Toulouse-korv, isterband och lufttorkad karréPå måndag är det min namnsdag! I år så vill jag inte ha några presenter från er. Det räcker med att ni lägger en beställning till leveransrundan nu på lördag för att jag ska bli glad.

På beställningsformuläret har jag lagt upp den mycket grovmalda Toulouse-korv, kryddad med lite muskot och vitpeppar, som vi gjorde idag, de syrade, kallrökta och lätt torkade isterband som vi startade i förra veckan, och mer av Landjägern som nu har torkat ytterligare. Men det finns också fryst apelsinkorv och Nürnberger Rostbratwürstchen kvar. Av det skivade finns det lufttorkad karré (coppa), kallrökt skinka och kallrökt lardo

Av styckdetaljer så finns det av allt som fanns på de två relativt små grisar (cirka 95 & 105 kg) som Julia har styckat i veckan, utom fötterna som en granne snodde.

I lördags när vi kom hem till gården efter leveransrundan hade solen nyss sjunkit under horisonten. För mig är det en lättnad den första gången på året när det fortfarande är ljust vid hemkomsten från rundan. Då vet jag att allt kommer att bli bättre. Snart, snart.

Vi ses!