Bradio, bratwurst och bapelsinkorv

Idag har jag tillverkat min apelsinkorv. Det är en jultradition. Jag gillar den mycket och det gör två tredjedelar av mina kunder också. Gör du? (Apropos morgonens citruslarm så använder jag bara ekologiska citrusfrukter i mina produkter.) Jag gjorde också en sats Thüringer Rostbratwurst. Huvudkryddan i den är kummin och den ska vara lite slapp i skinnet, inte så styvt stoppad, när den är rå, det har tyskarna lärt mig. Jag tar med mig båda till Bondens julmarknad på Katarina Bangata på lördag.

I morgon, på min namnsdag, klockan 10:04 sänder Meny i P1 det första programmet av två om fett. I det första intervjuas Jenny Damberg om sin nya bok i ämnet. I det andra programmet, som sänds nästa torsdag, är jag med. Ställ väckarklockan!

Nästa vecka styckas de tre sista grisarna för året och de sista julskinkor läggs upp för bokning i slutet av den veckan. På torsdag nästa vecka ska jag försöka delta i REKO Uppsalas utlämning.

Vi ses!