Här beställer du varor för leverans till Uppsala, Upplands Väsby och Stockholm lördagen den 1 februari. Och för upphämtning i gårdsbutiken 31/1 – 2/2. Beställningar efter klockan 15:00 fredagen den 31/1 hanteras inte.

Varorna levereras till något av följande utlämningsplatser vid den tid som anges. Glöm inte att ange på vilken av följande platser som du kommer att hämta upp din påse!

Det går också bra att hämta din påse i gårdsbutiken enligt rubriken på denna sida. Ange då detta som utlämningsplats och skriv också vilken tid du kommer att hämta påsen ungefär.

Här är en länk till en karta med alla utlämningsplatser och deras utlämningstider, som du kan spara i mobilen.

Jag packar vanligtvis beställningarna dagen före leverans och först då räknar jag ihop totalsumman och skickar ett sms med summan och betalningsalternativ. Du kan få en uppfattning om vad det kommer att kosta genom att summera cirkapriserna. Du betalar med Swish eller kontant (räkna inte med att jag har växel) när du hämtar upp varorna, eller dagen innan om du fått ett mejl/sms med summan, till bankgiro eller med Swish.

Beställ genom att lägga till valfritt antal förpackningar av en vara i din varukorg. Vill du ha mer information om en vara så klickar du på dess text. Din varukorg hittar du genom att klicka på länken Gå till varukorgen eller genom att klicka på Varukorgen under menyn Beställningsformulär. Slutför din bokning genom att fylla i de uppgifter som krävs där, glöm inte att meddela på vilken utlämningsplats du hämtar din beställning, klicka sedan på “Boka!”. Om allt fungerar som det ska och du har fyllt i rätt e-postadress, så kommer du att få en beställningsbekräftelse. Kolla i din skräppostfolder först om du inte har fått någon bekräftelse. Om du får ytterligare bekräftelser på 0 beställda varor så beror det förmodligen på att din webbläsare är öppen och laddar om sidan. Jag ignorerar beställningar på 0 varor och packar din ursprungliga beställning.

(Glöm inte att ladda om sidan så att du får det senaste utbudet.)


Korv

Bild: Biała kiełbasa

Namn: Biała kiełbasa

Beskrivning:

Grovmalen korv efter polskt recept med vitlök, mejram och timjan som dominerande kryddor.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 115-135 kr/frp

Lagerantal: 2

Bild: Frankfurter

Namn: Frankfurter

Beskrivning:

Klassisk “varmkorv” enligt tyskt recept. Försiktigt kallrökt och ångad. Knäpp i skinnet. Mild delikat smak.

Fryst: Nej

Kilopris: 420 kr/kg

Cirkapris: 110-135 kr/frp

Lagerantal: 39

Bild: Citron/kummin/mejram-korv

Namn: Citron/kummin/mejram-korv

Beskrivning:

Rå, grovmalen, mild bratwurst, med frisk smak av citron.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 100-140 kr/frp

Lagerantal: 26

Bild: Krillekorv

Namn: Krillekorv

Beskrivning:

Finmald korv med balanserad smak av citronzest, paprika, koreanska chiliflingor, peppar och lök. Korven är tillagad men bör stekas eller grillas för smakens skull.

Fryst: Ja

Kilopris: 390 kr/kg

Cirkapris: 74-145 kr

Lagerantal: 4

Bild: Landjäger

Namn: Landjäger

Beskrivning:

En klassisk smal pressad, lufttorkad och kallrökt korv från Tyskland/Österrike/Schweiz. Mild smak med kummin och svartpeppar som viktigaste kryddor. Bra att ha med sig när man är på utflykt. Obs. innehåller malda senapsfrön.

Fryst: Nej

Kilopris:

Cirkapris: 45 kr/st

Lagerantal: 37

Bild: Pfefferbeisser

Namn: Pfefferbeisser

Beskrivning:

En klassisk smal lufttorkad och kallrökt korv från Tyskland och Österrike. Lufttorkad och kallrökt en natt, med mild smak av de tre pepparsorterna som ingår i kryddningen – svartpeppar, vitpeppar och grönpeppar – samt vitlök och ädelpaprikapulver.

Fryst: Nej

Kilopris:

Cirkapris: 45 kr/st

Lagerantal: 36

Bild: Rådmannens salami

Namn: Rådmannens salami

Beskrivning:

Rådmanskorven är en salami som är smaksatt med citronzest, röd kampotpeppar och dillfrö. Den är tillägnad alla jurister som arbetar för det goda och hjälper människor som råkar illa ut.

