Här beställer du varor för leverans till Uppsala, Upplands Väsby och Stockholm lördagen den 15 juni. Och för upphämtning i gårdsbutiken 14/6-17/6. Beställningar efter 16:00 den 14/6 hanteras inte.

Varorna levereras till något av följande utlämningsplatser vid den tid som anges. Glöm inte att ange på vilken av följande platser som du kommer att hämta upp din påse!

Det går också bra att hämta din påse i gårdsbutiken. Ange då detta som utlämningsplats och skriv också när du kommer att hämta påsen ungefär.

Här är en länk till en karta med alla utlämningsplatser och deras utlämningstider, som du kan spara i mobilen.

Jag packar vanligtvis beställningarna dagen före leverans och först då räknar jag ihop totalsumman och skickar ett sms med summan och betalningsalternativ. Du kan få en uppfattning om vad det kommer att kosta genom att summera cirkapriserna. Du betalar med Swish eller kontant (räkna inte med att jag har växel) när du hämtar upp varorna, eller dagen innan om du fått ett mejl/sms med summan, till bankgiro eller med Swish.

Beställ genom att lägga till valfritt antal förpackningar av en vara i din varukorg. Vill du ha mer information om en vara så klickar du på dess text. Din varukorg hittar du genom att klicka på länken Gå till varukorgen eller genom att klicka på Varukorgen under menyn Beställningsformulär. Slutför din bokning genom att fylla i de uppgifter som krävs där, glöm inte att meddela på vilken utlämningsplats du hämtar din beställning, klicka sedan på “Boka!”. Om allt fungerar som det ska och du har fyllt i rätt e-postadress, så kommer du att få en beställningsbekräftelse. Kolla i din skräppostfolder först om du inte har fått någon bekräftelse. Om du får ytterligare bekräftelser på 0 beställda varor så beror det förmodligen på att din webbläsare är öppen och laddar om sidan. Jag ignorerar beställningar på 0 varor och packar din ursprungliga beställning.

(Glöm inte att ladda om sidan så att du får det senaste utbudet.)


Korv

Bild: Isterband, normalrökta

Namn: Isterband, normalrökta

Beskrivning:

Syrade, lätt kallrökta, lätt torkade isterband.

Fryst: Nej

Kilopris: 420 kr/kg

Cirkapris: 70-110 kr

Lagerantal: 8

Bild: Biała kiełbasa

Namn: Biała kiełbasa

Beskrivning:

Grovmalen korv efter polskt recept med vitlök, mejram och timjan som dominerande kryddor.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 115-135 kr/frp

Lagerantal: 1

Bild: Frankfurter

Namn: Frankfurter

Beskrivning:

Klassisk “varmkorv” enligt tyskt recept. Försiktigt kallrökt och ångad. Knäpp i skinnet. Mild delikat smak.

Fryst: Nej

Kilopris: 420 kr/kg

Cirkapris: 110-135 kr/frp

Lagerantal: 4

Bild: Fryst prinskorv

Namn: Fryst prinskorv

Beskrivning:

Min tolkning av två prinskorvsrecept från Carl Frisks Handbok för charkuterister från1940. Försiktigt kallrökt och ångad. OBS. innehåller grädde.

Fryst: Ja

Kilopris: 420 kr/kg

Cirkapris: 110-130 kr/frp

Lagerantal: 1

Bild: Landjäger

Namn: Landjäger

Beskrivning:

En klassisk smal lufttorkad och kallrökt korv från Tyskland och Schweiz. Mild smak med kummin och svartpeppar som viktigaste kryddor. Bra att ha med sig när man är på utflykt. Obs. innehåller malda senapsfrön.

Fryst: Nej

Kilopris:

Cirkapris: 45 kr/st

Lagerantal: 15

Bild: Leverpastej

Namn: Leverpastej

Beskrivning:

Bygger på tyskt recept och metod för Leberwurst. En exklusiv pastej med nyanserad smak.

Fryst: Nej

Kilopris:

Cirkapris: 70 kr/frp

Lagerantal: 52

Bild: Merguez på fläskkött

Namn: Merguez på fläskkött

Beskrivning:

Rå nordafrikansk korv med litet chilibett.

Fryst: Nej

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 110-140 kr/frp

Lagerantal: 41

Bild: Münchener Leberkäse

Namn: Münchener Leberkäse

Beskrivning:

Den sydtyska varianten av Fleischkäse, som inte innehåller vare sig lever eller ost. Bakad i form i ugnen. En sofistikerad emulsionskorv som kan ätas som den är eller stekas först.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 130-170 kr/frp

Lagerantal: 8

Bild: Nürnberger Rostbratwürstchen

Namn: Nürnberger Rostbratwürstchen

Beskrivning:

Klassisk tysk rå korv med medeltida anor. OBS. Innehåller mjölk.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 100-140 kr/frp

Lagerantal: 24

Bild: Salsiccia med rostat fänkålsfrö och vitt vin

Namn: Salsiccia med rostat fänkålsfrö och vitt vin

Beskrivning:

Grovmalen rå korv av italiensk typ smaksatt med rostade fänkålsfrön, svartpeppar och vitt (ekologiskt) vin.

