Leverans igen

https://campaign-image.com/zohocampaigns/133052000002457092_zc_v53_artboard_1.png

Jag kör en till leveransrunda redan nu på lördag den 24 februari. Det finns fortfarande mängder av olika korvar att välja bland. Leverpastej, Nürnberger, Gårdens minisalami (salsiccia secca), .Pfefferbeiser, Frankfurter, isterband, citron/kummin/mejram-korv, merguez, fänkålssalsiccia, Stormkorv, Thüringer, Toulouse-korv, Leberkäse och typ Falukorv. In på beställningsformuläret och beställ på er!

Igår blev jag klar med min första riktiga bok, ett halvfranskt klotband med lös rygg, med tolv lägg om vardera 4 ark Munken, Lynx, 120 g, häftade med vaxad lintråd 18/3 över tre tvåtrådiga bindgarn i hampa, omgivna av franska vinröda marmorerade försättsblad, och med pärmar klädda med beige klot och ett japanskt Chiyogami-papper från Pappersfrossa, med svartgula kapitälband och två bokmärkesband. Om det där nu är den rätta terminologin. Jag tycker att den blev ganska snygg, men det blev många fel på vägen som syns när man granskar den nära, så jag är långt ifrån nöjd. Men som ett första försök är det acceptabelt.

https://stratus.campaign-image.eu/images/129354000002651006_zc_v1_1708494798446_20240221_064424.jpg

Den ska torka lite till i pärmarna innan jag börjar bläddra i den. När jag satt och arbetade med pärmarna igår så kom jag att tänka på att det är viktigt för mig att den håller, att den är gjord av material som inte bryts ned för snabbt, att den som föremål har en beständighet. Jag antar preliminärt att det har att göra med att jag har svårt att hantera all den här förgängligheten. En liten protest, nu när vi är på väg mot den vår som upphäver all förgänglighet för ett ögonblick och lovar ständig tillväxt.

https://stratus.campaign-image.eu/images/129354000002651006_zc_v1_1708495790202_20240221_064624.jpg

Korv var ursprungligen ett sätt att ta tillvara det mest förgängliga efter slakten. Framför allt blod, lever, lungor och den typen av organ, men också små köttslamsor och puts, det vill säga allt det som inte kunde saltas, torkas eller rökas som de större köttstyckena. I korvform kunde det konserveras genom saltning, torkning och rökning, med olika lång hållbarhet, eller ätas direkt. De lufttorkade musklerna är mer som en bok som håller i flera år, och blir bättre på vägen, men man kan inte både äta skinkan och behålla den, och den kanske heller inte är något som man lämnar efter sig till arvingarna.

Om ett par veckor ska jag få mer papper med rätt fiberriktning och då kan jag börja på del 2.

Vi ses!