Mors korv!

På söndag är det mors dag. Jag tror mor vill ha korv. Om mor vill ha korven grillad av korvmakaren så får mor ta sig till Forsby kvarn kafé där Fik och Form har en liten festival den dagen. Där kommer jag att grilla salsiccia med fänkål och vin (tjock) och Lisas korv med rostade enbär, fänkålsfrö och ingefära (smal) och servera i egna korvbröd med egen senap och kanske surkål eller något till. Om jag hinner så gör jag min röda sås. Vill man inte ha korv kan man proppa sig full med Ibbas guldmedaljbelönade citronbullar i stället.

Om det inte regnar kommer alltså inte kyldisken finnas i gårdsbutiken utan i Forsby! Regnar det så stannar jag hemma och surar, men då kommer det väl ändå inga kunder.

Leverans lördag 30/5

Vill man tillaga mors korv själv så kan man fylla i beställningsformuläret nu och få korven levererad till Uppsala, Upplands Väsby eller Stockholm på lördag enligt följande schema: I Uppsala ses vi framför Arbetsförmedlingen på Storgatan mitt emot fd. parkeringen framför Katalin. Kom dit 12:15-12:30. Därefter OKQ8 vid Glädjens trafikplats Upplands Väsby ca 13:05-13:10 och sedan på parkeringen ungefär mitt på Drakenbergsgatan på Söder i Stockholm (14:00 – 14:30). Därpå Tulpanvägen 4, Herrängen, Älvsjö (15:30 – 15:45).

Skinkhjärta

På de två vansinnigt trevliga vin- och charkprovningarna som vi har haft i Uppsala på sistone har jag bjudit på ett smakprov av en lufttorkad skinka som jag påbörjade i november 2013. Jag tycker att den påminner mer om en spansk lufttorkad skinka av högsta kvalitet än en italiensk, även om musklerna motsvarar ungefär vad som i Italien skulle vara en culatello. Den har de där extremt nötaktiga tonerna i smaken.

Inspirerad av Gustav Lindströms charkuteri i Järvsö tänker jag kalla den muskelgruppen skinkhjärta. Det tycker jag är bättre än lillarsle som vore en mer direkt översättning av culatello. Gustav är för övrigt en av få charkuterister i landet som verkar ha ambitioner som liknar mina, även om han inte odlar egna grisar. Hur som helst så blev skinkan väldigt väldigt uppskattad av vin- och charkprovarna, så jag tänkte att jag skulle erbjuda lite grand till den här leveransen. Jag tänker förpacka den snålt med sex icke överlappande skivor i varje paket. Den är oerhört smakrik, men kostsam och jag hoppas och tror att paketen hamnar under 100 kr.

I butiken

I korvbutiken finns i stort sett detsamma som på beställningsformuläret, plus filé och tunna revben.

Vi håller öppet precis som vanligt alla dagar 10 till skymning

Välkomna!