Fryst: Nej

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 90-130 kr/frp

Lagerantal: 37

Bild: Ungersk färskkorv

Namn: Ungersk färskkorv

Beskrivning:

Gjord efter en kunds önskemål om att återskapa den korv som hennes serbiske far gjorde som “ungersk färskkorv”. Enligt en annan stamkund är den min mest grekiskt smakande korv. Mycket paprika, lite chili, lite vitlök och en del vitt vin.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 110-125 kr/frp

Lagerantal: 15

Bild: Krillekorv

Namn: Krillekorv

Beskrivning:

Finmald korv med balanserad smak av citronzest, paprika, koreanska chiliflingor, peppar och lök. Korven är tillagad men bör stekas eller grillas för smakens skull.

Fryst: Nej

Kilopris: 390 kr/kg

Cirkapris: 100-130 kr

Lagerantal: 43

Bild: Förbjuden korv (fd. falukorv)

Namn: Förbjuden korv (fd. falukorv)

Beskrivning:

Min f-korv utan nitrit, baserad på ett recept från 1940. Den godaste f-korven jag har ätit i varje fall.

Fryst: Ja

Kilopris: 390 kr/kg

Cirkapris: 70-110 kr/frp

Lagerantal: 6

Bild: Citron/kummin/mejram-korv

Namn: Citron/kummin/mejram-korv

Beskrivning:

Rå, grovmalen, mild bratwurst, med frisk smak av citron.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 100-140 kr/frp

Lagerantal: 3

Bild: Toulouse-korv, 2-pack

Namn: Toulouse-korv, 2-pack

Beskrivning:

Franskinspirerad grovmalen råkorv smaksatt med vitpeppar och muskot. Enkel men balanserad och delikat.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 100-130 kr/frp

Lagerantal: 35

Showing 1 - 15 of 15 items1

Lufttorkat

Image: Kallrökt lardo

Namn: Kallrökt lardo

Beskrivning:

Tunna skivor av saltat ryggspäck som mognat och kallrökts.

I lager: 3

Kilopris: 1080 kr/kg

Cirkapris: 40-70 kr/frp

Image: Lufttorkat ytterlår

Namn: Lufttorkat ytterlår

Beskrivning:

Skivor av lufttorkat ytterlår kryddat med bland annat enbär och rosmarin, inspirerat av sydtyskt/norditalienskt speck. Lufttorkat i minst 6 månader, oftast betydligt längre. Om skivorna har vita prickar så är det ett kvalitetstecken, eftersom det är kristaller av aminosyran tyrosin som utvecklas först efter ca ett års mognad.

I lager: 10

Kilopris: 168 kr/hg

Cirkapris: 60-90 kr/frp

Image: Lufttorkad karré

Namn: Lufttorkad karré

Beskrivning:

Skivor av lufttorkad karré kryddad som italienarna traditionellt kryddar sin coppa. Lufttorkat i 1 år ungefär.

I lager: 6

Kilopris: 168 kr/hg

Cirkapris: ca 60-100 kr/frp

Image: Lufttorkad kotlettrad

Namn: Lufttorkad kotlettrad

Beskrivning:

Skivor av lufttorkad kotlettrad kryddad med bland annat fänkålsfrö och rosmarin.

I lager: 5

Kilopris: 168 kr/hg

Cirkapris: ca 100 kr/frp

Showing 1 - 4 of 4 items1

Rimmat/rökt

Image: Bacon i bit

Namn: Bacon i bit

Beskrivning:

Torrsaltad, kallrökt sidfläsk av uppländsk utegris, i bit. Ofta ganska fett. Rökt över bokspån och hängmognat. Ska tillagas.

Fryst: Ja

Kilopris: 420 kr/kg

Cirkapris: 70-150 kr/frp

I lager: 17

Showing 1 - 1 of 1 items1

Övrigt

Bild: Fågelgodis "Fettgrevar"

Namn: Fågelgodis "Fettgrevar"

Beskrivning:

Fettgrevar i nät för fåglarna att snaska på.

Cirkapris: 45 kr/st

I lager: 3

Vikt:

Kilopris:

Fryst: Nej

Bild: Neutralt flott

Namn: Neutralt flott

Beskrivning:

Flott från skirat späck utan kryddning. Neutralt flott som kan användas till stekning, confitering, eller som pålägg till exempel. Kan blandas med kryddor för eget istersmör.

