Nu blir det varmkorv och bacon!

Titta vilka fina Frankfurter-korvar som hänger i röken för att kallrökas över natten! Hoppas att de blir lika lyckade som senast. Visst, det är en vanlig korv, men den blir faktiskt speciellt delikat när den är gjord med omsorg av riktigt bra råvara. Den går naturligtvis utmärkt att steka eller grilla, men om man längtar efter en kokt korv så är det den här man vill ha.

Frankfurter finns på beställningsformuläret som gäller för leverans eller upphämtning nu på lördag den 20 mars. Julia har också gjort mer av vår version av kiełbasa biała eftersom den korven är populär i Polen till påsk, så att ni kan fylla frysen och planera en påsk i polsk tradition. Det finns också apelsin-korv och Toulouse-korv om man vill skapa sin egen tradition, och Landjäger om man vill ta med korven på en promenad i vårsolen som ska komma. 

Som ni ser har vi också kallrökt sidfläsk, så kallat bacon, i röken och det kommer jag ta ut och skära i bitar på fredag. Det är torrsaltat och precis som alla andra av mina produkter tillverkat helt utan nitrit eller andra konserveringsmedel. Det finns också lufttorkad karrékallrökt skinka och kallrökt lardo, och en del styckdetaljer från de senaste två grisarna.

I måndags påbörjade jag en andra cytostatikabehandling. Den kommer att pågå i tre månader med behandlingar varannan måndag. Jag känner mig lite konstig efter första behandlingen. Jag fick ju inte särskilt mycket biverkningar under den förra behandlingen, tyckte jag. Men då var min allmänna hälsa sämre, så jag kanske inte märkte av biverkningarna. Nu när min hälsa är mycket bättre blir diskrepansen större när jag känner mig konstig. Hjärnan är snurrig. Jag glömmer saker, påbörjar saker och tappar sedan bort dem. Mina tankar trasslar ihop sig till nystan som är jobbiga att reda ut. Men det är egentligen småsaker som det är lätt att stå ut med nu när jag vet att allting är på väg att bli bra. Den här behandlingen är ju bara “för säkerhets skull”, någon cancer kan de inte längre se på röntgen. Jag tror också att dessa biverkningar kommer att vara värst de första dagarna efter varje behandlingstillfälle. Så det är inget att beklaga sig över egentligen, bara att ta det lite lugnt och ligga lågt med att fatta avgörande beslut.

Vi ses!