Fryst: Nej

Kilopris: 120 kr/hg

Cirkapris: 150-250 kr/frp

Lagerantal: 54

Bild: Merguez på fläskkött

Namn: Merguez på fläskkött

Beskrivning:

Rå nordafrikansk korv med litet chilibett.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 105-135 kr/frp

Lagerantal: 36

Bild: Salsiccia med rostat fänkålsfrö och vitt vin

Namn: Salsiccia med rostat fänkålsfrö och vitt vin

Beskrivning:

Grovmalen rå korv av italiensk typ smaksatt med rostade fänkålsfrön, svartpeppar och vitt (ekologiskt) vin.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 90-130 kr/frp

Lagerantal: 23

Bild: Nürnberger Rostbratwürstchen

Namn: Nürnberger Rostbratwürstchen

Beskrivning:

Klassisk tysk rå korv med medeltida anor. OBS. Innehåller mjölk.

Fryst: Nej

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 100-140 kr/frp

Lagerantal: 48

Bild: Toulouse-korv, 2-pack

Namn: Toulouse-korv, 2-pack

Beskrivning:

Franskinspirerad grovmalen råkorv smaksatt med vitpeppar och muskot. Enkel men balanserad och delikat.

Fryst: Nej

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 120-160 kr/frp

Lagerantal: 40

Bild: Isterband, normalrökta

Namn: Isterband, normalrökta

Beskrivning:

Syrade, lätt kallrökta, lätt torkade isterband.

Fryst: Nej

Kilopris: 420 kr/kg

Cirkapris: 70-110 kr

Lagerantal: 27

Showing 1 - 12 of 12 items1

Lufttorkat

Image: Lufttorkad karré

Namn: Lufttorkad karré

Beskrivning:

Skivor av lufttorkad karré kryddad som italienarna traditionellt kryddar sin coppa. Lufttorkat i 1 år ungefär.

I lager: 3

Kilopris: 168 kr/hg

Cirkapris: ca 60-900 kr/frp

Image: Lufttorkat ytterlår

Namn: Lufttorkat ytterlår

Beskrivning:

Skivor av lufttorkat ytterlår kryddat med bland annat enbär och rosmarin, inspirerat av sydtyskt/norditalienskt speck. Lufttorkat i minst 6 månader, oftast betydligt längre. Om skivorna har vita prickar så är det ett kvalitetstecken, eftersom det är kristaller av aminosyran tyrosin som utvecklas först efter ca ett års mognad.

I lager: 8

Kilopris: 168 kr/hg

Cirkapris: 50-80 kr/frp

Image: Lufttorkad kotlettrad

Namn: Lufttorkad kotlettrad

Beskrivning:

Skivor av lufttorkad kotlettrad kryddad med bland annat fänkålsfrö och rosmarin.

I lager: 8

Kilopris: 168 kr/hg

Cirkapris: 70-90 kr/frp

Showing 1 - 3 of 3 items1

Rimmat & rökt

Image: Bacon i bit

Namn: Bacon i bit

Beskrivning:

Torrsaltad, kallrökt sidfläsk av uppländsk utegris, i bit. Ofta ganska fett. Rökt över bokspån och hängmognat. Ska tillagas.

Fryst: Ja

Kilopris: 420 kr/kg

Cirkapris: 80-160 kr/frp

I lager: 33

Showing 1 - 1 of 1 items1

Övrigt

Bild: Görlinge-honung, Försommarhonung

Namn: Görlinge-honung, Försommarhonung

Beskrivning:

Försommarhonung från grannarna på Görlinge. En honung som är gul till färgen och som är extra smakrik och aromatisk. OBS dessa beställs på beställningsformuläret, men betalningen (80 kr/burk) swishas direkt till Josephine på 072 545 33 77.

Cirkapris: 80 kr/burk

I lager: 4

Vikt: ca 500 g

Kilopris:

Fryst: Nej

Bild: Görlinge-honung, Rapshonung

Namn: Görlinge-honung, Rapshonung

Beskrivning:

Rapshonung från grannarna på Görlinge. En honung som är mycket ljus, nästan vit, till färgen med mjuk och mild smak. OBS dessa beställs på beställningsformuläret, men betalningen (80 kr/burk) swishas direkt till Josephine på 072 545 33 77.

