c/k/m berbere och en massa styckdetaljer igen

Nu är produktionen i full gång igen. Idag på min namnsdag har jag gjort korv hela dagen. Först citron/kummin/mejram-korv, som är grovmalen och har en frisk smak av citronzest, och sedan en ny smal korv som är mer finmalen och smaksatt med den etiopiska kryddblandningen berbere och som jag därför kallar berbere-korv. Jag tror att det var Anders Johansson från feeders.se som nämnde idén att krydda korv med berbere, på Twitter för några månader sedan, men jag är inte säker. Det spelar ingen roll, jag kan gott göra lite reklam för den sajten, för de skriver bra om mat tycker jag.

Förr, när jag reste runt i världen på ofta ganska trista arbetsuppdrag, så gav jag mig själv i uppgift att söka efter en etiopisk restaurang i de städer jag kom till. Om man ger sig själv ett udda uppdrag så leder det ofta till att man upptäcker andra saker som man annars aldrig skulle ha funnit. Jag har irrat runt i Bolognas fula förorter på jakt efter Doro Wat och jag har blivit snurrig på honungsvin i San Francisco, men jag har aldrig varit i Etiopien. Förvånansvärt ofta gick det att hitta en etiopisk eller eritreansk restaurang, eftersom människor från Afrikas horn länge har sökt sig bort från svåra omständigheter och flyttat till nya platser över hela världen. Här i trakten runt Enköping har jag tyvärr inte hittat någon sådan restaurang och jag saknar ibland det etiopiska köket, inte minst den kvardröjande aromatiska smaken av berbere. (Däremot avskyr jag alla falskspelande etiopiska saxofonister!)

Beställningsformuläret är vid sidan av korvarna fullt av fina styckdetaljer från två stora grisar som Julia just har styckat klart, och lite andra rimmade och kallrökta saker. Beställ genast, om du vill komma över några av de udda detaljerna, och kom och hämta i butiken, eller få det utkört till utlämningsplatserna i Uppsala, Upplands Väsby, Stockholm eller Bromma nu på lördag den 1 augusti. Platser och tider listas på hemsidan.

På söndag startar Rebusrundan! Då förväntar jag mig att ni alla kommer till gårdsbutiken för att lösa en av alla rebusar som finns i Fjärdhundraland och med vars lösningar ni kan vinna finfina priser från många av Fjärdhundralands producenter.

Vi ses!