EXTRA EXTRA ABNORMAL MIDSOMMARLEVERANS

Det blir ingen leveransrunda på lördag för då är det midsommardagen. I stället blir det leverans på torsdag den 18/6, dagen innan midsommarafton, så att ni inte svälter ihjäl under årets mest storslagna helg.

Utbudet blir dessutom lite ovanligt. Idag har Julia och jag tillverkat tre olika sorters korv – citron/kummin/mejram-korvsalsiccia med rostade fänkålsfrön och vitt vin och chipolata med salvia – och så står det tio kilo porchetta i ugnen och gosar till sig på låg temperatur. Innan vi rullade ihop fläsksidorna så la vi på välkryddad korvsmet, torkade aprikoser och fikon, och en massa persilja. I morgon skär vi den i skivor och vakuumpackar. Min tanke är att den ska vara något enkelt att lägga upp på midsommarbuffén eller helglunchen när man vill umgås i stället för att stå i köket.

 Jag kommer också att skiva och packa både lufttorkat ytterlår och lufttorkad karré som också bara är att äta som den är. Godast blir det lufttorkade om man äter det kroppstempererat. Lägg en skiva på handryggen att värmas upp en stund innan du stoppar den i munnen.

I morgon bitti gör vi leverpastejen som ni längtat så efter. 80 stycken borde väl räcka över helgen. Det finns också en del styckdetaljer kvar att boka. Titta in på beställningsformuläret och glöm inte att utlämningen är på torsdag!

Vi ses!