Cirkapris: 80 kr/burk

I lager: 7

Vikt: ca 500 g

Kilopris:

Fryst: Nej

Bild: Görlinge-honung, Blomhonung

Namn: Görlinge-honung, Blomhonung

Beskrivning:

Blomhonung från grannarna på Görlinge. En honung som har en mörkare färg med en stark och parfymerad smak. OBS dessa beställs på beställningsformuläret, men betalningen (80 kr/burk) swishas direkt till Josephine på 072 545 33 77.

Cirkapris: 80 kr/burk

I lager: 4

Vikt: ca 500 g

Kilopris:

Fryst: Nej

Bild: Görlinge-honung, Sensommarhonung

Namn: Görlinge-honung, Sensommarhonung

Beskrivning:

Sensommarhonung från grannarna på Görlinge. En honung som är ljusare gul till färgen, i smaken en blandning av raps och försommarhonung. OBS dessa beställs på beställningsformuläret, men betalningen (80 kr/burk) swishas direkt till Josephine på 072 545 33 77.

Cirkapris: 80 kr/burk

I lager: 7

Vikt: ca 500 g

Kilopris:

Fryst: Nej

Bild: Höstflott

Namn: Höstflott

Beskrivning:

Guldmedaljbelönat mathantverk inspirerat av tyskt Griebenschmalz. Flott från skirat späck smaksatt med svamp, lök, äpple och salt. Bred på bröd och njut. Glasburk med ca 190 ml.

Cirkapris: 90 kr/st

I lager: 5

Vikt: Ca 195 ml

Kilopris:

Fryst: Ja

Bild: Istersmör

Namn: Istersmör

Beskrivning:

Flott från skirat späck kryddat med rödlök, salt, kryddpeppar och svartpeppar. Används som pålägg på bröd, i stället för smör. Mycket uppländskt, men har säkert funnits i varianter över hela landet. Särskilt viktigt till jul. Glasburk med cirka 100 g.

Cirkapris: 65 kr/st

I lager: 4

Vikt:

Kilopris:

Fryst: Ja

Showing 1 - 6 of 6 items1

Styckdetaljer - framdel

Bild: Fryst bogstek

Namn: Fryst bogstek

Beskrivning:

Bogstek, kallas också picknickbog, av uppländsk utegris. Bra som stek, eller som grytbitar, men fungerar också bra i utbankade skivor till schnitzel.

Fryst: Ja

Kilopris: 264 kr/kg

Cirkapris: 180-300 kr/st

I lager: 7

Bild: Frysta grillben

Namn: Frysta grillben

Beskrivning:

Ett alternativ till revben om man vill ha något smaskigt att gnaga på. Grillbenen sitter mellan bröstbenet och revbenen på bogen. Storleken varierar ganska mycket. Stek långsamt i ugnen och ät med händerna.

Fryst: Ja

Kilopris: 100 kr/kg

Cirkapris: 40-130 kr/st

I lager: 7

Bild: Fryst Latissimus dorsi

Namn: Fryst Latissimus dorsi

Beskrivning:

Platt, mör, marmorerad, solfjäderformad muskel från bogen.

Fryst: Ja

Kilopris: 540 kr/kg

Cirkapris: 200-380 kr/st

I lager: 7

Bild: Fryst skivad karré

Namn: Fryst skivad karré

Beskrivning:

Urbenad skivad karré av uppländsk utegris. En skiva per förpackning. En bit av det ljuvliga ryggspäcket sitter kvar.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 70-170 kr/frp

I lager: 12

Bild: Färsk skivad karré

Namn: Färsk skivad karré

Beskrivning:

Urbenad skivad karré av uppländsk utegris. En skiva per förpackning. En bit av det ljuvliga ryggspäcket sitter kvar.

Fryst: Nej

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 70-150 kr/frp

I lager: 22

Bild: Fläsklägg

Namn: Fläsklägg

Beskrivning:

Framlägg av uppländsk utegris. Rakt sågat, ej vinkellägg.

Fryst: Nej

Kilopris: 132 kr/kg

Cirkapris: 145-240 kr/frp

I lager: 2

Bild: Karré i bit

Namn: Karré i bit

Beskrivning:

En bit urbenad karré av uppländsk utegris. Använd till pulled pork, som stek, eller till korvkött, till exempel.

Fryst: Nej

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: Cirka 280-750 kr/frp

I lager: 3

Bild: Grillben

Namn: Grillben

Beskrivning:

Ett alternativ till revben om man vill ha något smaskigt att gnaga på. Grillbenen sitter vid bröstbenet och revbenen på bogen. Stek långsamt i ugnen och ät med händerna.

