Hösttröstkorv, en förfaders senap och kanske ett nytt utlämningsställe

Nu närmar sig hösten och ett skrämmande riksdagsval. Jag gör trygghetskorv och en korv som värmer. Den första doftar som en gryta Beouf Bourguignon när man steker den, den andra har jag stärkt med harissa och habanero-flingor. Den första är mitt påfund och kallas timjan/rödvin/vitlök-korv, den andra är en klassisk stark merguez, fast på fläskkött i stället för lamm. Båda kan man beställa till utkörningen nu på lördag den 25 augusti via beställningsformuläret på hemsidan.

Man kan också beställa en stark senap som jag tillverkade i förra veckan efter de anvisningar som min farmors farfars farfar Pehr (Petrus) Holmberger skrev ned den 14 januari 1777 i Uppsala när han experimenterade med att göra en svensk Dijon-senap. Priset för en burk Dijon-senap på den tiden var 1/3 riksdaler vilket motsvarar 135 kronor i dagens penningvärde och det tyckte Pehr var för mycket, så en burk av min kostar bara 90 kronor. Tänk att 1777 bara ligger sex generationer bakåt!


Det ligger både kotletter och karréskivor på beställningsformuläret. Förmodligen är det den sista karrén som jag skivar på ett tag, för det börjar bli ont om coppa i mognadsrummet. Men det finns också både karré och kotlett i de frysta grillådorna, fast då med ben.

I övrigt

En liten grishage som jag utrymde i vintras har invaderats av champinjoner! Jag plockade i en halvtimme i går kväll men blev inte av med mer än ungefär en tredjedel. Fortsätter det så här så kanske jag skulle bjuda in till självplock?

Jag ska snart lägga upp nya korvkursdatum på hemsidan. Om inte i kväll så i morgon.

Två trevliga kockar från restaurang Portal var här i måndags för en rundvisning och fick med sig ganska mycket lufttorkad karré, kotlettrad och ytterlår hem som de ska servera på en charktallrik i den nya baren, så dit kan ni gå om ni tycker att det blir för långt mellan leveranserna. Jag gillar när kockar tar sig tid att komma på besök, det visar att de är seriösa och vill ha en relation till mig som producent och till varifrån maten kommer.

Jag har två återkommande kunder i Abrahamsberg och har börjat fundera på om jag skulle ha utlämning någonstans i Bromma-trakten på hemväg från Stockholm på leveransrundorna. Berätta för mig om du tycker att det är en bra idé och om du i så fall har förslag på stopp där det är enkelt att parkera!

Vi ses!

Kristofer