Juni och en skiss för sommaren

Den här veckan styckas det två stora fina grisar från Mats Lundqvist i Altuna, så det finns underbara styckdetaljer att lägga vantarna på till helgen. Jag kommer bara köra leveranser av beställningar till Uppsala och Glädjens trafikplats i Upplands Väsby nu på lördag den 4 juni, eftersom de utlovar trafikkaos i Stockholm på grund av Stockholm Marathon och den pågående klimatkonferensen. Men det går alldeles utmärkt att komma hit till gården och shoppa i gårdsbutiken, och beundra tulpanerna i stället för självspäkarna och kostymnissarna. Lägg en beställning på hemsidan och kom och hämta dina reserverade varor när du vill i helgen eller på måndag. Det ska bli soligt här säger de.

Förutom styckdetaljerna så finns det naturligtvis en massa korv att välja bland: Fläskkorv, Thüringer Rostbratwurst, Toulouse-korv, Citron/kummin/mejram-korv,  Salsiccia med chili och vitlök, Falukorv, Isterband, Svampkorv, Merguez på fläskkött, Timjan/rödvin/vitlökskorv, Münchener Leberkäse, Landjäger, Pfefferbeisser, prinskorv, Frankfurter, Gårdens salami och Stormkorv. Och lite lufttorkat förstås. Så var så vänliga och knappra på beställningsformuläret!


Tulpanerna bara fortsätter och fortsätter, och inte ett rådjur har synts till i närheten! Kanske är det kylan som gör att de står sig så länge? Eller så kanske de bara trivs här med mig.

Det är den första juni idag och jag har suttit och skissat lite på en plan för sommaren. Det kommer in så få beställningar till leveransrundorna nu, och Julia påminde mig om att jag bad henne förra sommaren att säga till mig i år att dra ner på leveranserna åtminstone under juli och halva augusti. Så jag tror att jag börjar köra varannan vecka från och med nu. Då blir det så att jag kör en hel runda lördagen den 11 juni, om det kommer in några beställningar, och sedan en specialrunda torsdagen den 23 juni, dagen innan midsommarafton för er som vill ha något gott att äta till den helgen. Om jag följer det schemat så blir det sedan leverans den 9 och den 23 juli och den 6 augusti.

Helgerna däremellan funderar jag på att ha ett enkelt kafé med kort meny här på gården. Kanske börjar jag med det redan den 18 juni och sedan den 25 juni på midsommardagen, med Resorb på menyn? Kanske blir det mackor med carnitas på hembakat bröd och en bärbakelse med min självpåhittade sockerkaka i botten. Kanske blir det korvgrillning också? Det ska i varje fall bara vara egna grejer på menyn, förutom kaffe och te och eventuell utomgårdsdricka. Det hela får växa fram dynamiskt när vi prövar oss fram. Det kan nog bli väldigt trevligt.

I juli är det ett par jippon i Fjärdhundraland som jag ska vara med på och där jag har lovat att ha just en enklare servering. Det första är Loppisrundan den 2-3 juli och det andra är Tuva och täppa den 31 juli. Kanske får jag göra en temporär parkering på åkern där jag bara odlar maskrosor i år. Jag vill också tipsa om Väsens cykelturné i Uppland 16-24 juli. Jag tänker försöka gå på konserten på den Gamla bion i Örsundsbro den 17 juli.

Vi ses!