Gris på grillen, i BBQ:n, i kokgropen, gris överallt

Nu går det nästan lite för snabbt. Tulpanerna blommade ut på tre dagar. Äppelträden står plötsligt i full blom och kastanjen som knoppades i förrgår har blommat ut i morgon. Fyra hönor surligger på alldeles för många ägg och gräset och maskrosorna frustar hånfullt åt mig och påpekar att jag är för långsam och lat. Jag som inte ens hunnit hänga upp hängmattorna i trädgården, som jag ska ta mina middagstupplurar i. Och jag vill inte jobba, jag vill stå vid grillen.

I morse åkte 17 smågrisar till slakt. Nu är det bara fem vuxna grisar, fem unggrisar och tre pyttegrisar kvar. Det är tretton grisar, så få har jag inte haft sedan 2011. I kväll tog det längre tid att byta om till matningen än att genomföra den, att hälla ut en och en halv spann gröpe till grisarna. Det känns märkligt, men det är en lättnad.

På eftermiddagen fick jag rapporten om hur mycket de enskilda grillgrisarna vägde. Jag blev glad över att slaktvikterna var ganska låga, det gör det lättare att sälja dem hela till er och mer användbart för min egen catering. Vill du köpa en hel liten gris så kan du gå in på den här sidan och följa instruktionerna. Har du inte ett rotisseri, så kanske du kan köra BBQ med indirekt värme och rök, eller varför inte köra den i en kokgrop?

Det finns väldigt många grill- och BBQ-mästare runtikring mig, det verkar som om de uppskattar mitt kött. Själv är jag bara en glad amatör vid grillen. Men på sistone har jag lyckats mycket bra med mitt eget kött, det skivade som jag säljer i grillådorna. I helgen firade jag Annas födelsedag med att grilla sådana detaljer till tio personer och för andra gången i rad blev det en fullträff med följande enkla metod.

  1. Lägg det det heta grillkolet på en tredjedel av grillen och lägg det saltade köttet på den andra delen.
  2. Lägg på locket (på klotgrillen) och sätt ett begränsat drag underifrån och ett begränsat drag i locket ovanför köttet, så att köttet ugnsbakas i rök på indirekt värme.
  3. Låt det gå så i 20-30 minuter, vänd på köttskivorna, och låt det gå i ytterligare 20-30 minuter.
  4. Flytta köttet till över glöden och kör det på direkt värme utan lock på båda sidor tills det fått färg. Mitt kött behöver inga andra kryddor än lite salt.

Jag har faktiskt aldrig ätit godare kotletter än dessa mina när jag grillar dem så. Och späcket blir helt gudomligt, inte ett uns blev över annat än ben i lördags.

Det blir leverans nu på lördag den 19 maj. Det är mycket fryst på beställningsformuläret den här gången. Det finns till exempel frysta grillådor, med skivade kotletter, karré, bog, sidribs, allt skivat med ben, späck och svål. Och så ligger det en lägg med som en liten utmaning. 10 kilo kostar 155 kr/kg och 20 kilo kostar 140 kr/kg.

Dessutom finns det två klassiska korvar som också passar på grillen; min egen citron/kummin/mejram-korv som är grovmalen och sublim på samma gång, och den gamla tyska Nürnberger Rostbratwürstchen som är fingerliten, finmalen och tysk.

Det finns en del annat också på beställningsformuläret, gå in och gör en beställning så att jag kan betala av DEN NYA KYLBILEN som jag (banken) köpte i fredags! Den har ingen rost alls!

Vi ses!

P.S. Jag får en massa mejl från företag som jag köper saker från, som handlar om den nya GDPR-lagstiftningen gällande behandling av personuppgifter. Eftersom jag har din e-postadress så borde jag förmodligen skriva något liknande till dig. Eftersom hela min verksamhet handlar om tillit, så anser jag att det räcker med att jag säger att jag inte kommer att ge de uppgifter som jag har om dig till någon annan. Och de uppgifter som jag har om dig begränsar sig till din e-postadress, det namn som du har uppgivit till mig och eventuellt det telefonnummer som du har lämnat. För mig är det bra att ha ditt telefonnummer så att jag kan ringa dig om du glömt bort att komma till utlämningen av varor som du har beställt. Om du vill att jag ska ta bort någon uppgift om dig i mitt adressregister så kan du bara säga till eller avregistrera dig från nyhetsbrevet. Nu anser jag att vi är klara med den saken.