Leberkäse, Toulouse-korv och Landjäger

I början på veckan var min kompis Albin här på gården och hjälpte mig göra isterband och Münchener Leberkäse. Isterbanden hänger i röken nu och blir inte klara förrän nästa vecka, men Leberkäsen finns att beställa redan nu till utkörningen på lördag den 4 juli. I morgon ska jag göra Toulouse-korv också. I morse hämtade jag två grisar från slakteriet som Julia genast började stycka. Den här gången är de av mer normal storlek, slaktvikterna var 113 respektive 120 kilo. En ganska lagom storlek tycker jag, och ändå betydligt större än industrigrisarnas fåniga 80 kilo. På beställningsformuläret finns förutom alla styckdetaljer också baconleverpastejLandjäger och rimmat bogfläsk.

Förra veckan kom det betydligt färre beställningar än tidigare, men det var mer tryck i gårdsbutiken. Jag gissar att det betyder att många av er har lämnat staden och gett er ut på resa eller ut på landsbygden. Jag håller på att undersöka möjligheten att sätta Julia och Eva i arbete och själv ge mig av från gården några dagar i nästa vecka.

Har ni möjlighet att titta förbi gården och gårdsbutiken så får ni gärna göra det. Det finns sju kultingar i östra hagen som är väldigt näpna och underhållande. De kom till världen på midsommardagen så de är knappt två veckor gamla och mycket spralliga. Hönorna lägger mycket ägg, så jag lägger ut ett sexpack ägg i gårdsbutiken lite då och då.

Jag skriver inte mer nu, för jag måste ut och harva lite på åkern runt spannmålen innan jag åker till Gustav för att lämna tillbaka harven för den här gången. Dalavetet växer finfint, men rågen är lite svagare. Snart måste jag börja leta efter en bonde som kan tröska åt mig i höst.

Vi ses!