Varorna levereras till något av följande utlämningsplatser vid den tid som anges. Glöm inte att ange på vilken av följande platser som du kommer att hämta upp din påse!
Det går också bra att hämta din påse i gårdsbutiken enligt rubriken på denna sida. Ange då detta som utlämningsplats och skriv också vilken tid du kommer att hämta påsen ungefär.
- 11:30-11:45 Uppsala bakom stationen på korttidsparkeringen.
- 12:25-12:35 OKQ8 Glädjens trafikplats.
- 13:10-13:20 Stockholm, Kungsholmen, Bergsgatan, så nära Scheelegatan det finns plats att parkera. Spana efter den vita skåpbilen.
- 13:45-13:55 Stockholm, Gärdet, Erik Dahlbergsgatan ungefär vid korsningen Strindbergsgatan. Håll utkik efter den vita skåpbilen med loggan.
- 14:20-14:35 Stockholm, Hornstull, Drakenbergsgatan. Ungefär mitt på.
- 14:50-15:00 Stockholm, Östra Södermalm, Södermannagatan 46 ungefär.
- 15:30-15:40 Tulpanvägen 4 i Herrängen, Stockholm.
- 16:00-16:10 Mälarhöjdens tunnelbana på Hägerstensvägen på parkeringen nedanför återvinningsstationen bakom Coop.
- 16:30-16:40 Brommaplan på lastplatsen vid infarten till parkeringen vid ICA.
Här är en länk till en karta med alla utlämningsplatser och deras utlämningstider, som du kan spara i mobilen.
Jag packar vanligtvis beställningarna dagen före leverans och först då räknar jag ihop totalsumman och skickar ett sms med summan och betalningsalternativ. Du kan få en uppfattning om vad det kommer att kosta genom att summera cirkapriserna. Du betalar med Swish eller kontant (räkna inte med att jag har växel) när du hämtar upp varorna, eller dagen innan om du fått ett mejl/sms med summan, till bankgiro eller med Swish.
Beställ genom att lägga till valfritt antal förpackningar av en vara i din varukorg. Vill du ha mer information om en vara så klickar du på dess text. Din varukorg hittar du genom att klicka på länken Gå till varukorgen eller genom att klicka på Varukorgen under menyn Beställningsformulär. Slutför din bokning genom att fylla i de uppgifter som krävs där, glöm inte att meddela på vilken utlämningsplats du hämtar din beställning, klicka sedan på “Boka!”. Om allt fungerar som det ska och du har fyllt i rätt e-postadress, så kommer du att få en beställningsbekräftelse. Kolla i din skräppostfolder först om du inte har fått någon bekräftelse. Om du får ytterligare bekräftelser på 0 beställda varor så beror det förmodligen på att din webbläsare är öppen och laddar om sidan. Jag ignorerar beställningar på 0 varor och packar din ursprungliga beställning.
(Glöm inte att ladda om sidan så att du får det senaste utbudet.)
Korv
Namn: Biała kiełbasa
Beskrivning:
Grovmalen korv efter polskt recept med vitlök, mejram och timjan som dominerande kryddor.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 115-135 kr/frp
Lagerantal: 16
Namn: Krillekorv
Beskrivning:
Finmald korv med balanserad smak av citronzest, paprika, koreanska chiliflingor, peppar och lök. Korven är tillagad men bör stekas eller grillas för smakens skull.
Fryst: Ja
Kilopris: 390 kr/kg
Cirkapris: 74-145 kr
Lagerantal: 22
Namn: Mystisk korv
Beskrivning:
En hybrid av frankfurter, förbjuden korv och krillekorv. Korven är tillagad men bör stekas eller grillas för smakens skull.
Fryst: Ja
Kilopris: 390 kr/kg
Cirkapris: 100-130 kr
Lagerantal: 11
Namn: Pfefferbeisser
Beskrivning:
En klassisk smal lufttorkad och kallrökt korv från Tyskland och Österrike. Lufttorkad och kallrökt en natt, med mild smak av de tre pepparsorterna som ingår i kryddningen – svartpeppar, vitpeppar och grönpeppar – samt vitlök och ädelpaprikapulver.
Fryst: Nej
Cirkapris: 45 kr/st
Lagerantal: 45
Namn: Thüringer Rostbratwurst
Beskrivning:
Rå klassisk mild bratwurst med smak av kummin och mejram.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 135-160 kr/frp
Lagerantal: 14
Namn: Toulouse-korv, 2-pack
Beskrivning:
Franskinspirerad grovmalen råkorv smaksatt med vitpeppar och muskot. Enkel men balanserad och delikat.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 120-160 kr/frp
Lagerantal: 6
Namn: Timjan/rödvin/vitlökskorv
Beskrivning:
Den här korven doftar som en boeuf bourguignon när man steker eller grillar den.
Fryst: Nej
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 110-135 kr/frp
Lagerantal: 34
Namn: Merguez på fläskkött
Beskrivning:
Rå nordafrikansk korv med litet chilibett.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 105-135 kr/frp
Lagerantal: 5
Namn: Apelsinkorv
Beskrivning:
Rå, grovmalen, mild bratwurst, med frisk smak av apelsin. Den här gör jag till jul varje år och den är oerhört uppskattad av hälften av kunderna.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 115-145 kr/frp
Lagerantal: 4
Namn: Isterband, normalrökta
Beskrivning:
Syrade, lätt kallrökta, lätt torkade isterband.
Fryst: Nej
Kilopris: 420 kr/kg
Cirkapris: 70-110 kr
Lagerantal: 35
Namn: Frankfurter
Beskrivning:
Klassisk “varmkorv” enligt tyskt recept. Försiktigt kallrökt och ångad. Knäpp i skinnet. Mild delikat smak.
Fryst: Ja
Kilopris: 420 kr/kg
Cirkapris: 110-135 kr/frp
Lagerantal: 5
Namn: Förbjuden korv
Beskrivning:
Min f-korv utan nitrit, baserad på ett recept från 1940. Den godaste f-korven jag har ätit i varje fall.
Fryst: Ja
Kilopris: 390 kr/kg
Cirkapris: 60-140 kr/frp
Lagerantal: 7
Namn: Prinskorv
Beskrivning:
Min tolkning av två prinskorvsrecept från Carl Frisks Handbok för charkuterister från1940. Försiktigt kallrökt och ångad. OBS. innehåller grädde.
Fryst: Nej
Kilopris: 420 kr/kg
Cirkapris: 110-130 kr/frp
Lagerantal: 15
Namn: Leverpastej
Beskrivning:
Bygger på tyskt recept och metod för Leberwurst. En exklusiv pastej med nyanserad smak.
Fryst: Nej
Cirkapris: 70 kr/frp
Lagerantal: 29
Lufttorkat
Namn: Lufttorkad karré
Beskrivning:
Skivor av lufttorkad karré kryddad som italienarna traditionellt kryddar sin coppa. Lufttorkat i 1 år ungefär.
I lager: 21
Kilopris: 168 kr/hg
Cirkapris: ca 60-900 kr/frp
Namn: Lufttorkad kotlettrad
Beskrivning:
Skivor av lufttorkad kotlettrad kryddad med bland annat fänkålsfrö och rosmarin.
I lager: 6
Kilopris: 168 kr/hg
Cirkapris: 70-90 kr/frp
Namn: Lufttorkat ytterlår
Beskrivning:
Skivor av lufttorkat ytterlår kryddat med bland annat enbär och rosmarin, inspirerat av sydtyskt/norditalienskt speck. Lufttorkat i minst 6 månader, oftast betydligt längre. Om skivorna har vita prickar så är det ett kvalitetstecken, eftersom det är kristaller av aminosyran tyrosin som utvecklas först efter ca ett års mognad.
I lager: 12
Kilopris: 168 kr/hg
Cirkapris: 50-80 kr/frp
Julskinkor
Rimmat & rökt
Namn: Bacon i bit
Beskrivning:
Torrsaltad, kallrökt sidfläsk av uppländsk utegris, i bit. Ofta ganska fett. Rökt över bokspån och hängmognat. Ska tillagas.
Fryst: Nej
Kilopris: 420 kr/kg
Cirkapris: 80-160 kr/frp
I lager: 46
Övrigt
Namn: Fågelgodis "Fettgrevar"
Beskrivning:
Fettgrevar i nät för fåglarna att snaska på.
Cirkapris: 45 kr/st
I lager: 4
Fryst: Nej
Namn: Istersmör
Beskrivning:
Flott från skirat späck kryddat med rödlök, salt, kryddpeppar och svartpeppar. Används som pålägg på bröd, i stället för smör. Mycket uppländskt, men har säkert funnits i varianter över hela landet. Särskilt viktigt till jul. Glasburk med cirka 100 g.
Cirkapris: 65 kr/st
I lager: 15
Fryst: Nej
Namn: Senap 1777
Beskrivning:
Min farmors farfars farfar Linné-lärljungen Pehr Holmberger Hade idéer om hur man skulle kunna imitera dijonsenap. Här är min senap efter hans anvisning från 14 januari 1777. Den är grovmalen, ganska stark och lite “torr” i strukturen.
Cirkapris: 80 kr/burk
I lager: 3
Vikt: ca 190 ml
Fryst: Nej
Namn: Dopp i grytan
Beskrivning:
Koncentrerat spad från skinkkoket. Späd till lagom sälta. Cirka 700 ml.
Cirkapris: 30 kr/frp
I lager: 4
Fryst: Nej
Namn: Görlinge-honung, Försommarhonung
Beskrivning:
Försommarhonung från grannarna på Görlinge. En honung som är gul till färgen och som är extra smakrik och aromatisk. OBS dessa beställs på beställningsformuläret, men betalningen (80 kr/burk) swishas direkt till Josephine på 072 545 33 77.
Cirkapris: 80 kr/burk
I lager: 5
Vikt: ca 500 g
Fryst: Nej
Namn: Görlinge-honung, Rapshonung
Beskrivning:
Rapshonung från grannarna på Görlinge. En honung som är mycket ljus, nästan vit, till färgen med mjuk och mild smak. OBS dessa beställs på beställningsformuläret, men betalningen (80 kr/burk) swishas direkt till Josephine på 072 545 33 77.
Cirkapris: 80 kr/burk
I lager: 8
Vikt: ca 500 g
Fryst: Nej
Namn: Görlinge-honung, Blomhonung
Beskrivning:
Blomhonung från grannarna på Görlinge. En honung som har en mörkare färg med en stark och parfymerad smak. OBS dessa beställs på beställningsformuläret, men betalningen (80 kr/burk) swishas direkt till Josephine på 072 545 33 77.
Cirkapris: 80 kr/burk
I lager: 5
Vikt: ca 500 g
Fryst: Nej
Namn: Görlinge-honung, Sensommarhonung
Beskrivning:
Sensommarhonung från grannarna på Görlinge. En honung som är ljusare gul till färgen, i smaken en blandning av raps och försommarhonung. OBS dessa beställs på beställningsformuläret, men betalningen (80 kr/burk) swishas direkt till Josephine på 072 545 33 77.
Cirkapris: 80 kr/burk
I lager: 8
Vikt: ca 500 g
Fryst: Nej
Styckdetaljer - framdel
Namn: Fläsklägg
Beskrivning:
Framlägg av uppländsk utegris. Rakt sågat, ej vinkellägg.
Fryst: Nej
Kilopris: 132 kr/kg
Cirkapris: 145-240 kr/frp
I lager: 1
Namn: Fryst bogstek
Beskrivning:
Bogstek, kallas också picknickbog, av uppländsk utegris. Bra som stek, eller som grytbitar, men fungerar också bra i utbankade skivor till schnitzel.
Fryst: Ja
Kilopris: 264 kr/kg
Cirkapris: 180-300 kr/st
I lager: 7
Namn: Fryst fläsklägg
Beskrivning:
Framlägg av uppländsk utegris. Rakt sågat, ej vinkellägg.
Fryst: Ja
Kilopris: 132 kr/kg
Cirkapris: 145-240 kr/frp
I lager: 1
Namn: Fryst Latissimus dorsi
Beskrivning:
Platt, mör, marmorerad, solfjäderformad muskel från bogen.
Fryst: Ja
Kilopris: 540 kr/kg
Cirkapris: 200-380 kr/st
I lager: 6
Namn: Fryst skivad karré
Beskrivning:
Urbenad skivad karré av uppländsk utegris. En skiva per förpackning. En bit av det ljuvliga ryggspäcket sitter kvar.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 70-170 kr/frp
I lager: 8
Namn: Frysta grillben
Beskrivning:
Ett alternativ till revben om man vill ha något smaskigt att gnaga på. Grillbenen sitter mellan bröstbenet och revbenen på bogen. Storleken varierar ganska mycket. Stek långsamt i ugnen och ät med händerna.
