Beställningsformulär

Här beställer du varor för leverans tordagen den 23 juni.

Varorna levereras till något av följande utlämningsplatser vid den tid som anges. Glöm inte att ange på vilken av följande platser som du kommer att hämta upp din påse!

Det går också bra att hämta din påse i gårdsbutiken. Ange då detta som utlämningsplats och skriv också när du kommer att hämta påsen ungefär (tidigast fredag efter 16, senast påföljande måndag innan 20, men varor från Ängsholmen och Pekoe kan hämtas först på lördag efter 18).

Jag packar vanligtvis beställningarna dagen före leverans och först då räknar jag ihop totalsumman och skickar ett sms med summan och betalningsalternativ. Du kan få en uppfattning om vad det kommer att kosta genom att summera cirkapriserna. Du betalar med Swish eller kontant (räkna inte med att jag har växel) när du hämtar upp varorna, eller dagen innan om du fått ett mejl/sms med summan, till bankgiro eller med Swish.

Beställ genom att lägga till valfritt antal förpackningar av en vara i din varukorg. Vill du ha mer information om en vara så klickar du på dess text. Din varukorg hittar du genom att klicka på länken Gå till varukorgen eller genom att klicka på Varukorgen under menyn Beställningsformulär. Slutför din bokning genom att fylla i de uppgifter som krävs där, glöm inte att meddela på vilken utlämningsplats du hämtar din beställning, klicka sedan på “Boka!”. Om allt fungerar som det ska och du har fyllt i rätt e-postadress, så kommer du att få en beställningsbekräftelse. Kolla i din skräppostfolder först om du inte har fått någon bekräftelse. Om du får ytterligare bekräftelser på 0 beställda varor så beror det förmodligen på att din webläsare är öppen och laddar om sidan. Jag ignorerar beställningar på 0 varor och packar din ursprungliga beställning.

Denna gång kan du även få utkört ekologiskt te från Pekoe, som har sin teimportsfirma inte långt härifrån.

Så här gör du för att beställa från Pekoe:

  • Gå in på pekoe.se och välj de teer du vill ha, och lägg i varukorgen
  • I kassan, välj “Avhämtning” som leveransalternativ
  • Skriv “Franzéns” i meddelanderutan (“ORDERNOTERINGAR”), och på vilken utlämningsplats du vill hämta din beställning
  • Lägg beställningen och betala.


Produkter som finns att beställa till den 23 juni:


Korv

Bild: Fläskkorv

Namn: Fläskkorv

Beskrivning:

Rå traditionell fläskkorv med tydlig smak av nejlika och kryddpeppar, baserad på ett recept från 1940. Observera att korven innehåller mjölk!

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 55-75 kr/frp

Lagerantal: 46

Bild: Toulouse-korv, 3-pack

Namn: Toulouse-korv, 3-pack

Beskrivning:

Franskinspirerad grovmalen råkorv smaksatt med vitpeppar och muskot. Enkel men balanserad och delikat.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 140-160 kr/frp

Lagerantal: 14

Bild: Salsiccia med chili och vitlök

Namn: Salsiccia med chili och vitlök

Beskrivning:

Rå korv av italiensk typ smaksatt med chili och vitlök, och lite andra kryddor. Inte superstark.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 100-130 kr

Lagerantal: 3

Bild: Falukorv

Namn: Falukorv

Beskrivning:

Min falukorv utan nitrit, baserad på ett recept från 1940.

Fryst: Ja

Kilopris: 390 kr/kg

Cirkapris: ca 80 ELLER 130 kr/frp

Lagerantal: 1

Bild: Landjäger

Namn: Landjäger

Beskrivning:

En klassisk smal lufttorkad och kallrökt korv från Tyskland och Schweiz. Mild smak med kummin och svartpeppar som viktigaste kryddor. Bra att ha med sig när man är på utflykt. Obs. innehåller malda senapsfrön.

Fryst: Nej

Kilopris:

Cirkapris: 45 kr/st

Lagerantal: 16

Bild: Pfefferbeisser

Namn: Pfefferbeisser

Beskrivning:

  1. En klassisk smal lufttorkad och kallrökt korv från Tyskland och Österrike. Lufttorkad och kallrökt en natt, med mild smak av de tre pepparsorterna som ingår i kryddningen – svartpeppar, vitpeppar och grönpeppar – samt vitlök och ädelpaprikapulver.

Fryst: Nej

Kilopris:

Cirkapris: 45 kr/st

Lagerantal: 69

Bild: Fryst prinskorv

Namn: Fryst prinskorv

Beskrivning:

Min tolkning av två prinskorvsrecept från Carl Frisks Handbok för charkuterister från1940. Försiktigt kallrökt och ångad. OBS. innehåller grädde.

Fryst: Ja

Kilopris: 420 kr/kg

Cirkapris: 110-130 kr/frp

Lagerantal: 32

Bild: Stormkorv

Namn: Stormkorv

Beskrivning:

En mellangrovt mald korv smaksatt med sichuanpeppar med sin blommiga, tungkittlande smak, och en dos svartpeppar. Stoppad i svinfjälster 30/32.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 100-130 kr/frp

Lagerantal: 30

Bild: Frankfurter

Namn: Frankfurter

Beskrivning:

Klassisk “varmkorv” enligt tyskt recept. Försiktigt kallrökt och ångad. Knäpp i skinnet. Mild smak.

Fryst: Ja

Kilopris: 420 kr/kg

Cirkapris: 110-135 kr/frp

Lagerantal: 17

Bild: Nürnberger Rostbratwürstchen

Namn: Nürnberger Rostbratwürstchen

Beskrivning:

Klassisk tysk rå korv med medeltida anor. OBS. Innehåller mjölk.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 100-140 kr/frp

Lagerantal: 45

Bild: Salsiccia med rostat fänkålsfrö och vitt vin

Namn: Salsiccia med rostat fänkålsfrö och vitt vin

Beskrivning:

Grovmalen rå korv av italiensk typ smaksatt med rostade fänkålsfrön, svartpeppar och vitt (ekologiskt) vin.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 90-130 kr/frp

Lagerantal: 23

Bild: Citron/kummin/mejram-korv

Namn: Citron/kummin/mejram-korv

Beskrivning:

Rå, grovmalen, mild bratwurst, med frisk smak av citron.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 100-140 kr/frp

Lagerantal: 13

Bild: Merguez på fläskkött

Namn: Merguez på fläskkött

Beskrivning:

Rå nordafrikansk korv med bra chilibett.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 110-130 kr/frp

Lagerantal: 12

Bild: Münchener Leberkäse

Namn: Münchener Leberkäse

Beskrivning:

Den sydtyska varianten av Fleischkäse, som inte innehåller vare sig lever eller ost. Bakad i form i ugnen. En sofistikerad emulsionskorv som kan ätas som den är eller stekas först.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 100-130 kr/frp

Lagerantal: 16

Bild: Thüringer Rostbratwurst

Namn: Thüringer Rostbratwurst

Beskrivning:

Rå klassisk mild bratwurst med smak av kummin och mejram.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 90-115 kr/frp

Lagerantal: 8

Bild: Timjan/rödvin/vitlökskorv

Namn: Timjan/rödvin/vitlökskorv

Beskrivning:

Den här korven doftar som en boeuf bourguignon när man steker eller grillar den.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 110-135 kr/frp

Lagerantal: 24

Bild: Svampkorv

Namn: Svampkorv

Beskrivning:

En mild, köttig korv med trattkantareller och svartpeppar.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 100-130 kr

Lagerantal: 2

Bild: Boudin blanc libsticka/gräslök/grönpeppar

Namn: Boudin blanc libsticka/gräslök/grönpeppar

Beskrivning:

Finmald ångad mild korv smaksatt med libsticka, gräslök och grönpeppar.

Fryst: Nej

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 100-130 kr/frp

Lagerantal: 29

Bild: Gårdens salami

Namn: Gårdens salami

Beskrivning:

En bit salami som är ganska smal och inte särskilt hårdtorkad. Smaksatt med fänkålsfrö och svartpeppar.

Fryst: Nej

Kilopris: 1250 kr/kg

Cirkapris: 100-125 kr/st

Lagerantal: 6

Bild: Leverpastej

Namn: Leverpastej

Beskrivning:

Bygger på tyskt recept och metod för Leberwurst. En exklusiv pastej med nyanserad smak.

Fryst: Nej

Kilopris:

Cirkapris: 70 kr/frp

Lagerantal: 13

Bild: Boudin blanc skinka/persilja/peppar

Namn: Boudin blanc skinka/persilja/peppar

Beskrivning:

Finmald OCH grovmald ångad mild korv smaksatt med bitar av kokt skinka, persilja och svart- och vitpeppar.

Fryst: Nej

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 100-130 kr/frp

Lagerantal: 39

Showing 1 - 21 of 21 items1

Styckdetaljer - framdel

Bild: Fryst luffarbiff

Namn: Fryst luffarbiff

Beskrivning:

Kallas också ‘flat iron steak’. Muskel från grisens bog att steka eller grilla och sedan skäras tvärs över fibrerna.

Fryst: Ja

Kilopris: 540 kr/kg

Cirkapris: 100-300 kr/frp

I lager: 9

Bild: Fryst Latissimus dorsi

Namn: Fryst Latissimus dorsi

Beskrivning:

Platt, mör, marmorerad, solfjäderformad muskel från bogen.

Fryst: Ja

Kilopris: 540 kr/kg

Cirkapris: 200-380 kr/st

I lager: 9

Bild: Frysta grillben

Namn: Frysta grillben

Beskrivning:

Ett alternativ till revben om man vill ha något smaskigt att gnaga på. Grillbenen sitter mellan bröstbenet och revbenen på bogen. Storleken varierar ganska mycket. Stek långsamt i ugnen och ät med händerna.

Fryst: Ja

Kilopris: 180 kr/kg

Cirkapris: 50-150 kr/st

I lager: 1

Bild: Fryst bogstek

Namn: Fryst bogstek

Beskrivning:

Bogstek, kallas också picknickbog, av uppländsk utegris. Bra som stek, eller som grytbitar, men fungerar också bra i utbankade skivor till schnitzel.

Fryst: Ja

Kilopris: 264 kr/kg

Cirkapris: 180-300 kr/st

I lager: 3

Bild: Fryst grisens hemlighet

Namn: Fryst grisens hemlighet

Beskrivning:

Grisens hemlighet är en ganska tunn muskel som löper från bogen ut i kinden. Den är oftast mycket marmorerad och skärs tvärs över muskelfibrerna efter att ha stekts eller grillats. Det är inte en extremt mör muskel så den bör genomstekas så att fettet mjukar upp den. En populär styckningsdetalj i Spanien.

Fryst: Ja

Kilopris: 540 kr/kg

Cirkapris: 50-170 kr/st

I lager: 5

Bild: Fryst grisöra

Namn: Fryst grisöra

Beskrivning:

Öra från uppländsk utegris. Till dig eller din bästa kompis.

Fryst: Ja

Kilopris:

Cirkapris: 15 kr/st

I lager: 10

Bild: Fryst karré i bit

Namn: Fryst karré i bit

Beskrivning:

En bit urbenad karré av uppländsk utegris.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 360-720 kr/st

I lager: 5

Bild: Fryst skivad karré

Namn: Fryst skivad karré

Beskrivning:

Urbenad skivad karré av uppländsk utegris. En skiva per förpackning. En bit av det ljuvliga ryggspäcket sitter kvar.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 70-170 kr/frp

I lager: 15

Bild: Fryst fläsklägg

Namn: Fryst fläsklägg

Beskrivning:

Framlägg av uppländsk utegris. Rakt sågat, ej vinkellägg.

