Isterband, porchetta, svamp och nio sorters korv

Det blir leverans av beställningar nu på lördag den 7 augusti. Nästa vecka blir det mer styckdetaljer, men den här veckan fortsätter vi att fokusera på förädlade produkter. Alldeles nytt är grannpojksplockad smörstekt svamp, både gula kantareller och fårticka. Mer om det nedan. Jag har gjort tre porchetta idag, för jag tyckte att den blev så himla god förra helgen. Den där kryddblandningen som jag tog fram då funderar jag på att använda i en korv nästa vecka. Den innehåller bland annat vitlök, salvia, rosmarin, citronzest, fänkål och en hemlig krydda, i väldigt lyckade proportioner.

Isterbanden som ni har väntat på är klara, både de vanliga kallrökta, syrade och lätt torkade isterbanden, och de lufttorkade som jag har låtit hänga tills de har blivit hårda så att de går att äta utan tillagning. Som en hypersvensk salami liksom. Dessutom finns det bacon och nio sorters annan korv: Thüringer RostbratwurstStormkorvBiala Kielbasacitron/kummin/mejram-korvLeberkäseNürnberger Rostbratwürstchensalsiccia med chili och vitlökLandjäger och Pfefferbeisser.

Grannpojken Rikard är sedan en tid tillbaka i byn, efter ha drivit restaurangverksamhet i Amsterdam några år. Han föddes och växte upp på min gård men bor nu i sista huset i byn. Igår kom han med ett par påsar med kantareller och fårticka som han plockat i pappas skog här intill och smörstekt. Vi har pratat lite grand om hur vi kan hjälpas åt med olika saker, så det är möjligt att det blir en del samarbeten framöver. Det passar bra med en sak som jag har tänkt på ett tag nu, nämligen att tillverka lite mer ätfärdiga produkter. Som den här porchettan till exempel. Saker som är lätta för er att slänga ihop till en riktigt god middag. Jag har till exempel tänkt att jag ska göra carnitas, eller pulled pork snart, på läggar och fläskduvor som ni inte köper tillräckligt av som styckdetaljer. Kanske borde jag göra mer tillbehör också, och rent av sätta ihop några ganska kompletta måltider.

Jag har nog förresten fått tag på en styckare, en ganska ung kille som verkar både väldigt kunnig och intresserad av den sorts saker som vi gör här. Vi ska provstycka lite tillsammans om ett par veckor. Då kan Julia få lite avlösning och jobba mer med produktionen.

Vi ses!