Grillgrisar, köttlådor och avslut

Det är svårare att avsluta saker än att starta nya, upptäcker jag först nu. Att upphöra ger ångest. Jag märker att jag tycker att det är obehagligt också när andra människor avslutar saker, bryter upp förhållanden, flyttar till nya städer, säljer den modelljärnväg de haft hela livet och slänger pelargonerna. Jag måste lära mig att det inte är farligt. Att förändring inte alltid är ett tecken på misslyckande utan kanske på mognad. Att avsluta grisproduktionen är svårare än jag önskar att det vore. Både på ett känslomässigt och ett praktiskt plan. Mycket planering och svår logistik, jag skulle inte klara det utan Annas och mina vänner hjälp. Fast nu har jag kommit en bit på väg. Sammanlagt tjugo grisar har gått till slakt den senaste månaden, och nio kommer tillbaka styckade till mig i morgon. Så då blir det nya köttlådor till salu inför grillkvällarna.

Nästa omgång grisar ska vi ta upp till stallet på söndag. Då blir det 15-20 smågrisar på en gång. Dessa tänker jag erbjuda till er som grillgrisar, jag kommer alltså be slakteriet att inte dela dem utan bara ta ur dem. Tänk vilken bra grej till studentfesten eller bröllopet eller sextimmarsbostadsrättsföreningsårsmötet (he he)! Jag säljer dem till er för det löjligt låga priset 90 kr/kg. Grisarnas storlek varierar, och jag GISSAR att vikten ligger från 20 kg upp till 50 kg.

Om du vill boka en grillgris sätt in 300 kr på swish (123 590 2986) och skicka ett mejl till [email protected] där du skriver önskad vikt. Bokningsavgiften dras naturligtvis av från det slutgiltiga priset. Bokningarna kommer sedan att behandlas i turordning så att den som bokar först kommer att få den gris som ligger närmst den önskade vikten. Grisen levereras fryst den 19 maj eller hämtas färsk från den 10 maj. Om du vill att den förvaras i min frys för senare upphämtning så tar jag 300 kr per påbörjad månad för detta, eftersom jag har ont om utrymme i mitt frysrum. De grisar som inte köps kommer jag att erbjuda som catering där jag själv grillar dem åt er, men då blir naturligtvis priset mycket högre. Det tar 6-8 timmar att grilla en hel gris.

beställningsformuläret till leveransen nu på lördag den 5 maj finns, förutom grillådor, krillekorv som jag ska tillverka i morgon, hela orimmade skinkor, och knäckta och oknäckta läggar, filéer och Landjäger. Grillådorna innehåller skivor av karré med ben, grillskivor av bog, kotletter med ben, ”grillribs”, en bit sida och en knäckt eller oknäckt lägg. Allt med späck och svål kvar, vakuumförpackat och etiketterat. 140 kr/kg för 20 kg och 155 kr/kg för 10 kg.

Vi ses!