Preppa för påsk med porchetta och prinskorv

Jag är tidig med nyhetsbrevet den här veckan, för jag tänker köra min leveransrunda redan på långfredagen. Jag föreställer mig att när ni ändå är ute och promenerar kontemplerandes korsfästelsen och lidandet på jorden på fredag, så kan ni lika gärna gå förbi en utlämningsplats och hämta maten till lördagens påskbuffé för att muntra upp er. Jag har mycket som passar där. I morgon hämtar jag två till stora grisar från slakteriet, den här gången från Olle Linder, och Julia och Rikard börjar stycka dem direkt, så det kommer att finnas rikligt med styckdetaljer till påsken. Medan de styckar så ska jag göra både leverpastej och porchetta, tänkte jag. Och så finns det en massa korv kvar i frysen. Det blir en bra grund till påskbuffén; porchetta, prinskorv, kovbasa, leverpastej och porco tonnato. Och så en köttig sallad med fläskflap, rucula, ägg och majonnäs.

Den här gången tar jag med mig beställningar både från Ängsholmens Gårdsmejeri och Pekoe, den ekologiska teimportören. Lindas ostar och yoghurt beställer ni här (AAAh, jag ser att hon har ostkaka den här gången!), och te från Mats och Ylva beställer ni på deras hemsida och väljer i kassan alternativet “Avhämtning” och skriver en av mina utlämningsplatser i meddelandefältet. Det går naturligtvis bra att välja min gårdsbutik som utlämningsplats också.

Notera att jag har ändrat utlämningstiderna för Mälarhöjden till 16:00-16:15! Detta för att jag har tänkt att göra en liten ansträngning att locka till mig fler kunder i de trakterna. Jag har också pillat med hemsidan min de senaste dagarna för att göra den lättare att navigera. För att ni ska slippa skrolla så hiskligt på beställningsformuläret så har jag delat upp produkterna i olika kategorier – Framdelskött, Mittdelskött, Bakdelskött, Korv, Rimmat & rökt, Lufttorkat och Övrigt – som ni hittar under olika flikar. Ni kommer att förstå vad jag menar när ni ser det på beställningsformuläret. Se så, in med er och klicka!

Problemen med kylbilen fortsätter så jag kommer körandes i hyrd kylbil den här veckan. Jag borde bli tokig av frustration när den går sönder stup i kvarten, men våren är på väg och det är några andra saker som faktiskt går min väg för tillfället, så jag bryr mig inte så fasligt. Och idag så hittade jag och Rikard 18 dubbelfönster på övervåningen i gammelgården. Så nu börjar jag fundera på vad för slags växthus man kan bygga av 36 enkelfönster…

Vi ses!