Herrn på täppan kan själv

Leverans lördagen den 9/4

Det blir leverans på lördag, men med ett lite mindre utbud än förra gången. Jag är nämligen ensam på gården den här veckan. (Förutom Sonja, 85 grisar, 10 000 bin och några miljarders miljarder härliga mikrober då.) Jag vågar inte satsa på så mycket produktion eftersom jag inte riktigt vet hur dagarna kommer att te sig. Jag nöjer mig med att tillverka en stor omgång Thüringer Rostbratwurst på torsdag, den som så många håller för den godaste korven, åtminstone den godaste av de tyska. Av samma skäl håller jag det här nyhetsbrevet kort.

Tävlingen

som jag utlyste i förra nyhetsbrevet angående ett namn på skinkan i förra inlägget är inte avslutad. Jag vill ha in fler förslag. Alltså, de tre förslag som jag och mina vänner gillar bäst vinner varsin förpackning med skivor av den nya skinkan. Sedan blir det en omröstning på hemsidan och skaparen av det vinnande namnet vinner ett presentkort på 200 kr att handla för i butiken.

Veckans leverans

Följande finns på beställningsformuläret.

  • Färsk Thüringer Rostbratwurst. Den delikataste av de tyska korvarna är smaksatt med bland annat kummin, ingefära och mejram
  • Hundöron, är stora grisöron som hundar tycker om.
  • Salsiccia secca, är en lufttorkad smalare salamikorv än den gårdens salami som jag levererade förra gången, men den är gjord på samma smet.
  • Skivad lufttorkad karré är det som italienarna skulle kalla coppa.
  • Skivad lufttorkad kotlettrad är fänkålskryddad och skivad i tunna skivor.
  • Skivad lufttorkad skinka är den här gången den variant som italienarna skulle kalla culatello det vill säga innanlår, ytterlår och rulle sammanbundna och hängda i mer än ett år.

Kurser

Jag behöver en till student till korvkursen den 16/4. Läs mer på https://franzenscharkuterier.se/kurser/  Anmäl dig nu, innan jag höjer priset! Lyssna, lär, lyd!