Fryst: Ja

Kilopris: 132 kr/kg

Cirkapris: 145-240 kr/frp

I lager: 16

Bild: Bogstek

Namn: Bogstek

Beskrivning:

Bogstek, kallas också picknickbog, av uppländsk utegris. Bra som stek, eller som grytbitar, men fungerar också utmärkt i utbankade skivor till schnitzel.

Fryst: Nej

Kilopris: 264 kr/kg

Cirkapris: 180-465 kr/frp

I lager: 2

Bild: Färsk skivad karré

Namn: Färsk skivad karré

Beskrivning:

Urbenad skivad karré av uppländsk utegris. En skiva per förpackning. En bit av det ljuvliga ryggspäcket sitter kvar.

Fryst: Nej

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 72-170 kr/frp

I lager: 2

Bild: Fläsklägg

Namn: Fläsklägg

Beskrivning:

Framlägg av uppländsk utegris. Rakt sågat, ej vinkellägg.

Fryst: Nej

Kilopris: 132 kr/kg

Cirkapris: 145-240 kr/frp

I lager: 1

Bild: Grisens hemlighet

Namn: Grisens hemlighet

Beskrivning:

Grisens hemlighet är en ganska tunn muskel som löper från bogen ut i kinden. Den är oftast mycket marmorerad och skärs tvärs över muskelfibrerna efter att ha stekts eller grillats. Det är inte en extremt mör muskel. En populär styckningsdetalj i Spanien.

Fryst: Nej

Kilopris: 540 kr/kg

Cirkapris: 50-170 kr/st

I lager: 2

Bild: Latissimus dorsi

Namn: Latissimus dorsi

Beskrivning:

Platt, mör, marmorerad, solfjäderformad muskel från bogen.

Fryst: Nej

Kilopris: 540 kr/kg

Cirkapris: 200-380 kr/st

I lager: 1

Bild: Luffarbiff

Namn: Luffarbiff

Beskrivning:

Kallas också ‘flat iron steak’. Muskel från grisens bog att steka eller grilla och sedan skäras tvärs över fibrerna.

Fryst: Nej

Kilopris: 540 kr/kg

Cirkapris: 100-270 kr/frp

I lager: 2

Showing 1 - 15 of 15 items1

Styckdetaljer - mittdel

Bild: Frysta broskben

Namn: Frysta broskben

Beskrivning:

Broskbenen sitter i anslutning till revbenen på fläsksidan. Stek långsamt i ugnen och gnag på.

Fryst: Ja

Kilopris: 180 kr/kg

Cirkapris: 40-66 kr/st

I lager: 19

Bild: Fryst fläskflap

Namn: Fryst fläskflap

Beskrivning:

Det här är den styckdetalj som hos nöt kallas “flap steak” på engelska – en mycket smakrik, ganska mager, grovfibrig muskel som sitter i buken. Liksom flanksteken ska den stekas eller brynas ganska snabbt och sedan skäras upp tvärs över fibrerna.

Fryst: Ja

Kilopris: 480 kr/kg

Cirkapris: 70-200 kr/st

I lager: 11

Bild: Fryst kotlettrad i bit

Namn: Fryst kotlettrad i bit

Beskrivning:

En bit urbenad kotlettrad av uppländsk utegris.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 430 - 720 kr/frp

I lager: 3

Bild: Fryst skivad urbenad kotlett

Namn: Fryst skivad urbenad kotlett

Beskrivning:

En skiva urbenad kotlett från uppländsk utegris.

Fryst: Ja

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 50-180 kr/frp

I lager: 34

Bild: Fryst fläskfilé

Namn: Fryst fläskfilé

Beskrivning:

Filé från uppländsk utegris.

Fryst: Ja

Kilopris: 540 kr/kg

Cirkapris: 300-540 kr/st

I lager: 2

Bild: Fryst fläsksida i bit

Namn: Fryst fläsksida i bit

Beskrivning:

Bit av sidfläsk från uppländsk utegris.

Fryst: Ja

Kilopris: 300 kr/kg

Cirkapris: 150-450 kr

I lager: 1

Bild: Fryst fläskytterfilé

Namn: Fryst fläskytterfilé

Beskrivning:

Hjärtat på kotlettraden. Kallas ibland fläskhare.

Fryst: Ja

Kilopris: 400 kr/kg

Cirkapris: cirka 250 kr/frp

I lager: 6

Bild: Fläskytterfilé

Namn: Fläskytterfilé

Beskrivning:

Hjärtat på kotlettraden. Kallas ibland fläskhare. Mycket magert kött utan senor.

Fryst: Nej

Kilopris: 400 kr/kg

Cirkapris: cirka 250 kr/frp

I lager: 2

Bild: Skivad urbenad kotlett

Namn: Skivad urbenad kotlett

Beskrivning:

En skiva urbenad kotlett från uppländsk utegris.

Fryst: Nej

Kilopris: 360 kr/kg

Cirkapris: 50-180 kr/frp

I lager: 6

Showing 1 - 9 of 9 items1

Styckdetaljer - bakdel

Rimmat/rökt

Image: Bacon i bit

Namn: Bacon i bit

Beskrivning:

Torrsaltad, kallrökt sidfläsk av uppländsk utegris, i bit. Ofta ganska fett. Rökt över bokspån och hängmognat. Ska tillagas.

Fryst: Nej

Kilopris: 420 kr/kg

Cirkapris: 70-120 kr/frp

I lager: 40

Showing 1 - 1 of 1 items1

Lufttorkat

Image: Kallrökt lardo

Namn: Kallrökt lardo

Beskrivning:

Tunna skivor av saltat ryggspäck som mognat och kallrökts.

I lager: 8

Kilopris: 1080 kr/kg

Cirkapris: 40-70 kr/frp

Image: Extra fett lufttorkat ytterlår

Namn: Extra fett lufttorkat ytterlår

Beskrivning:

Skivor av lufttorkat ytterlår kryddat med bland annat enbär och rosmarin, inspirerat av sydtyskt/norditalienskt speck. Lufttorkat i minst 6 månader, oftast betydligt längre. Om skivorna har vita prickar så är det ett kvalitetstecken, eftersom det är kristaller av aminosyran tyrosin som utvecklas först efter ca ett års mognad.

I lager: 3

Kilopris: 1680 kr/kg

Cirkapris: 60-100 kr/frp

Image: Lufttorkad karré

Namn: Lufttorkad karré

Beskrivning:

Skivor av lufttorkad karré kryddad som italienarna traditionellt kryddar sin coppa. Lufttorkat i minst 4 månader, oftast betydligt längre.

I lager: 27

Kilopris: 1680 kr/kg

Cirkapris: ca 60-100 kr/frp

Image: Lufttorkad kotlettrad

Namn: Lufttorkad kotlettrad

Beskrivning:

Skivor av lufttorkad kotlettrad kryddad med bland annat fänkålsfrö och rosmarin.

I lager: 18

Kilopris: 1680 kr/kg

Cirkapris: ca 100 kr/frp

Image: Lufttorkat ytterlår

Namn: Lufttorkat ytterlår

Beskrivning:

Skivor av lufttorkat ytterlår kryddat med bland annat enbär och rosmarin, inspirerat av sydtyskt/norditalienskt speck. Lufttorkat i minst 6 månader, oftast betydligt längre. Om skivorna har vita prickar så är det ett kvalitetstecken, eftersom det är kristaller av aminosyran tyrosin som utvecklas först efter ca ett års mognad.

I lager: 26

Kilopris: 1680 kr/kg

Cirkapris: 60-100 kr/frp

Showing 1 - 5 of 5 items1

Övrigt

Kurs

Image: "Att göra korv hemma"

Kategori: Korvkurs

Namn: "Att göra korv hemma"

Kursdatum 220710

Pris: 3500kr

Antal platser: 1

Antal reserverade platser: 5

Showing 1 - 1 of 1 items1