Pastej, Storm, C/K/M och salsiccia

https://campaign-image.com/zohocampaigns/133052000002457092_zc_v53_artboard_1.png

Den här veckan har Julia och Stefan skött hela produktionen själva, jag skrev bara recepten och förberedde lite. Jag hade helt enkelt så mycket kvar att röja inför fotograferingen så jag var tvungen att släppa kontrollen över produktionen och lämna över ansvaret. Det gjorde jag rätt i. I förrgår gjorde de isterband, gårdens salami och leverpastej. Igår gjorde de Stormkorv, citron/kummin/mejram-korv och fänkålssalsiccia. Igår kväll smakade jag leverpastejen och den var väldigt oerhört lyckad och god. Jag tar med mig 85 stycken till Bondens marknad på Katarina Bangata där vi står i morgon lördag mellan 10 och 15. Jag tar också med av Stormkorven, c/k/m och salsiccian; isterbanden och salamin behöver mer tid för att bli klara. 

Ett begränsat utbud styckdetaljer följer också med, och lagom mycket skivat lufttorkat. Det tre år gamla lufttorkade ytterlåret som vi hade med förra lördagen har Julia skurit upp mer av. Det har en väldigt kraftig smak, så jag tycker att det är passande att jämföra det med en riktigt mogen grönmögelost, i förhållande till den lufttorkade karrén som mer är som en mild brieost i jämförelse.

Julia och praktikanten jobbar som sagt mycket bra ihop, vad jag kan bedöma, och lite på skämt sa jag till dem i morse att de kanske kunde hyra in sig i charkuteriet, om nästa ägare inte har användning för det, och fortsätta produktionen. De avfärdade inte direkt förslaget, och ju mer jag tänker på det så vore det förstås en riktigt bra lösning för oss alla.

https://stratus.campaign-image.eu/images/129354000004264004_zc_v1_1729265807593_20241017_163836.jpg

Ja, nu är äntligen fotograferingen över! Jag fick flytta tidpunkten lite fram och tillbaka för solen kunde inte bestämma sig för vilken dag som den skulle visa sin bästa sidan. Men igår steg jag upp klockan 3 och slutröjde fram till klockan 14:30 då fotografen kom. Hon gav ett mycket gott intryck och verkade väldigt duktig och vi gick runt i tre timmar för att få alla vinklar rätt både inomhus och utomhus, i det strålande höstvädret.

Själv har jag kommit att tycka att mitt hem är riktigt trevligt och fint efter en månads röjning och städning och fönsterputs. Visst, ytskikten är lite slitna, men det är ljust och det finns rymd och fina detaljer. Och läget är verkligen underbart med en långsträckt utsikt och ljusets vandring från ena sidan till den andra.

På måndag är det telefonmöte med mäklarna som ska förhöra mig och sedan sätta ihop en objektsbeskrivning, och i bästa fall kan en annons komma ut i slutet av veckan. Det blir väldigt spännande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *