Rullsylta, senap och mer julskinka

Nu har Julia och jag styckat två nya grisar. De var små, och Julia är snabb, så det gick i ett nafs. Små grisar ger mindre styckdetaljer i de flesta fall, så nu har vi styckdetaljer från både stora grisar och små blandat i kylarna. Om ni har önskemål om små eller stora bitar, feta eller magra bitar, eller något annat, i er beställning så får ni gärna framföra dem i kommentarsfältet på beställningsformuläret. Vi försöker alltid tillfredsställa era önskningar så gott vi kan när vi packar beställningarna. Går det så går det.

Idag har Julia och jag tillverkat saker som blir klara först i nästa vecka eller till nyår, men i morgon så ska vi tillverka rullsylta och senap är det tänkt, och tillaga några julskinkor. Julskinkorna skivar vi upp och packar på fredag. Allt ligger redan på beställningsformuläret som gäller för leveransrundan nu på lördag den 11 december (eller upphämtning i butiken), så vi får hoppas att det går bra. Jag har naturligtvis lagt upp fler hela, frysta, nitritfria, sprutsaltade skinkor också. Var nu så snälla och gå in och boka, så att rundan blir lika bra som förra helgen.

Nu har jag gått med i Äkta vara till slut. Men jag har ännu inte hunnit lägga upp några produkter i deras system tyvärr. Kanske hinner jag det i natt. Jag vill gärna få lite extra drag på försäljningen av mina produkter därifrån, eftersom det att jag inte använder nitrit eller några andra onödiga tillsatser bör ligga i linje med deras medlemmars intressen och borde kunna utöka min kundkrets.

Äkta vara är en organisations vars syfte och mål jag helt och fullt står bakom. Så här formulerar de det: “Äkta vara är en ideell konsumentförening som driver frågor om ärligare mat och bättre matkvalitet. Mat ska helt enkelt innehålla det som vi förväntar oss. Vi jobbar för färre tillsatser och mer råvara i maten.” Föreningen är kanske mest känd hos allmänheten som utdelare av priset Årets matbluff, som brukar synas i media.

Flera av er har förresten tipsat om att supertrevliga Erik Videgård gjorde fantastisk reklam för mina korvar i podden 45 minuter AVDet aktuella avsnittet ligger här och omnämnandet sker cirka 31 minuter in i sändningen. “han gör korvar som får allting annat att blekna” är ett bra citat som jag tänker använda.

Vi ses!