Cirkapris: 70 kr/st

I lager: 2

Vikt: ca 700 ml

Kilopris: 100 kr/kg

Fryst: Ja

Showing 1 - 2 of 2 items1

Styckdetaljer - framdel

Bild: Fryst luffarbiff

Namn: Fryst luffarbiff

Beskrivning:

Kallas också ‘flat iron steak’. Muskel från grisens bog att steka eller grilla och sedan skäras tvärs över fibrerna.

Fryst: Ja

Kilopris: 540 kr/kg

Cirkapris: 100-300 kr/frp

I lager: 22

Bild: Fryst grisöra

Namn: Fryst grisöra

Beskrivning:

Öra från uppländsk utegris. Till dig eller din bästa kompis.

Fryst: Ja

Kilopris:

Cirkapris: 15 kr/st

I lager: 6

Bild: Fryst bogstek

Namn: Fryst bogstek

Beskrivning:

Bogstek, kallas också picknickbog, av uppländsk utegris. Bra som stek, eller som grytbitar, men fungerar också bra i utbankade skivor till schnitzel.

Fryst: Ja

Kilopris: 264 kr/kg

Cirkapris: 180-300 kr/st

I lager: 13

Bild: Fryst fläsklägg

Namn: Fryst fläsklägg

Beskrivning:

Framlägg av uppländsk utegris. Rakt sågat, ej vinkellägg.

Fryst: Ja

Kilopris: 132 kr/kg

Cirkapris: 145-240 kr/frp

I lager: 4

Bild: Fryst grisens hemlighet

Namn: Fryst grisens hemlighet

Beskrivning:

Grisens hemlighet är en ganska tunn muskel som löper från bogen ut i kinden. Den är oftast mycket marmorerad och skärs tvärs över muskelfibrerna efter att ha stekts eller grillats. Det är inte en extremt mör muskel så den bör genomstekas så att fettet mjukar upp den. En populär styckningsdetalj i Spanien.

Fryst: Ja

Kilopris: 540 kr/kg

Cirkapris: 50-170 kr/st

I lager: 6

Bild: Fryst Latissimus dorsi

Namn: Fryst Latissimus dorsi

Beskrivning:

Platt, mör, marmorerad, solfjäderformad muskel från bogen.

Fryst: Ja

Kilopris: 540 kr/kg

Cirkapris: 200-380 kr/st

I lager: 8

Bild: Frysta grillben

Namn: Frysta grillben

Beskrivning:

Ett alternativ till revben om man vill ha något smaskigt att gnaga på. Grillbenen sitter mellan bröstbenet och revbenen på bogen. Storleken varierar ganska mycket. Stek långsamt i ugnen och ät med händerna.

Fryst: Ja

Kilopris: 100 kr/kg

Cirkapris: 40-130 kr/st

I lager: 8

Showing 1 - 7 of 7 items1

Styckdetaljer - mittdel

Bild: Fryst fläskfilé

Namn: Fryst fläskfilé

Beskrivning:

Filé från uppländsk utegris.

Fryst: Ja

Kilopris: 540 kr/kg

Cirkapris: 300-540 kr/st

I lager: 7

Bild: Fryst fläskflap

Namn: Fryst fläskflap

Beskrivning:

Det här är den styckdetalj som hos nöt kallas “flap steak” på engelska – en mycket smakrik, ganska mager, grovfibrig muskel som sitter i buken. Liksom flanksteken ska den stekas eller brynas ganska snabbt och sedan skäras upp tvärs över fibrerna.

Fryst: Ja

Kilopris: 480 kr/kg

Cirkapris: 70-200 kr/st

I lager: 2

Bild: Fryst fläsksida i bit

Namn: Fryst fläsksida i bit

Beskrivning:

Bit av sidfläsk från uppländsk utegris.

Fryst: Ja

Kilopris: 300 kr/kg

Cirkapris: 150-450 kr

I lager: 3

Bild: Fryst skivad urbenad kotlett

Namn: Fryst skivad urbenad kotlett

Beskrivning:

En skiva urbenad kotlett från uppländsk utegris.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 50-180 kr/frp

I lager: 12

Bild: Frysta kamben

Namn: Frysta kamben

Beskrivning:

Kamben från uppländsk utegris. Baby back ribs på amärikanska.

Fryst: Ja

Kilopris: 240 kr/kg

Cirkapris: 90-250 kr/st

I lager: 2

Bild: Frysta tunna revben

Namn: Frysta tunna revben

Beskrivning:

Tunna revben från grisens sida. Spare ribs på engelska.

Fryst: Ja

Kilopris: 180 kr/kg

Cirkapris: 84-240 kr/st

I lager: 13

Showing 1 - 6 of 6 items1

Styckdetaljer - bakdel