Bacon, isterband och höron

Beställningssidan är uppdaterad med det som jag levererar till Uppsala, Upplands Väsby och Stockholm nu på lördag den 15 februari. Den här gången kommer produkterna från en ganska liten gris som levde här på min gård.

Det sägs att det är brist på bacon i snabbköpen. Se där, ytterligare en anledning att hålla sig väl med sin baconkran. Jag har så att det räcker några veckor. En annan resurs som gör en glad är solen. Jag försöker hålla mig väl med solen. Den finns studsar på mina ladutak i riklig mängd. I förra veckan var jag på ett möte om solceller i Örsundsbro, där ett litet Enköpings-företag presenterade sitt erbjudande. Jag blev återigen sugen på att dra mitt strå till stacken och börja producera min egen el. Mina ladutak skulle kunna producera 30 000 – 40 000 kWh per år och det är en stor del av min förbrukning.

Huruvida jag har råd med investeringen beror helt och hållet på vad för slags lån banken är beredd att ge mig, om något alls. Solcellsbidraget på 20% av kostnaden vet man inte om det finns kvar pengar i potten för, och man får inte besked innan man gör investeringen. Hur tänkte man då att det skulle vara ett incitament för att satsa på grön el? I morgon kommer företaget till gården för att granska förutsättningarna för solceller hos mig för att kunna ge en korrekt offert.

Jag upprepar min idé om att staten borde ge billiga lån för solceller som kunde amorteras med el till myndigheter och installationer av laddstolpar på landsbygden. Det finns en oerhört stor potential i ladugårdstaken runt om i landet, och det skulle lösa hela problemet med bristen på laddstolpar utanför städerna.

I lördags hade jag en kombinerad minikonferens och korvkurs på gården med ett familjeföretag från Enköping. Det var mycket trevligt. Det förvånar mig att inte fler företag frågar mig om korvkurser som kick-off eller team building. Är det för att de liksom jag helst inte vill använda de orden? Låt inte det komma i vägen för en förfrågan, jag kan vara tolerant när jag behöver inkomster.

För den som bara vill gå en vanlig korvkurs med främlingar, så finns det fortfarande platser kvar att boka på kurssidan.

Vi ses!

Kristofer
PS. Jag ber om ursäkt för pastejkrisen. Jag behöver mer lever innan jag kan göra leverpastej.