Isterband, apelsiner och smällkorv

Fyra nya korvar

Från och med i morgon torsdag så ligger det fyra nya korvar i kyldisken.

  • Isterband! Nu är de tillbaka och den här omgången är den mest lyckade jag har gjort hittills, tycker jag. De är syrade, lätt torkade och lätt kallrökta. De innehåller bara fläskkött och korngryn, salt och kryddor, och jag packar dem två och två i morgon.
  • Apelsin/kummin/mejram-korv. Som den populära citron-korven, men med apelsin i stället för att bli lite juligare. Det var en chansning, men den gick hem. Jag åt pannbiffar på den överblivna smeten till middag nyss och blev riktigt glad för både smaken och bindningen i smeten var jättefin. Borde fungera väldigt bra till rödkål. Inga konserveringsmedel, inga allergener. Gluten- och laktosfri.
  • Bangers med salvia. Mitt försök att återskapa den billiga brittiska frukostkorven man blir serverad på B&B i Storbritannien. Mild och god och lite lös av ströbrödet som blandats i smeten så som är brukligt i alla brittiska korvar. Alltså inte glutenfri. Perfekt till en söndagsfrukost eller brunch, gärna med bacon och bönor i tomatsås, äggröra, toast, stekta tomater och champignoner.
  • Nattkorv. Det här är en bit på väg i mina försök att utveckla en egen enklare liten lufttorkad korv. Den har hängt i tre månader nu och fått ett fint vitmögel på skinnet och en ganska stark aromatisk smak med en ton av fänkålsfrö. Jag tänker mig att det är vad man vill ha till vickning eller när man vaknar upp mitt i natten och är sugen på korv. Portvin eller öl till.

Sista leveransen innan jul till Uppsala och Stockholm blir på lördag 20/12. Jag har försökt göra beställningsformuläret här nedan extra omfattande den här gången, men jag misstänker att det finns för lite av bland annat pastejen och isterbanden, så vänta inte för länge med att beställa. Vi stannar i Uppsala om vi har fått en rimlig storlek på beställningarna därifrån. Vi ses på de vanliga platserna, parkeringsplatsen bakom stationen utanför Katalin i Uppsala (12:15 – 12:30 obs tiden) och på parkeringen ungefär mitt på Drakenbergsgatan på Söder i Stockholm (14:00 – 14:30).

I kyldisken finns förhoppningsvis detsamma som på beställningsformuläret + grisens hemlighet. Öppet alla dagar 10-18.

[Form id=”6″]