Trots alla tomtar är julen inte här

Snart blir det bara julmat för hela slanten. Pepparkakstjat, glöggpruttar och kryddpepparstormar i gomseglet i en månad. Nu har vi två veckor på oss att göra något annat. Jag gör en nordafrikansk merguez på fläsk. Lite styrka försöker jag få in i den med chili från Sunnansjö gård vid sidan av harissan från Tunisien, och jag serverar den med vaxbönor och couscous som jag dräller det starka flottet från korven över. Jag har bogstekar som kan bli fantastiska schnitzlar, eller carnitas i långkok, men spara ändbiten till en carbonara. Jag har några filéer som kan bli den lyxigaste tonkatsu du smakat med min starka senap, eller de kan locka dig tillbaka till mammas Filet Mignon à la Provençal, fast på ett bättre sätt än den torra oxfilén. Eller ta en fläsksida och skär kuber eller andra attraktiva former och dubbelpanera och fritera och servera med kimchi och kimchi och kimchi. Ge inte upp. Bara du gör någonting, i dessa hemska tider. Bjud någon på mat. Ge någon en kram.


I väntan på att snön kommer tillbaka och åter bäddar in oss i ett lugnande tomtebrus.

Jag levererar den 19/11 till Uppsala, Upplands Väsby och Stockholm. Beställningsformuläret finns här.