Korv, grillkött och nymalet mjöl

På lördag den 30 april kör jag utlämningsrundan som vanligt, trots att det är Valborg och det förmodligen är lätt kaotiskt inne i Uppsala. Inga av gatorna som jag kör fram till utlämningsplatsen bakom stationen ska vara avstängda, men jag tänker vara ute i mycket god tid, och det hoppas jag att ni eventuella Uppsala-kunder också är.

Julia och jag gjorde Toulouse-korv igår, och idag gör Julia och Rikard Münchner Leberkäse och salsiccia med chili och vitlök. Förutom dem så finns det också många styckdetaljer för grillen, på beställningsformuläret, och flera sorters lufttorkat och frysta korvar. Och det finns fortfarande leverpastej kvar faktiskt!

I morse skedde jaguppgången strax innan soluppgången för jag skulle lasta två storsäckar av mitt dalavete med traktorn upp på Resta gårds lastbil tidigt. Vårbruket är i full gång här i trakten så alla bönder är upptagna från soluppgång till solnedgång. Resta har ett gammalt rensbord med vars hjälp jag ska få min spannmål rensad så att jag kan mala mjöl åt er igen, utan att behöva ägna mig åt tidsödande handrensning. Om ett par timmar ska jag träffa den gamla rättaren på gården där rensbordet står, och förhoppningsvis minns han hur det fungerar. Jag har lagt upp mjölet på beställningsformuläret redan, så jag hoppas att det går vägen.

Bränsleslangen på kylbilen är fixad till slut, så i eftermiddag åker jag till kylbilsspecialisten utanför Uppsala som ska fixa så att själva kylan fungerar också. Det är inte säkert att det hinner ordnas innan helgen, så eventuellt kommer jag i hyrd kylbil ännu en gång. 

Mitt eget lilla vårbruk är också igång. Jag har satt morot, persilja, dill, sockerärtor, rädisor, spenat, rucula, wasabirucula och pac choi utomhus, och en massa andra saker är förkultiverade i husets alla fönsterkarmar. Ungefär tvåhundra av de fyrahundranittio tulpanerna som jag planterade i höstas tittar upp nu. Sluta säga ‘rådjur’ så fort jag säger ‘tulpaner’, Krösamajorer!

Vi ses!