Två sorters salsiccia och lite semester

Det där med semester var inte så dumt. Jag åkte ner till Kisa-trakten, den del av Sverige där en stor del av hälften av mina anor har sitt ursprung. Min farfars farfars farfars farfar Isak Persson Dyk drev gästgiveriet i Kisa i början av 1700-talet och hans son Hemming efter honom. Jag älskar det där kuperade landskapet på gränsen till Småland, med små sjöar att bada i överallt. Sedan åkte jag till början av Kilsbergen och fortsatte plaska. Där fick jag mat också. Jag tänkte överhuvudtaget inte på gården och företaget på fem dagar.

Nu är jag tillbaka och har svårt att börja jobba igen. För lat för att skriva det här nyhetsbrevet egentligen. Men jag har tillverkat två sorters salsiccia i varje fall. Dels den vanliga med rostade fänkålsfrön och vitt vin, dels en ny variant med chili och vitlök bland annat. Så jag har lagt upp ett litet beställningsformulär för leveransrundan nu på lördag den 25 juli. Nästa vecka kommer Julia tillbaka från semestern och då blir det säkert mer fart.

Vi ses!

2 svar på ”Två sorters salsiccia och lite semester

  1. Då kan jag meddela att bägge Salsiccorna är pro smakade redan. Den 23 juli hittade vi, egentligen av en slump, din lilla märkliga butik. Tog med oss två paket Salsiccia av de du nämner. Den med chili var en riktig höjdare. Utan tvekan den godaste Salsiccia jag ätit. Den med fänkål och vitt vin var också väldigt god, men kanske lite för söt för min amatörsmak. Själv vill jag ha drag i korvarna. Det blir med största säkerhet fler besök till dig, eller om vi beställer. Vi köpte också Isterband som vi har stora förväntningar på. Återkommer……

Kommentarer är stängda.