 Stockholm, Kungsholmen, Bergsgatan, så nära Scheelegatan det finns plats att parkera. Spana efter den vita skåpbilen.
- 13:45-13:55 Stockholm, Gärdet, Erik Dahlbergsgatan ungefär vid korsningen Strindbergsgatan. Håll utkik efter den vita skåpbilen med loggan.
- 14:20-14:35 Stockholm, Hornstull, Drakenbergsgatan. Ungefär mitt på.
- 14:55-15:10 Stockholm, Östra Södermalm, Södermannagatan 46 ungefär. Möjligtvis så ändrar jag adressen när jag får veta mer om det pågående avloppsarbetet på Katarina Bangata.
- 15:30-15:40 Tulpanvägen 4 i Herrängen, Stockholm.
- 16:00-16:10 Mälarhöjdens tunnelbana på Hägerstensvägen på parkeringen nedanför återvinningsstationen bakom Coop.
- 16:30-16:40 Brommaplan på lastplatsen vid infarten till parkeringen vid ICA.
Här är en länk till en karta med alla utlämningsplatser och deras utlämningstider, som du kan spara i mobilen.
Jag packar vanligtvis beställningarna dagen före leverans och först då räknar jag ihop totalsumman och skickar ett sms med summan och betalningsalternativ. Du kan få en uppfattning om vad det kommer att kosta genom att summera cirkapriserna. Du betalar med Swish eller kontant (räkna inte med att jag har växel) när du hämtar upp varorna, eller dagen innan om du fått ett mejl/sms med summan, till bankgiro eller med Swish.
Beställ genom att lägga till valfritt antal förpackningar av en vara i din varukorg. Vill du ha mer information om en vara så klickar du på dess text. Din varukorg hittar du genom att klicka på länken Gå till varukorgen eller genom att klicka på Varukorgen under menyn Beställningsformulär. Slutför din bokning genom att fylla i de uppgifter som krävs där, glöm inte att meddela på vilken utlämningsplats du hämtar din beställning, klicka sedan på “Boka!”. Om allt fungerar som det ska och du har fyllt i rätt e-postadress, så kommer du att få en beställningsbekräftelse. Kolla i din skräppostfolder först om du inte har fått någon bekräftelse. Om du får ytterligare bekräftelser på 0 beställda varor så beror det förmodligen på att din webbläsare är öppen och laddar om sidan. Jag ignorerar beställningar på 0 varor och packar din ursprungliga beställning.
(Glöm inte att ladda om sidan så att du får det senaste utbudet.)
Styckdetaljer - framdel
Namn: Fryst grisöra
Beskrivning:
Öra från uppländsk utegris. Till dig eller din bästa kompis.
Fryst: Ja
Cirkapris: 15 kr/st
I lager: 7
Namn: Bogstek
Beskrivning:
Bogstek, kallas också picknickbog, av uppländsk utegris. Bra som stek, eller som grytbitar, men fungerar också utmärkt i utbankade skivor till schnitzel.
Fryst: Nej
Kilopris: 264 kr/kg
Cirkapris: 180-465 kr/frp
I lager: 2
Namn: Fryst bogstek
Beskrivning:
Bogstek, kallas också picknickbog, av uppländsk utegris. Bra som stek, eller som grytbitar, men fungerar också bra i utbankade skivor till schnitzel.
Fryst: Ja
Kilopris: 264 kr/kg
Cirkapris: 180-300 kr/st
I lager: 14
Namn: Fryst fläsklägg
Beskrivning:
Framlägg av uppländsk utegris. Rakt sågat, ej vinkellägg.
Fryst: Ja
Kilopris: 132 kr/kg
Cirkapris: 145-240 kr/frp
I lager: 19
Namn: Fryst grisens hemlighet, liten
Beskrivning:
Grisens hemlighet är en ganska tunn muskel som löper från bogen ut i kinden. Den är oftast mycket marmorerad och skärs tvärs över muskelfibrerna efter att ha stekts eller grillats. Det är inte en extremt mör muskel så den bör genomstekas så att fettet mjukar upp den. En populär styckningsdetalj i Spanien.
Fryst: Ja
Kilopris: 540 kr/kg
Cirkapris: 50-130 kr/st
I lager: 3
Namn: Fryst Latissimus dorsi
Beskrivning:
Platt, mör, marmorerad, solfjäderformad muskel från bogen.
Fryst: Ja
Kilopris: 540 kr/kg
Cirkapris: 200-380 kr/st
I lager: 4
Namn: Fryst luffarbiff
Beskrivning:
Kallas också ‘flat iron steak’. Muskel från grisens bog att steka eller grilla och sedan skäras tvärs över fibrerna.
Fryst: Ja
Kilopris: 540 kr/kg
Cirkapris: 100-300 kr/frp
I lager: 18
Namn: Frysta grillben
Beskrivning:
Ett alternativ till revben om man vill ha något smaskigt att gnaga på. Grillbenen sitter mellan bröstbenet och revbenen på bogen. Storleken varierar ganska mycket. Stek långsamt i ugnen och ät med händerna.
Fryst: Ja
Kilopris: 100 kr/kg
Cirkapris: 40-130 kr/st
I lager: 1
Namn: Fryst karré i bit
Beskrivning:
En bit urbenad karré av uppländsk utegris.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 360-720 kr/st
I lager: 1
Styckdetaljer - mittdel
Namn: Fryst fläskytterfilé
Beskrivning:
Hjärtat på kotlettraden. Kallas ibland fläskhare.
Fryst: Ja
Kilopris: 400 kr/kg
Cirkapris: cirka 250 kr/frp
I lager: 6
Styckdetaljer - bakdel
Namn:
Fryst fläskduva
Beskrivning:
Vadmuskel på ben från bakbenet. (D.v.s avsvålad baklägg.)
