Dessa nitritfria julskinkor kommer från grisar som levt hos grisbonden Olle Linder utanför Knivsta. Skinkorna är sprutsaltade med en 13% saltlake till 20 % av deras vikt, såsom jag lärt mig är lagom för att de ska behålla sin saftighet vid tillagningen. Saltlaken har jag gjort precis som föregående år med mitt portugisiska oraffinerade atlantsalt, lite lagerblad, vitpeppar, enbär och kryddpeppar, och en gnutta socker. Skinkorna är alltså fria från nitrit och andra konserveringsmedel. Därpå har vi vakuumförpackat skinkorna och efter några veckor fryst in dem när de har tagit till sig laken. Priset är 400 kr/kg. Skinkorna är frysta vid leverans. Skinkorna är inte kokta, de är råa men rimmade. Du behöver inte vattna ur skinkan, den har rätt salthalt som det är. Bokningen är bindande och måste hämtas upp på den plats och det datum som anges i rubriken här ovan.
Välj ut en skinka du vill boka och klicka på knappen Lägg till i varukorgen. När du har lagt tillräckligt många skinkor i varukorgen så klickar du på Gå till varukorgen. Fyll i ALLA uppgifter som efterfrågas.
Finns det inga skinkor med pris och vikt nedan, så finns det inga skinkor att boka för tillfället.
Okokt skinkmuskel från uppländsk utegris sprutsaltad med saltlake milt kryddad med bland annat enbär, kryddpeppar och lagerblad.