Skinkstruktioner

Ok. Jag har 1) ett begränsat antal julskinkor att sälja, men det blir ändå många beställningar att hantera de följande veckorna. Det är 2) väldigt mycket att göra inför julen för en charkuterist. Det finns 3) begränsad plats för julskinkor i mina frysar, och det krävs listor för att hålla reda på i vilken back varje individuell skinka finns. Det är 4) inte helt enkelt att hålla reda på skinkbeställningarna, var och när de ska hämtas upp och av vem. För att inte bli knäpp på kuppen så har jag ett strikt system för att hålla reda på allt. Nästa stycke innehåller information och instruktioner som är nödvändiga att följa för att boka en julskinka från mig.

Vill man boka en skinka så ska man gå in på hemsidan under menyn Julskinkor. De julskinkor som syns där är de som går att boka. Men de går bara att boka för upphämtning antingen på Bondens marknad på Katarina Bangata på Södermalm i Stockholm på det angivna datumet, och helst så tidigt som möjligt den dagen, eller i gårdsbutiken de datum som är angivna på bokningssidan. Plats, dag och ungefärlig tid måste anges vid beställning. Dessutom måste beställningen göras innan klockan 11 på fredagen, dagen före Bondens marknad. Finns inte plats, dag och ungefärlig tid angivet i beställningen, eller om beställningen kommer senare än klockan 11, så ignorerar jag bokningen och återställer inventariet.

Om det finns skinkor kvar nästa vecka så kommer det att stå nya datum för upphämtning på beställningssidan på måndag, och instruktionerna kommer vara exakt likadana, och detta kommer också gälla för veckan därpå. Bra, nu borde detta vara glasklart. Om något fortfarande är otydligt så be en vän om hjälp med att göra bokningen.

 Igår gjorde jag rullsylta (kalla den fläskroulad om du vill) och den blev storartad tycker jag. Idag har vi packat den i mindre bitar som vi tar med till marknaden på lördag, förutom det som vi lämnar i gårdsbutiken. Jag körde också tre julskinkor sous vide över natten och griljerade och skivade idag, till både lata, ensamstående, frosseriblyga och de som inte lyckas beställa en hel skinka.

 Ni ska också veta att det finns både Höstflott och Istersmör i sortimentet för tillfället. Liksom kallrökt sidfläsk, Senap 1777 och massor av korvar och lufttorkat. Och fågelgodis.

Det kommer att bli en leveransrunda någon gång innan jul, jag lutar åt den 22 december, men jag har inte bestämt datum än. Jag återkommer i frågan.

Nu hinner jag faktiskt inte skriva mer, för det är dags att äta glass för att fira min namnsdag.

Vi ses.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *