Mat och människor i Fjärdhundraland 2025

I morgon lördag den 20/9 står jag inte på Bondens marknad utan är hemma på gården i stället, för jag deltar i Mat och människor i Fjärdhundraland tillsammans med ett tjugotal andra företag!

Julia och jag har jobbat hårt den här veckan för att det ska finnas tillräckligt i gårdsbutiken och på  smakprovstallrikarna. Min ordinarie grisbonde ställde in slakten i sista minuten men jag lyckades få två grisar från Roslagskött i stället, som Julia nu har styckat. Vi har också gjort Förbjuden korv, salsiccia med rostade fänkålsfrön, svartpeppar och vitt vin, citron/kummin/mejram-korv, Senap 1777. Och idag ska jag burka den rillettes (“den bruna grissylten”) som står och puttrar på spisen och vi ska skiva lufttorkat och packa den nya omgången av Rådmannens salami som just blivit klar (jättegod) och så blir det inhandling och städning av magasinet och gårdsbutiken och en massa pyssel och förberedelser och kanske till och med lite gräsklippning. Underbara grannar har kommit till undsättning för att hjälpa mig i morgon, så Marianne P och Cilla V hjälper mig och Julia i serveringen och Mats W och Elisabeth hjälper till med parkeringen! (Notera att byvägen är för smal för att man ska kunna mötas med bil på den.) Ni är varmt välkomna mellan 11 och 17!

Vi ses!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *