Beställningsformulär

Här beställer du varor för leverans lördagen den 27 november.

Varorna levereras till något av följande utlämningsplatser vid den tid som anges. Glöm inte att ange på vilken av följande platser som du kommer att hämta upp din påse!

Det går också bra att hämta din påse i gårdsbutiken. Ange då detta som utlämningsplats och skriv också när du kommer att hämta påsen ungefär (tidigast fredag efter 16, senast påföljande måndag innan 20).

Jag eller Eva packar vanligtvis beställningarna dagen före leverans och först då räknar jag ihop totalsumman och skickar ett sms med summan och betalningsalternativ. Du kan få en uppfattning om vad det kommer att kosta genom att summera cirkapriserna. Du betalar med Swish eller kontant (räkna inte med att jag har växel) när du hämtar upp varorna, eller dagen innan om du fått ett mejl/sms med summan, till bankgiro eller med Swish.

Beställ genom att lägga till valfritt antal förpackningar av en vara i din varukorg. Vill du ha mer information om en vara så klickar du på dess text. Din varukorg hittar du längst ner på sidan. Slutför din bokning genom att fylla i de uppgifter som krävs där, glöm inte att meddela på vilken utlämningsplats du hämtar din beställning, klicka sedan på ”Boka!”. Om allt fungerar som det ska och du har fyllt i rätt epostadress, så kommer du att få en beställningsbekräftelse. Kolla i din skräppostfolder först om du inte har fått någon bekräftelse. Om du får ytterligare bekräftelser på 0 beställda varor så beror det förmodligen på att din webläsare är öppen och laddar om sidan. Jag ignorerar beställningar på 0 varor och packar din ursprungliga beställning.

Bild: Namn: Beskrivning: Fryst Kilopris: Cirkapris: I lager: Add To Cart
Luffarbiff Luffarbiff

Kallas också ’flat iron steak’. Muskel från grisens bog att steka eller grilla och sedan skäras tvärs över fibrerna.

Nej 540 kr/kg 100-200 kr/frp 2
Färsk skivad karré Färsk skivad karré

Urbenad skivad karré av uppländsk utegris. En skiva per förpackning. En bit av det ljuvliga ryggspäcket sitter kvar.

Nej 360 kr/kg 72-170 kr/frp 19
Fläskduva Fläskduva

Vadmuskel på ben från bakbenet. (D.v.s avsvålad baklägg.)

Nej 115 kr/kg 140-240 4
Broskben Broskben

Ett alternativ till revben om man vill ha något smaskigt att gnaga på. Broskbenen sitter i anslutning till revbenen på fläsksidan. Stek långsamt i ugnen och ät med händerna.

Nej 180 kr/kg 42-150 kr/st 3
Fläskflank Fläskflank

Flankstek från uppländsk utegris.

Nej 540 kr/kg 84-291 kr/st 3
Fläskflap Fläskflap

Det här är den styckdetalj som hos nöt kallas ”flap steak” på engelska – en mycket smakrik, ganska mager, grovfibrig muskel som sitter i buken. Liksom flanksteken ska den stekas eller brynas ganska snabbt och sedan skäras upp tvärs över fibrerna. En av mina favoriter.

Nej 480 kr/kg 70-200 kr/st 4
Fläsklägg Fläsklägg

Framlägg av uppländsk utegris. Rakt sågat, ej vinkellägg.

Nej 132 kr/kg 145-240 kr/st 4
Ostronet Ostronet

Liten köttslamsa som sitter på höftbenet. Många styckares favorit.

Nej 540 kr/kg 30-54 kr/st 1
Skivad urbenad kotlett Skivad urbenad kotlett

En skiva urbenad kotlett från uppländsk utegris.

Nej 360 kr/kg 50-180 kr/frp 13
Tjockare revben Tjockare revben

Revben från bogen med ett extra lager kött på. Inte som tjocka revben, men tjockare än tunna revben.

Nej 192 kr/kg 200-336 kr/frp 1
Tunna revben Tunna revben

Tunna revben från grisens sida. Spare ribs på engelska.

Nej 180 kr/kg 84-240 kr/st 4
Grillben Grillben

Ett alternativ till revben om man vill ha något smaskigt att gnaga på. Grillbenen sitter bröstbenet och revbenen på bogen. Stek långsamt i ugnen och ät med händerna.

Nej 180 kr/kg 70-150 kr/st 2
Bogstek Bogstek

Bogstek, kallas också picknickbog, av uppländsk utegris. Bra som stek, eller som grytbitar, men fungerar också utmärkt i utbankade skivor till schnitzel.

Nej 264 kr/kg 180-465 kr/st 3
Latissimus dorsi Latissimus dorsi

Platt, mör, marmorerad, solfjäderformad muskel från bogen.

Nej 540 kr/kg 200-380 kr/st 1
Skinkmedaljonger Skinkmedaljonger

Tournedos-liknande skivor av rullen. Mört och gott att steka snabbt i pannan. 2 skivor/frp.

Nej 360 kr/kg 60-80 kr/frp 3
Fryst grissvans Fryst grissvans

Svans från uppländsk utegris.

Ja 15 kr/st 6
Frysta tjockare revben Frysta tjockare revben

Revben från bogen med ett extra lager kött på. Inte som tjocka revben, men tjockare än tunna revben.

Ja 192 kr/kg 200-356 kr/frp 2
Fryst skivad urbenad kotlett Fryst skivad urbenad kotlett

En skiva urbenad kotlett från uppländsk utegris.

Ja 360 kr/kg 50-180 kr/frp 31
Frysta broskben Frysta broskben

Broskbenen sitter i anslutning till revbenen på fläsksidan. Stek långsamt i ugnen och gnag på.

Ja 180 kr/kg 42-66 kr/st 6
Fryst fläskduva Fryst fläskduva

Vadmuskel på ben från bakbenet. (D.v.s avsvålad baklägg.)

Ja 115 kr/kg 140-240 16
Fryst fläsklägg Fryst fläsklägg

Framlägg av uppländsk utegris. Rakt sågat, ej vinkellägg.

Ja 132 kr/kg 145-240 kr/st 9
Frysta tunna revben Frysta tunna revben

Tunna revben från grisens sida. Spare ribs på engelska.

Ja 180 kr/kg 84-240 kr/st 1
Griskind Griskind

Tuggmuskeln från uppländsk utegris.

Nej 240 kr/kg 30-60 kr/st 3
Karré i bit Karré i bit

En bit urbenad karré av uppländsk utegris. Använd till pulled pork, som stek, eller till korvkött, till exempel.

Nej 360 kr/kg Cirka 340-400 kr/frp 6
Showing 1 - 24 of 24 items1

Bild: Namn: Beskrivning: Fryst: Kilopris: Cirkapris: Lagerantal: Add To Cart
Citron/kummin/mejram-korv Citron/kummin/mejram-korv

Rå, grovmalen, mild bratwurst, med frisk smak av citron.

Ja 360 kr/kg 100-140 kr/frp 16
Långa Nisse Långa Nisse

Min variant av longanisse – en korv med ursprung i den europeisk-nordafrikanska etniska grupp som kallas pied noir. Smaksatt med stora mängder kryddor, bland annat anis, paprikapulver och vitlök, och stoppad i fårfjälster kaliber 20/22.

Ja 300 kr/kg 90-110 kr/frp 17
Nürnberger Rostbratwürstchen Nürnberger Rostbratwürstchen

Klassisk tysk rå korv med medeltida anor. OBS. Innehåller mjölk.

Ja 360 kr/kg 100-140 18
Pfefferbeisser Pfefferbeisser

En klassisk smal lufttorkad och kallrökt korv från Tyskland och Österrike. Något mjukare än Landjägern. Lufttorkad och kallrökt en natt, med mild smak av de tre pepparsorterna som ingår i kryddningen – svartpeppar, vitpeppar och grönpeppar – och påtaglig smak av ädelpaprikapulver.

Nej 45 kr/st 5
Timjan/rödvin/vitlökskorv Timjan/rödvin/vitlökskorv

Den här korven doftar som en boeuf bourguignon när man steker eller grillar den.

Ja 360 kr/kg 110-135 kr 2
Merguez på fläskkött Merguez på fläskkött

Rå nordafrikansk korv med chilibett.

Ja 360 kr/kg 110-130 kr/frp 27
Salsiccia med rostat fänkålsfrö och vitt vin Salsiccia med rostat fänkålsfrö och vitt vin

Grovmalen rå korv av italiensk typ smaksatt med rostade fänkålsfrön, svartpeppar och vitt (ekologiskt) vin.

Ja 360 kr/kg 100-140 kr 19
Showing 1 - 7 of 7 items1
Image: Namn: Beskrivning: Fryst: Kilopris: Cirkapris: I lager: Add To Cart
Kotlettbacon i skivor Kotlettbacon i skivor

Torrsaltad, kallrökt sidfläsk och kotlettrad av uppländsk utegris, i skivor. Det som kallas bacon i Storbritannien till skillnad från ”streaky bacon”. Rökt över bokspån och hängmognat.

Nej 420 kr/kg 100-140 kr/frp 6
Showing 1 - 1 of 1 items1

Bild: Namn: Beskrivning: Cirkapris: I lager: Vikt: Kilopris: Add To Cart
Fågelgodis Fettgrevar Fågelgodis "Fettgrevar"

Fettgrevar i nät för fåglarna att snaska på.

45 kr/st 1
Honung från Mälarhöjden Honung från Mälarhöjden

Flytande hösthonung från bina i Mälarhöjden.

75 kr/burk 9 ca 230 g
Neutralt flott Neutralt flott

Flott från skirat späck utan kryddning. Neutralt flott som kan användas till stekning, confitering, eller som pålägg till exempel. Kan blandas med kryddor för eget istersmör.

70 kr/st 1 ca 700 ml 100 kr/kg
Showing 1 - 3 of 3 items1

Image: Namn: Beskrivning: I lager: Kilopris: Cirkapris: Add To Cart
Kallrökt lardo Kallrökt lardo

Tunna skivor av saltat ryggspäck som mognat och kallrökts.

3 1080 kr/kg 40-60 kr/frp
Lufttorkat ytterlår Lufttorkat ytterlår

Skivor av lufttorkat ytterlår kryddat med bland annat enbär och rosmarin, inspirerat av sydtyskt/norditalienskt speck. Lufttorkat i minst 6 månader, oftast betydligt längre. Om skivorna har vita prickar så är det ett kvalitetstecken, eftersom det är kristaller av aminosyran tyrosin som utvecklas först efter ca ett års mognad.

2 1680 kr/kg 60-100 kr/frp
Lufttorkat isterband Lufttorkat isterband

Isterband som hängt och torkat tills det kan ätas som det är. Skiva och lägg på macka till exempel.

2 550 kr/kg Cirka 50 kr/st
Showing 1 - 3 of 3 items1
Bilder: Namn: Vikt: Cirkapris: Add To Cart

Fryst julskinka 210906 III

Fryst julskinka 210906 III 3262 g 1304,80 kr

Fryst julskinka 210906 VIII

Fryst julskinka 210906 VIII 3074 g 1229,60 kr

Fryst julskinka 210823 III

Fryst julskinka 210823 III 3506 g 1402,40 kr

Fryst julskinka 210823 IV

Fryst julskinka 210823 IV 3616 g 1446,40

Fryst julskinka 210823 V

Fryst julskinka 210823 V 3048 g 1219,20 kr
Showing 1 - 5 of 5 items1

Din bokning

No Items in Cart