Fryst
Ja
Kilopris:
115 kr/kg
Cirkapris:
140-240
I lager:
8
Namn:
Fryst fläskflank
Beskrivning:
Flankstek från uppländsk utegris.
Fryst
Ja
Kilopris:
540 kr/kg
Cirkapris:
84-144 kr/st
I lager:
20
Namn:
Fryst skivad rostbiff
Beskrivning:
Skivad rostbiff att grilla eller steka. (Mångas favorit på grillen faktiskt.)
Fryst
Ja
Kilopris:
360 kr/kg
Cirkapris:
84-144
I lager:
20
Namn:
Frysta skinkmedaljonger
Beskrivning:
Tournedos-liknande skivor av rullen. Mört och gott att steka snabbt i pannan. 2 skivor/frp.
Fryst
Ja
Kilopris:
360 kr/kg
Cirkapris:
60-80 kr/frp
I lager:
2
Namn:
Skinkmedaljonger
Beskrivning:
Tournedos-liknande skivor av rullen. Mört och gott att steka snabbt i pannan. 2 skivor/frp.
Fryst
Nej
Kilopris:
360 kr/kg
Cirkapris:
60-80 kr/frp
I lager:
2
Korv
Namn: Citron/kummin/mejram-korv
Beskrivning:
Rå, grovmalen, mild bratwurst, med frisk smak av citron.
Fryst: Nej
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 100-140 kr/frp
Lagerantal: 41
Namn: Isterband, mildrökta
Beskrivning:
Syrade, lite mindre kallrökta, lite mindre torkade isterband.
Fryst: Nej
Kilopris: 380 kr/kg
Cirkapris: 70-110 kr
Lagerantal: 16
Namn: Leverpastej
Beskrivning:
Bygger på tyskt recept och metod för Leberwurst. En exklusiv pastej med nyanserad smak.
Fryst: Nej
Cirkapris: 70 kr/frp
Lagerantal: 37
Namn: Pfefferbeisser
Beskrivning:
En klassisk smal lufttorkad och kallrökt korv från Tyskland och Österrike. Lufttorkad och kallrökt en natt, med mild smak av de tre pepparsorterna som ingår i kryddningen – svartpeppar, vitpeppar och grönpeppar – samt vitlök och ädelpaprikapulver.
Fryst: Nej
Cirkapris: 45 kr/st
Lagerantal: 44
Namn: Prinskorv
Beskrivning:
Min tolkning av två prinskorvsrecept från Carl Frisks Handbok för charkuterister från1940. Försiktigt kallrökt och ångad. OBS. innehåller grädde.
Fryst: Nej
Kilopris: 420 kr/kg
Cirkapris: 110-160 kr/frp
Lagerantal: 5
Namn: Salsiccia med rostat fänkålsfrö och vitt vin
Beskrivning:
Grovmalen rå korv av italiensk typ smaksatt med rostade fänkålsfrön, svartpeppar och vitt (ekologiskt) vin.
Fryst: Nej
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 90-130 kr/frp
Lagerantal: 37
Namn: Thüringer Rostbratwurst
Beskrivning:
Rå klassisk mild bratwurst med smak av kummin och mejram.
Fryst: Nej
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 90-130 kr/frp
Lagerantal: 43
Lufttorkat
Namn: Kallrökt lardo
Beskrivning:
Tunna skivor av saltat ryggspäck som mognat och kallrökts.
I lager: 9
Kilopris: 1080 kr/kg
Cirkapris: 40-70 kr/frp
Namn: Lufttorkad karré
Beskrivning:
Skivor av lufttorkad karré kryddad som italienarna traditionellt kryddar sin coppa. Lufttorkat i 1 år ungefär.
I lager: 3
Kilopris: 1680 kr/kg
Cirkapris: ca 60-100 kr/frp
Namn: Lufttorkad kotlettrad
Beskrivning:
Skivor av lufttorkad kotlettrad kryddad med bland annat fänkålsfrö och rosmarin.
I lager: 9
Kilopris: 1680 kr/kg
Cirkapris: ca 100 kr/frp
Namn: Lufttorkat ytterlår
Beskrivning:
Skivor av lufttorkat ytterlår kryddat med bland annat enbär och rosmarin, inspirerat av sydtyskt/norditalienskt speck. Lufttorkat i minst 6 månader, oftast betydligt längre. Om skivorna har vita prickar så är det ett kvalitetstecken, eftersom det är kristaller av aminosyran tyrosin som utvecklas först efter ca ett års mognad.
I lager: 5
Kilopris: 1680 kr/kg
Cirkapris: 60-100 kr/frp
Rimmat/rökt
Namn: Bacon i bit
Beskrivning:
Torrsaltad, kallrökt sidfläsk av uppländsk utegris, i bit. Ofta ganska fett. Rökt över bokspån och hängmognat. Ska tillagas.
Fryst: Nej
Kilopris: 420 kr/kg
Cirkapris: 70-150 kr/frp
I lager: 18
Övrigt
Namn: Fågelgodis "Fettgrevar"
Beskrivning:
Fettgrevar i nät för fåglarna att snaska på.
Cirkapris: 45 kr/st
I lager: 2
Fryst: Nej
Namn: Buljongkit
Beskrivning:
Några ben med lite kött på och oftast en bakfot eller köttiga broskben, att koka buljong på, kanske till ramen?
Cirkapris: 5 kr/frp
I lager: 1
Fryst: Ja
Namn: Kokt skinka
Beskrivning:
Smörgåspåläggstjocka skivor av kokt skinka. Utmärkt smörgåspålägg eller lunchmat naturligtvis.
Cirkapris: 70-120 kr/frp
I lager: 9
Kilopris: 500 kr/kg
Fryst: Nej