Annan leveransdag och salsiccia, samma pastej och Nürnberger

Nästa leveransrunda blir redan nu på skärtorsdagen, den 1 april. Nej, det är inget skämt, det är till stöd för er som planerar påskmaten i tid och för er som vill åka iväg till landet redan på torsdag kväll eller på fredag. I morgon gör därför Julia både salsiccia med chili och vitlökNürnberger Rostbratwürstchen (den prinskorvsstora) och leverpastej. Till påsken kan det också passa med kokt skinka som vi skivar påläggstjockt och kallrökt skinka som vi skivar lite tunnare. Av det hängda skär vi upp ett lufttorkat ytterlår och en lufttorkad karré (coppa). Det finns också isterband, fryst kielbasa biala (den polska påskkorven som ni ska ta med till kyrkan och be prästen välsigna) och citron/kummin/mejram-korv (som jag själv har välsignat), och enstaka paket med apelsinkorv och baconLandjäger förstås, och så lite styckdetaljer som kotletter och karré, till exempel.

Var snälla och gör inga skämtbeställningar och försök inte betala med kattguld på torsdag.

När jag skriver det här så sitter jag i en bekväm stol på Akademiska och får dropp med cytostatika. Det är den andra behandlingen av sex som jag får nu varannan måndag. Det går bra och jag har egentligen ingenting mer att berätta om det.

På gården försöker jag förbereda mig lite inför trädgårdssäsongen och förgror tomat, chili och lite purjolök från egna frön. Jag har också grävt ner bokashikompost i odlingslimpan och gödslat och täckt med jord. Jag går och glor på rabarberplantan och sparrislandet, men inte hjälper det, där syns ingenting. Jag är besviken på hönsen för att de inte har börjat värpa än så som de borde inför påsken. Jag kan tänka mig att det är deras protest för att de inte får gå fritt som de är vana vid, utan på grund av fågelinfluensan är tvingade att stanna i sin inhägnade gård. Där har de redan petat i sig det som fanns av grönt. Jag tycker att de borde vara mer tacksamma för det köttputs som de får och som de kastar sig över som små dinosaurier. Jag ska ta ett allvarligt samtal med dem i eftermiddag.

Vi ses!