Fryst: Ja
Kilopris: 100 kr/kg
Cirkapris: 40-130 kr/st
I lager: 7
Namn: Grillben
Beskrivning:
Ett alternativ till revben om man vill ha något smaskigt att gnaga på. Grillbenen sitter vid bröstbenet och revbenen på bogen. Stek långsamt i ugnen och ät med händerna.
Fryst: Nej
Kilopris: 180 kr/kg
Cirkapris: 70-150 kr/st
I lager: 2
Namn: Karré i bit
Beskrivning:
En bit urbenad karré av uppländsk utegris. Använd till pulled pork, som stek, eller till korvkött, till exempel.
Fryst: Nej
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: Cirka 280-750 kr/frp
I lager: 1
Namn: Latissimus dorsi
Beskrivning:
Platt, mör, marmorerad, solfjäderformad muskel från bogen.
Fryst: Nej
Kilopris: 540 kr/kg
Cirkapris: 200-380 kr/st
I lager: 4
Namn: Tjockare revben
Beskrivning:
Revben från bogen med ett extra lager kött på. Inte som tjocka revben, men tjockare än tunna revben.
Fryst: Nej
Kilopris: 192 kr/kg
Cirkapris: 200-336 kr/frp
I lager: 2
Namn: Färsk skivad karré
Beskrivning:
Urbenad skivad karré av uppländsk utegris. En skiva per förpackning. En bit av det ljuvliga ryggspäcket sitter kvar.
Fryst: Nej
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 70-150 kr/frp
I lager: 8
Styckdetaljer - mittdel
Namn: Fläskfilé
Beskrivning:
Filé från uppländsk utegris.
Fryst: Nej
Kilopris: 540 kr/kg
Cirkapris: 300-540 kr/st
I lager: 4
Namn: Fläskflap
Beskrivning:
Det här är den styckdetalj som hos nöt kallas “flap steak” på engelska – en mycket smakrik, ganska mager, grovfibrig muskel som sitter i buken. Liksom flanksteken ska den stekas eller brynas ganska snabbt och sedan skäras upp tvärs över fibrerna. En av mina favoriter.
Fryst: Nej
Kilopris: 480 kr/kg
Cirkapris: 130-200 kr/st
I lager: 2
Namn: Fryst fläskfilé
Beskrivning:
Filé från uppländsk utegris.
Fryst: Ja
Kilopris: 540 kr/kg
Cirkapris: 300-540 kr/st
I lager: 3
Namn: Fryst skivad urbenad kotlett
Beskrivning:
En skiva urbenad kotlett från uppländsk utegris.
Fryst: Ja
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 50-180 kr/frp
I lager: 12
Namn: Frysta tunna revben
Beskrivning:
Tunna revben från grisens sida. Spare ribs på engelska.
Fryst: Ja
Kilopris: 180 kr/kg
Cirkapris: 84-240 kr/st
I lager: 3
Namn: Skivad urbenad kotlett
Beskrivning:
En skiva urbenad kotlett från uppländsk utegris.
Fryst: Nej
Kilopris: 360 kr/kg
Cirkapris: 50-180 kr/frp
I lager: 12
Namn: Tunna revben
Beskrivning:
Tunna revben från grisens sida. Spare ribs på engelska.
Fryst: Nej
Kilopris: 180 kr/kg
Cirkapris: 84-240 kr/st
I lager: 1
Styckdetaljer - bakdel
Namn:
Frysta skinkmedaljonger
Beskrivning:
Tournedos-liknande skivor av rullen. Mört och gott att steka snabbt i pannan. 2 skivor/frp.
Fryst
Ja
Kilopris:
360 kr/kg
Cirkapris:
60-80 kr/frp
I lager:
15
Namn:
Ostronet
Beskrivning:
Liten köttslamsa som sitter på höftbenet. Min favorit.
Fryst
Nej
Kilopris:
540 kr/kg
Cirkapris:
30-70 kr/st
I lager:
3
Namn:
Schnitzelskiva av innanlår
Beskrivning:
En skiva innanlår från uppländsk utegris, att göra schnitzel eller liknande av.
Fryst
Nej
Kilopris:
360 kr/kg
Cirkapris:
80-130
I lager:
6
Namn:
Skinkmedaljonger
Beskrivning:
Tournedos-liknande skivor av rullen. Mört och gott att steka snabbt i pannan. 2 skivor/frp.
Fryst
Nej
Kilopris:
360 kr/kg
Cirkapris:
60-80 kr/frp
I lager:
7