Fryst: Nej

Kilopris: 180 kr/kg

Cirkapris: 70-150 kr/st

I lager: 2

Bild:

Namn: Grisens hemlighet

Beskrivning:

Grisens hemlighet är en ganska tunn muskel som löper från bogen ut i kinden. Den är oftast mycket marmorerad och skärs tvärs över muskelfibrerna efter att ha stekts eller grillats. Det är inte en extremt mör muskel. En populär styckningsdetalj i Spanien.

Fryst: Nej

Kilopris: 540 kr/kg

Cirkapris: 50-170 kr/st

I lager: 4

Bild: Latissimus dorsi

Namn: Latissimus dorsi

Beskrivning:

Platt, mör, marmorerad, solfjäderformad muskel från bogen.

Fryst: Nej

Kilopris: 540 kr/kg

Cirkapris: 200-380 kr/st

I lager: 4

Bild: Tjockare revben

Namn: Tjockare revben

Beskrivning:

Revben från bogen med ett extra lager kött på. Inte som tjocka revben, men tjockare än tunna revben.

Fryst: Nej

Kilopris: 192 kr/kg

Cirkapris: 200-336 kr/frp

I lager: 1

Showing 1 - 11 of 11 items1

Styckdetaljer - mittdel

Bild: Frysta tunna revben

Namn: Frysta tunna revben

Beskrivning:

Tunna revben från grisens sida. Spare ribs på engelska.

Fryst: Ja

Kilopris: 180 kr/kg

Cirkapris: 84-240 kr/st

I lager: 1

Bild: Fryst fläskfilé

Namn: Fryst fläskfilé

Beskrivning:

Filé från uppländsk utegris.

Fryst: Ja

Kilopris: 540 kr/kg

Cirkapris: 300-540 kr/st

I lager: 1

Bild: Fryst fläskflap

Namn: Fryst fläskflap

Beskrivning:

Det här är den styckdetalj som hos nöt kallas “flap steak” på engelska – en mycket smakrik, ganska mager, grovfibrig muskel som sitter i buken. Liksom flanksteken ska den stekas eller brynas ganska snabbt och sedan skäras upp tvärs över fibrerna.

Fryst: Ja

Kilopris: 480 kr/kg

Cirkapris: 70-200 kr/st

I lager: 2

Bild: Fryst skivad urbenad kotlett

Namn: Fryst skivad urbenad kotlett

Beskrivning:

En skiva urbenad kotlett från uppländsk utegris.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 50-180 kr/frp

I lager: 14

Bild: Fläskfilé

Namn: Fläskfilé

Beskrivning:

Filé från uppländsk utegris.

Fryst: Nej

Kilopris: 540 kr/kg

Cirkapris: 300-540 kr/st

I lager: 2

Bild: Fläskflap

Namn: Fläskflap

Beskrivning:

Det här är den styckdetalj som hos nöt kallas “flap steak” på engelska – en mycket smakrik, ganska mager, grovfibrig muskel som sitter i buken. Liksom flanksteken ska den stekas eller brynas ganska snabbt och sedan skäras upp tvärs över fibrerna. En av mina favoriter.

Fryst: Nej

Kilopris: 480 kr/kg

Cirkapris: 130-200 kr/st

I lager: 4

Bild: Fläsksida i bit

Namn: Fläsksida i bit

Beskrivning:

Bit av sidfläsk från uppländsk utegris. Svålen kvar.

Fryst: Nej

Kilopris: 300 kr/kg

Cirkapris: 200-450 kr

I lager: 4

Bild: Kamben

Namn: Kamben

Beskrivning:

Kamben från uppländsk utegris. Baby back ribs på amärikanska.

Fryst: Nej

Kilopris: 240 kr/kg

Cirkapris: 90-250 kr/st

I lager: 2

Bild: Skivad urbenad kotlett

Namn: Skivad urbenad kotlett

Beskrivning:

En skiva urbenad kotlett från uppländsk utegris.

Fryst: Nej

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 50-180 kr/frp

I lager: 10

Bild: Tunna revben

Namn: Tunna revben

Beskrivning:

Tunna revben från grisens sida. Spare ribs på engelska.

Fryst: Nej

Kilopris: 180 kr/kg

Cirkapris: 84-240 kr/st

I lager: 4

Showing 1 - 10 of 10 items1

Styckdetaljer - bakdel