Korv, kunder och kycklingar

På lördag den 23 juli kör jag en leveransrunda till Uppsala, Upplands Väsby och Stockholm, med de varor som ni beställer på beställningsformuläret, som jag nyss la upp.

Idag har Rikard och jag tillverkat förträfflig Frankfurter och enastående prinskorv som vi röker i natt och ångar i morgon. Men det finns mängder av andra korvar, från stark merguez till mild citron/kummin/mejram-korv, och styckdetaljer att lägga på grillen, från filé till karré, från flank till flap, och skivade lufttorkade delikatesser som ytterlår och gårdens salami. Lägg beställningen redan nu så ses vi på lördag!

Vi hade premiär i vårt korvkafé i helgen. Det var mycket lyckat, tycker jag. Det kom lagom många kunder – både nya och en del av er – som verkade tycka mycket om maten och stillheten på gården. Nästa gång vi har öppet blir sista helgen i Juli, den 30 och 31 mellan 11 och 16.

Den 31 juli deltar jag också också i Tuva och täppa, ett arrangemang i Fjärdhundraland där du kan åka runt och besöka plantskolor, odlare och privatträdgårdar för att handla växter eller bara inspireras av andras odlingar. Jag tänkte att jag kan visa upp min begynnande skogsträdgårdsinspirerade fruktlund. Kan ni inte lära er något av mig så kan jag nog lära mig något av er. Igår kväll grävde jag och min kompis Daniel en stor grop och planterade jag ett japanskt pepparträd i fruktlunden, så det är inte bara rena fruktträd som ska finnas där. Idag ska jag plantera ett kinesiskt pepparträd om jag bara orkar gräva en stor grop i den här värmen. Det är 31 grader här nu klockan 15.

I förrgår lade jag ett nättak över hönsutegården, för att skydda kycklingarna från attacker från skator och andra hot ovanifrån, och sedan lät jag mina tolv tre veckor gamla lärjungar flytta ut från vardagsrummet till hönshuset. De har inte riktigt vant sig än och är lite blyga för utomhuset.

Men de har olika personligheter och deras fjädrar och dun är olika tecknade. Torsten och Gudrun är båda svarta och vill flyga upp och sätta sig på min hand så snart den kommer inom räckhåll. Sedan igår har Torsten börjat klättra upp längs min arm för att sätta sig på min axel. Ibland viskar han hemligheter i örat på mig. Då blir jag glad.

Det ligger en honungsdoft över gården för nu blommar mina tre stora lindar. Står man under dem så hör man surret av tusentals bin och humlor som suger nektar. Slurp slurp.

Vi ses!