Ett udda utbud

Det blev ingen slakt den här veckan för slakterierna jag anlitar har tagit semester, så därför kan jag inte erbjuda så många styckdetaljer till leveransrundan nu på lördag den 11 juli. I stället har jag plockat ihop lite saker som jag bara har i mindre mängder. Jag har till exempel en ny porchetta i ugnen, som jag gör lite annorlunda än den som jag gjorde för några veckor sedan. Inte för att jag inte gillade den förra utan bara för att jag vill testa mig fram tills jag hittar den variant som jag tycker allra bäst om. Den här gången rullade jag in vitlök och rostade fänkålsfrön, svartpeppar och salvia, och korvsmet från citron/kummin/mejram-korven som Julia och jag tillverkade idag. En kund efterfrågade den lilla tyska korven Nürnberger Rostbratwürstchen på förra leveransrundan, så den gjorde vi också en omgång av.

För att testa kryddningen på saltlaken till de framtida julskinkorna så satte jag nyss igång en sous-vide-tillagning av en av dem på 70 grader i 9 timmar som jag tänker sälja som kokt skinka helt enkelt. Förra året så blev den vansinnigt god, så testa den om ni överväger att köpa julskinkan från mig. Som två små experiment har jag låtit en kassler hänga och torka efter kallrökningen och likaså ett antal isterband. De är nu så lufttorkade att de kan ätas som de är utan tillagning. Jag säljer den förstnämnda i skivor som lufttorkad kallrökt kotlettrad och den andra som enskilda lufttorkade isterband. Ja, det ligger en hel del annat smått och gott på beställningsformuläret också, till exempel njurtapp, som ni nog aldrig kunnat köpa från gris tidigare, grisfötter (gör Trotter gear!) och broskben (kör länge i ugn och släng till barnen så håller de sig lugna) men också en del saker som ni känner igen sedan tidigare.  

Förmodligen blir det ingen leveransrunda den 18 juli, för Julia ska ha två veckors semester och jag tänker försöka ta några dagar ledigt också, om jag hittar någon som kan mata grisarna och hönsen. Om ni fruktar svår fläskabstinens så föreslår jag att ni köper en av mina grillgrisar som jag har i frysen och ger er i kast att planera ett jättegrillparty. Med tillbörligt avstånd mellan gästerna, naturligtvis.

Vi ses!

2 svar på ”Ett udda utbud

  1. Vi svängde förbi er på väg hem från landet och köpte på oss av ckm-korven, den lufttorkade kotlettraden samt en fläskduva. Kotlettraden försvann redan på kvällen som supergod förrätt, korvarna (jättematiga) blev lunch dagen därpå och nu blir det carnitas av fläskduvan. Det kommer bli många återbesök!

Kommentarer är stängda.