Korv i butiken och korv i Stockholm

https://campaign-image.com/zohocampaigns/133052000002457092_zc_v53_artboard_1.png

Det är ingen trängsel i gårdsbutiken precis, men jag har lagt ut av både fänkålssalsiccian och citron/kummin/mejram-korven som jag gjorde häromdagen. Julia har semester den här veckan så jag fick klara mig själv. Fast Eva hjälpte till med städning och packning som tur var. För det är mycket nu.

Jag tar naturligtvis med mig massor av de korvarna till Bondens marknad på Katarina Bangata på Södermalm i Stockholm där jag står nu på lördag den 7 september mellan 10 och 14. Jag håller också på att kallröka fläsksidor till bacon som blir klart i morgon och som jag också tar med till marknaden tillsammans med en massa styckdetaljer och en del lufttorkat om jag hinner skiva och packa det.

Nej, jag har inte fått tillbaka körkortet, men min fina vän Jens kör oss till marknaden och tillbaka på lördag. När jag igår fortfarande inte hade fått någon underrättelse från Transportstyrelsen så ringde jag dem och fick efter en halvtimmes telefonkö reda på att de skickat underrättelsen redan den 29 augusti. Så det är Postnord som har slarvat bort försändelsen. Men jag fick veta att det inte stod något väsentligt i underrättelsen annat än att jag kunde lämna in ett yttrande, så jag skickade in ett sådant elektroniskt igår kväll. Nu vet jag inte hur lång tid Postnord behöver för att leverera deras svar, och jag tycker att det är oerhört frustrerande att Transportstyrelsen vägrar att skicka ut sådana här brådskande meddelanden till Min Myndighetspost, eller Kivra, eller något liknande, med tanke på vilka omfattande konsekvenser varje dag utan körkort får för en sådan som mig.

Nu försöker jag hålla företaget flytande samtidigt som jag röjer och står i för att få gården i visningsskick. Det är väldigt mycket arbete med att röja bråte både utomhus, i ekonomibyggnaderna och i bostaden, och att städa och putsa, och fatta beslut om saker ska slängas eller sparas. Samtidigt ska jag fatta strategiska beslut om mäklare och försäljningsplan och se in i framtiden. Det känns som att jag håller på att försöka vända ett containerfartyg i en norsk fjord, i stället för att sitta i en segeleka på sjön Sommen.

Efter att ha pratat med och fått in offerter från några olika mäklare lutar jag starkt åt att ta hjälp av Hemverket med försäljningen av gården. Oavsett hur kompetent en mäklare är så kan ju aldrig hen informera om livsmedelsproduktionslokalen eller resten av gården lika bra som jag själv kan. Det svåra just nu är att jag inte kan gå vidare med försäljningen innan gården är i skick att visas upp.

Jag har också petat lite i mina kalkyler och kommit fram till att jag kan genomföra det jag vill göra om jag får 6 850 000 för gården, så det kommer förmodligen att bli utgångspriset. Vill man köpa till det priset så bör man kontakta mig snarast för en visning.

https://stratus.campaign-image.eu/images/129354000003965004_zc_v1_1725542816224_20240903_094608.jpg

Till slut har jag köpt och fått levererat 30 kubikmeter ved, som jag har arbetat två dagar med att få in i ladan. Remmen till servopumpen på min traktor gick av när jag skulle börja lasta in med traktorskopan, men som tur var så räddade mig min vän Peter genom att komma till undsättning med sin traktor. Nu är nästan allt under tak så jag kan äntligen skjuta åt sidan min rädsla för att frysa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *