Prinskorv, pastej och papelsinkorv

Det blir som vanligt en leveransrunda nu på lördag den 28 november. Bokningar som görs på beställningsformuläret körs ut till utlämningsställena under lördagen, eller kan hämtas i butiken från fredag klockan 15 till söndag klockan 20. Idag gav jag duktiga Julia en rejäl löneförhöjning för att hon tar så stort ansvar för verksamheten och gör ett väldigt bra jobb, så gör nu en bra beställning för att ge ert godkännande och dela på kostnaden. 

Den här veckan gör vi lite grejer som jag tycker passar på julbordet. Jag har tidigare dragit mig för att göra prinskorv, men eftersom vi har lyckats så väl med frankfurtern och kan använda samma metod för prinskorven så gör vi nu ett försök. Jag har skrivit ett eget recept inspirerat av de två recept – färsk prinskorv och fransk prinskorv – som jag hittade i Handbok för charkuterister av Carl Frisk från 1940. Notera att den innehåller grädde som är en allergen.

Idag tillverkar Julia också ganska mycket leverpastej, för den äter ni ju av som om det vore glass. Bara så att ni vet så går den utmärkt att frysa. En annan sak som jag brukar göra till jul är apelsinkorv. Hälften av kunderna älskar den och den andra halvan är småskeptisk. Jag tycker själv att den är väldigt god, annars skulle jag inte envisas. Min senap 1777 har också blivit väldigt populär så det blir det också mer av i veckan. Höstflott finns det kvar av. Har ni testat att bre det på en brödbit och salta lite grand och servera till ett glas vin som i Tyskland?

Jag fortsätter att lägga upp 20 frysta julskinkor varje vecka. Jag får förfrågningar om jag kommer att sälja färska skinkor också och svaret är att det kanske blir några få färska skinkor alldeles innan jul, men de går inte att förboka. Jag vet hur rörigt det brukar bli före jul, och att risken finns att jag slarvar bort beställningar om jag inte håller hårt på bokningsrutinerna, det är därför jag är lite strikt med det där.

Jag har lagt upp 10 påsar av mitt mjöl på beställningsformuläret. Jag kommer att lägga upp fler påsar om jag hinner rensa mer säd. Det tar tid och är lite tungt och jag har en del att göra innan lördag, men vi får se vad jag hinner. Jag avslutar nyhetsbrevet här, eftersom jag faktiskt är ovanligt trött efter den fjärde behandlingen som jag genomgick idag.

Vi ses!

Ett svar på ”Prinskorv, pastej och papelsinkorv

  1. Hej Kristofer.
    Din leverpastej har den lite ovanliga egenskapen att den faktiskt smakar lever. En sån produkt går ju inte att längre att uppbringa i dagligvaruhandeln. Finns säkert 30 sorter i butikshyllan, alla med omisskännliga drag av sågspån och kemikalier. Är det av kostnadsskäl eller tycker Svensson verkligen att det ska vara så här? Inte ens Gööl går att hitta.
    Köpte två förpackningar hos dig i helgen tillsammans med en hel del annat julgodis. Träffade också Eva och Julia.
    Sköt om dig.
    Peter Lindkvist.

Kommentarer är stängda.