Kära kunder

Jag vill bara få det sagt

Ni är de bästa kunderna. Jag har kommit fram till att det inte är meningsfullt för mig att stå på vanliga marknader. Där kommer kunder som inte alls förstår vad jag säljer, kanske blir en av tio glad att hitta produkter som mina. Det är mycket bättre att jag kommer till er med leveranser och att ni kommer hit till gården och handlar. Ni är kunniga, nyfikna och värdesätter samma saker som jag – smak, djurvälfärd, kvalitet och produkter utan onödiga tillsatser. Dessutom är ni trevliga och varma människor.

Jag erkänner att jag inte alls tänkte på er när jag startade verksamheten för 1½ år sedan, jag hade ingen aning om hur glad jag skulle bli över er uppskattning, jag ville göra det här för mitt eget nöjes skull. Nu vet jag att vad jag håller på med står och faller med människor som ni, som prioriterar det goda och det rätt tillverkade, vars val inte bara är bra för er själva, utan också i förlängningen för jordbruket, livsmedelsförsörjningen och miljön i stort, och som gör det möjligt för sådana som mig att satsa allt på ett vansinnesprojekt. Om ni kan se till och bli lite fler så tror jag till och med att verksamheten kan börja gå runt.

För att ha varit verksamhetens första 1½ år så kan man nog säga att det har gått ganska bra även om det har varit slitsamt och få lediga dagar. Mycket har löst sig av sig själv, men alltför mycket har varit improviserat och nödlösningar i sista stund, och det fungerar inte så bra i en sådan här komplex verksamhet där ett avbrott i t. ex. slakten får långtgående konsekvenser för produktionen och försäljningen. Nu ska jag i stället försöka planera så mycket som möjligt av nästa år redan nu, med tanken att det är bättre att bryta ett schema än att inte ha en aning om vad som händer i nästa vecka. Här är några förändringar och mål för nästa år:

  • Eftersom yttepytteslakteriet stänger för en flytt så flyttar vi slakten till pytteslakteriet söder om Heby.
  • Slakt av tre grisar per månad.
  • Bättre lösning på grishagar och/eller finna någon som kan föda upp grisarna på samma sätt eller bättre åt oss.
  • En kurs i månaden (datum läggs snart ut på hemsidan under menyn Kurser).
  • En eller två till utlämningsplatser i Storstockholm för leverans till privatkunder.
  • Lite mer catering, kanske med serveringstillstånd?
  • Produktbeskrivningar på hemsidan och i pärm i butiken, med tillagningstips, recept och serveringsförslag.

Har ni orkat läsa så här långt kan jag avslöja att det nu finns en massa färsk Lisas korv i kyldisken, bäst före 4/1 2015, därefter i frysen.

Tack för 2014, jag önskar er ett underbart 2015!

Kristofer

2 svar på ”Kära kunder

  1. Jo, jag åt dina härligt syrliga lättrökta isterband med dillstuvad potatis…till lunch äter jag ett riktigt svenskt smörrebröd på valnötsbröd med ett tunt lager flott för att få spenatbladen att ligga still och tronande ovanpå en rejäl klick Rilettes av Linderödsgris och din Inlagda rödlök överst. Lukulliskt! En middag blev förrätten små bitar av rostad valnötsbröd med Franzéns Höstflott och vackra fålarna av ugnsrostade skivor av ditt torkade ytterlår. Sedan en helstekt Linderödsfilé med sallad på Bl a brysselkål. Gästerna trodde det var oxfilé… Nu väntar Salsiccan på att provas – och Lisas korv.
    Jag vill bara tacka, som kund, för att du vill och kan och orkar genomföra detta otroliga projekt med att förädla vår ursprungsgris, från levande tryne till finaste flott och allt tänkbart däremellan. You made My christmas! Och jag önskar dig och de dina ett riktigt Gott 2015.

Kommentarer är stängda.