Uppladdning efter en framgång

https://campaign-image.com/zohocampaigns/133052000002457092_zc_v53_artboard_1.png

Den här gråkalla novemberveckan styckar och packar Julia och jag två jättegrisar från Olle Linder. Till helgen blir det varken leveransrunda eller marknad för jag ska ägna mig åt att planera och ladda upp inför julmarknaderna och den stora julstressen. Bondens julmarknader på Katarina Bangata på Södermalm börjar den 25 november och fortsätter varje lördag till och med den 16 december. Men den som vill försäkra sig om en julskinka kan boka den på den här länken redan nu, förutsatt att du hämtar den här i gårdsbutiken den 17, 18, 19 eller 20 november.

 

I gårdsbutiken kommer då förutom alla de tjusiga styckdetaljerna också att finnas isterband, leverpastej och bacon, och frysta fänkålssalsiccia, Toulouse-korv, fläskmerguez (som jag tycker blev precis lagom stark den här gången), Nürnberger Rostbratwürstchen, prinskorv, timjan/rödvin/vitlök-korv, svampkorv, och kovbasa, och säkert några fler som jag glömt.

Ni kanske minns att jag fick ett kontrollbesök av en inspektör från Livsmedelsverket (SLV) i januari och att jag sedan var upprörd i maj när jag fick en faktura på drygt 17 000 för besöket och arbetet med kontrollrapporten. Jag överklagade både den fakturan och föreläggandet om att åtgärda brister i hanteringen av hud och ben som följde på fakturan, eftersom jag hanterade skinn och ben på ett korrekt sätt och fakturan var hutlös. Livsmedelsverkets juridiska avdelning drog genast tillbaka hela föreläggandet, och de tog även bort ett antal timmar från fakturan, eftersom de timmarna handlade om arbetet med föreläggandet och inte med själva kontrollen. Trots det så fick jag i augusti ytterligare en faktura på drygt 12 000 kronor för arbetet med föreläggandet som de själva dragit tillbaka med hänvisning till dess dåliga kvalitet. Jag överklagade även den.

I förra veckan fick jag brev från Förvaltningsrätten att de hade dömt till min fördel i alla målen och nollat fakturorna. Så nu ska jag få tillbaka alla pengarna när domen vunnit laga kraft, om inte SLV överklagar den. Till saken hör att det är mycket ovanligt att Förvaltningsrätten går emot SLV trots alla de tveksamma beslut som fattas av den myndigheten. Jag vet från säker källa att det finns en kultur bland inspektörerna att jaga avvikelser för att deras chefer inte ska tro att de gör ett dåligt jobb. Och jag vet att det är många som väljer att inte överklaga beslut därför att de är rädda för att få en hämndlysten inspektör på halsen. Som ni förstår så avskräcker sådant inte mig. Men min kamp hade helt säkert varit fruktlös om jag inte återigen hade fått hjälp av en av er kunder som är en mycket erfaren jurist och som generöst erbjöd sig att hjälpa mig med överklagandena. Jag är djupt tacksam och återigen fascinerad av hur mycket lättare allt blir om man hjälper varandra. Och det är inte bara den praktiska hjälpen som har varit en lättnad, utan jag har också sluppit så mycket ångest över detta av att veta att jag har riktigt kompetent stöd i ryggen i stället för att gå ensam med oron.

Jag har konstaterat att det finns ett ganska stort antal jurister bland er och det tycker jag är intressant. Kan det vara så att det är många jurister som drivs av ett etiskt patos som gör att de dras till någon som arbetar med mat, som likaså har ett patos när det kommer till djurvälfärd, kvalitet och transparens? Eller så är ni bara hungriga.

Vi ses!