Porchetta, korvar, bacon och lufttorkat

Nu tar jag emot beställningar för utkörning på lördag den 31 juli, till Uppsala, Upplands Väsby och Stockholm. Den här veckan blir det fokus på charkuterier, korv och lufttorkat. I morgon gör Julia och jag ett slags porchetta, det vill säga en kryddad och rullad fläsksida som vi bakar länge på låg värme i ugn. Jag packar den i bitar på kring ett halvt kilo, så får ni själv skiva den varm eller kall. I italienska kött och charkbutiker brukar man kunna köpa porchetta-mackor, men nu kan ni göra dem hemma. Det brukar bli sagolikt gott.

På beställningsformuläret finns också nygjord citron/kummin/mejram-korv, salsiccia med chili och vitlök, och Nürnberger Rostbratwürstchen, plus frysta Thüringer, stormkorv, biala kielbasa, Münchner Leberkäse och salviasalsiccia. Av det lufttorkade skivar vi av innanlåret och karrén och den rökta lardon, samt lite av culatello och något som jag kallar köttsnacks, det vill säga saltad och ganska hårt lufttorkad rulle som man kan servera till en fördrink eller ta med på fjällvandringen. Dessutom finns det ganska mycket bacon och en del frysta köttdetaljer.

Jag missade visst att anmäla mig till Rebusrundan i år. Det är typiskt en sådan grej som hände till följd av cancerbehandlingen. Jag har rört ihop och tappat bort otaliga grejer under året som gått, till följd av cytostatikabehandlingarna. Hjärnan har inte fungerat och fungerar fortfarande inte som den ska. Det är ganska plågsamt att vara dum i huvudet, när man inte är van.

Nåväl, det är Rebusrunda i Fjärdhundraland den här helgen och nästa. Även om jag för första gången inte är med i jippot så är gårdsbutiken öppen som vanligt så ni är så välkomna att titta in. Och om ni också är hjärntrötta så ska ni veta att det garanterat inte kommer att finnas någon rebus här på min gård. Allting är precis vad det tycks vara och behöver inte tolkas vidare. Sätt er ner i någon av trädgårdsstolarna om ni vill, och vila en stund och titta på svalorna och hönsen.

Vi ses!